olej - teče

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 21. 01. 2005 07:03

Jirka325 píše: ...Ale uz me to fakt nebavi, asi zacnu vymyslet nejaky sofistikovany kryt, nevi nekdo o necem ?
viewtopic.php?t=4232&highlight=kryt
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

Rotten

Příspěvek od Rotten » 21. 01. 2005 15:50

to Jirka:
1) jak jsi prosímtě tu vanu sundal, aniž bys demontoval čerpadlo? To bys musel motor zvednout aspoň o 20cm. Pokud ho jenom trochu přizvedneš (cca 8cm) tak to ven prostě nejde.
2) těsnění pod vanu za 100kč????? Když těsnění pod ventildekl stojí 400Kč?

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 21. 01. 2005 16:06

Stepan píše:
Jirka325 píše: ...Ale uz me to fakt nebavi, asi zacnu vymyslet nejaky sofistikovany kryt, nevi nekdo o necem ?
viewtopic.php?t=4232&highlight=kryt
Dekuju, zrovna jsem s Mackem mluvil.

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 21. 01. 2005 20:43

Rotten píše:to Jirka:
1) jak jsi prosímtě tu vanu sundal, aniž bys demontoval čerpadlo? To bys musel motor zvednout aspoň o 20cm. Pokud ho jenom trochu přizvedneš (cca 8cm) tak to ven prostě nejde.
Jsem proste sikovny :)
Radsi si povolim napravnici, nez abych nekde nasmataval srouby na cerpadle a hlavne se pak trefoval pri montazi novy vany s cerpadlem zpatky.
Rotten píše:2) těsnění pod vanu za 100kč????? Když těsnění pod ventildekl stojí 400Kč?
Tesneni pod ventildekl je tesneni pod ventildekl, tesneni vany je tesneni vany....a ani to tesneni ventildeklu nestoji 400, ale neco pres dve kila bez dph, s dani asi 250....ale jestli trvas na sve cene, tak ti jich za ni klidne prodam kolik budes chtit :wink: :lol:

qWasyl

Příspěvek od qWasyl » 26. 01. 2005 21:53

Ták, a je hotovo. Dneska jsem se na to vrhl a je to. :D Byla to docela fuška. Nakonec jsem to řešil tak, že jsem si povolil nápravici (ta je na dvou šroubech 15) a tím vzniklo dost místa abych povolil čerpadlo a vanu pak i s ním vyndal ven. Vanu jsem nechal zavařit. Při nandávání zpátky byla dost drbačka to čerpadlo. Kdybych to nedělal s kámošem, co mě tu vanu zatím držel ve "vhodné" poloze, tak bych to asi ani nedal. Padlo u toho aj pár sprostejch slov, a to já normálně mluvím slušně. :oops: Ale nakonec se povedlo, všechno je (snad) tam kde má být a motor vrčí. 8) Ale teď mě začala svítit na Checku kontrolka motoroil. :cry: Kontrolka na palubce nesvítí, ta samozřejmě hned po naskočení zhasne, ale ta ne checku neé. Takže toto je můj další dotaz. Co s tím? Jak funguje kontrola oleje na checku? V čem je problém? :?:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 27. 01. 2005 03:56

sloukamartin píše:Ták, a je hotovo. Dneska jsem se na to vrhl a je to. :D Byla to docela fuška. Nakonec jsem to řešil tak, že jsem si povolil nápravici (ta je na dvou šroubech 15) a tím vzniklo dost místa abych povolil čerpadlo a vanu pak i s ním vyndal ven. Vanu jsem nechal zavařit. Při nandávání zpátky byla dost drbačka to čerpadlo. Kdybych to nedělal s kámošem, co mě tu vanu zatím držel ve "vhodné" poloze, tak bych to asi ani nedal. Padlo u toho aj pár sprostejch slov, a to já normálně mluvím slušně. :oops: Ale nakonec se povedlo, všechno je (snad) tam kde má být a motor vrčí. 8) Ale teď mě začala svítit na Checku kontrolka motoroil. :cry: Kontrolka na palubce nesvítí, ta samozřejmě hned po naskočení zhasne, ale ta ne checku neé. Takže toto je můj další dotaz. Co s tím? Jak funguje kontrola oleje na checku? V čem je problém? :?:
Napravnice je na dvou sroubech ? Ja ji mam na ctyrech :)
Kontrolka na checku funguje hrozne jednoduse, sviti, kdyz je malo oleje :)
Co z toho vypliva ? panacek zapomnel zpatky zapojit cidlo hladiny, ktery musel pri vyndani vany prehodit, nebo minimalne odpojit a zapojit jiny, popr. je na novy vane v haji pokud jsi ho neprohazoval z ty stary...no a moznost ze je tam malo oleje to uz by fakt bylo dost drsny po vymene vany :lol:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 25. 04. 2005 20:13

Havran píše:Mám to samí akorát že mi to neteče spíš kape a to hlavně kdzž běží motor. A je to přesně v těch místech co je olejovej filtr. Vlastně naproti toho filtru je takový kulatý otvor z kterýho to kape. Zatím jse se tím moc nezabíval ale časem...
Tak to mám vyfocený co to je a proč to kape?

http://www.foto-album.cz/album.asp?Id=4563

Doufam ze fotka bude fungovat.

Odpovědět