V origo 325i má vypouklejší hlavu takže při použití 122ps Ety a 325i hlavy je nižší komprese a tím ztrácíš.
Postav si vedle sebe písty z ETy a z 325i a pochopíš co mám na mysli.
325e

325i

Doporučuji prostudovat Toto od tuď jsem "ukradl ty fotky.
Hoď mi na SZ taky takovou informaci.Teď jsem na škole,ale v červnu končim a pak by se mi taky něco takovýho líbilo.Dělám sice automobilovou průmyslovku,ale umět vše teoreticky neznamená,že bych uměl udělat přeplňování na atmosferickym motoru.Praxe je prostě praxe.Díkyondra_m píše:Možnost tu jeCBA píše: To:ondra_m:Kdybych měl zájem o přeplňovaný motor byl bys schopen ho poskládat a kolik by to stálo náklady a kolik za práci?!viz SZ
tak se mrkni sem :Cenny H.rep.M3 píše:Mluvil jsem s klukama od www.bmwpower.cz a mám !OVĚŘENO!, ALPINA C2 2.7i - spodek motoru 325e ohne kat...
Proč sakra všichni berou v potaz jen 122PS ety?ondra_m píše:No to ano, to máš pravdu. ALE ! Podle mých informací jsou na Alpině spešl písty.
V origo 325i má vypouklejší hlavu takže při použití 122ps Ety a 325i hlavy je nižší komprese a tím ztrácíš.
Postav si vedle sebe písty z ETy a z 325i a pochopíš co mám na mysli.
325e
325i
Doporučuji prostudovat Toto od tuď jsem "ukradl ty fotky.
Kdo to je Franta? Docela by mě zajímalo, jak přesně to má udělaný, co s tím pšechno dělal a co upravoval.Cenny H.rep.M3 píše:No, pak není co řešit, byl jsem trošku minokaždopádně mnou popsaná úprava je proveditelná, výkon se C2 2.7 vyrovná, a je zachována spolehlivost. Franta 327i s tím jezdí už rok amatérské vrchy a vede si víc než dobře. Docela by mě zajímalo co Alpina na tebou popsaných dílech upravovala. Váhu komponentů? Zdvih? Vrtání? Fakt nevím. Když výsledný obsah motoru byl stejný jako u 325e....