Příspěvek
od Návštěvník » 21. 04. 2004 23:20
Tak jsem podnešku o 3000,-lehčí, ale problém je vyřešen. Chlapík to připojil na diagnostiku a během 10ti vteřin věděl vo co de. Nefunkční lambda a spínač volnoběhu. Lambdu vyměnil ( nová BOSCH za 1700,- / co vy na to ? ) a sycení směsi se srovnalo na normál, takže už to nefluše nespálenou směs. Závada spínače volnoběhu zmizela, takže usoudili, že se v tom jenom někdo hrabal a v počítači to zůstalo uložený. Doporučil mi ještě vyměnit víčko rozdělovače a palec, protože mu to ukazovalo divný hodnoty zapalování. To by mě ale stálo jen za materiál dalších 3000,- tak nejdřív našetřím, protože to zatím není tak hrozný.
Myslel jsem, že závada mohla bejt taky na svíčkách, a tak jsem je stáhnul na 0,6mm, jak mi poradil tchán automechanik a borci z pražskýho BMW Krotil servisu. Ten servisák ze dneška mě skoro sejmul, že prej u šestiválu musí bejt mezera na svíčce 0,8, jinak že to ve vyšších otáčkách je znát a že to nejede. ( měl pravdu ).
Další možnost kolísání otáček může bejt přisávání vzduchu tou gumovou hadicí u sání, nebo někde okolo, takže se poptám na nějakou jetou ( ta moje už je na některých místech spuchřelá ). Na cenu nový se neodvažuju pomyslet.
Nevím, jestli tímhle příspěvkem někomu pomůžu, ale z podobnejch čerpám sám a často mi to pomohlo.
BlackM....W