Bobo píše:Ivo se asi směje protože tyhle postupy nejsou asi uplně nejlepší, ne? Jasně, barvy ve spreji zdaleka nebudou tak trvanlivý, jako dobrej lak. To co jsem psal jsem dělal na kouskách spodní hrany zadních lemů (a tu hranu jsem finálně natřel nějakym bitumenem, jako celej podběh), na místech pro heverování na prahách atd... To znamená, že jsou to místa v podstatě neviditelný, a když je tam nějakej ten gumoasfalt, nebo plastizol, ničemu to vadit nebude. Samozřejmě bych stejně nepostupoval (lakování) v případě rzi třeba na spodní hrance dveří.
Na vyměnitelnejch dílech (bez nutnosti řezat a vařit - lem, práh, podběh, podlaha....) mi trochu rzi tak nevadí.
Zinkovej primer? Dělá to třeba Motip. A určitě i jiní. Je to něco jako základovka, akorát že obsahuje zinek. Dá se koupit v podstatě všude.
Ty kartáčky jsem viděl, ale je to už tak měsíc, v akci v OBI, asi 5 kusů (různý velikosti) za kilo.
Garážuješ auto, nebo ne?
Uff.
Garazuju a vzime nejezdim, takze se chci rzi zbavit a doufam, ze s ni problemi mit uz nebudu(v brzke dobe na stejnem miste

). Samozrejme ze lak je lepsi jak barva ve spreji, ale ted na celolak nemam. Navic auto celolak zazila tak pred rokem, pac puvodni majitel mi dal i plechuvku s barvou. Ale kdyz tu barvu pouziju, tak po nejakym case je tmavsi, mel bych to po natreni jeste prejet lakem? Mluvim o naterech o velikosti cca 1cm^2, ted sice bude nater vetsi, mam diru v leve casti kufru na svetlem, kde se spojule leva cast auta se zadni maskou, zrejme mi tam nateklo, pac mi netesnil kurt a uz to zaclo. Takze pokud vite nekdo o lepsim postupu jak to ocistit cim osetrit jakou zakladovku(ten zinek si poridim) atp, budu vam vdecnej. Bitumen taky pouzivam ale na mista kam neni moc videt, vytru tim komplet hrany kufru abych utesnil kazdou dirku, je to dobra vec. Dik.