Alcantara na volant vs kůže
Alcantara na volant vs kůže
Má někdo možnost to porovnat. Nikdy jsem to na živo neviděl a tak neměl šanci otestovat. Je alcantara příjemná na volantu řekněme na časté ježdění (žádné závody v rukavicích, drifty..) ve srovnání s novou kůží? Nepotí se na tom třeba víc ruka? Neklouže to víc jak kůže? Uvítám jakékoliv osobní zkušenosti.
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella
Ja nevím jak alcantara, ale závodní volanty potažené semišem (asi drasáná kůže nebo něco jiného) ... třeba od značky OMP se drží naprosto perfektně a v rukavicích fantasticky. Měl jsem volant OMP Corsica semiš a k tomu závodní Sparco semiš rukavice a volant držel jak přikovanej. Jediný problém je, že pokud jezdíš bez rukavic, tak se tím potem totálně zalepí ten povrch a stane se z něj ÚPLNĚ HLADKÝ. S rukavicema vydrží minimálně 10 tolik.
Ex: E30 1988 320i m20 Diamantschwarz sedan - mazlik (zije v Praze 
Ex: E30 1988 325i m50 Misano Rot Coupe - zavodnicka (umrela pri rally - na dily)
Now: E30 1988 328is m52 MINERALBLAU Coupe - projekt streetrace/lestenka

Ex: E30 1988 325i m50 Misano Rot Coupe - zavodnicka (umrela pri rally - na dily)
Now: E30 1988 328is m52 MINERALBLAU Coupe - projekt streetrace/lestenka

Nemam praktickou zkusenost ALE mam nove positej volant matnou kuzi kombinovanou s matnou perforovanou a nechtel bych nic jineho. To co tam mam je rucni prace, kuze audi, porsche apod a mam to site trojitym stehem bilou niti. Naprosta pecka. Stalo me to 1000,- a je to k nezaplaceni. Brousenou ci alcantaru bych bral jen v pripade, ze jezdim v rukavicich. Je to prakticky neudrzovatelny povrch pri dennim pouziti.
Asi tak o 33 minut woeaula píše:Myslíš, že se to prošoupe nebo praskne dřív? A přibližně o kolik dřív?

Oproti klasicke kuzi je to vice neprakticky, neumejes/nesetres to apd. Nez Alcantaru tak to do auta radsi klasicky "hadr". Na volantu pokud budes ridit holyma rukama to bude za kratkou dobu hodne osklivy. Mozna ve spojeni volant a rukavice je to vhodne a pro umocneni rizeni zadouci, ale to ani nepotrebuji ba ani nechci. Klasicka kuze vhodne udrzovana je asi lepsi volba.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
zase se do toho daj v pohode utrit ruce, kdyz si je cklovek zapatla od hambace a koly. nebo od oleje, kdyz se neco v kare posere. ja sem treba cune a nemuzu mit ani barevny nite, za chvili by byly hnedy...
E34 525iT. ale je to nekonecnej pribeh. sekery koupeny, hura na renovaci, opraveno, jde se lakovat. M50B30TU stroker v pozvolné výrobě...
presne, do kuze se ani nemuzes utrit v letepragdejf píše:zase se do toho daj v pohode utrit ruce, kdyz si je cklovek zapatla od hambace a koly. nebo od oleje, kdyz se neco v kare posere. ja sem treba cune a nemuzu mit ani barevny nite, za chvili by byly hnedy...

ex:e30 318is,324d,325iAT,316iT,e36 325Ci,e36 320i,e34 520i,e46 330dt, e46 325iT, e46 330i, e46 330d -> ???

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.
Vaso, na netu se právě píše, že s čištěním až takový problém není, viz:
http://www.nabytek-lupinkova.cz/galery/ ... udrzbu.pdf
http://www.kozenesoupravy.cz/alcantara/alcantara.htm
Máš s tím, co píšeš, osobní zkušenost nepo pouze JPP (jedna paní povídala)?
Chápu, že se to bude rychleji špinit, ale pokud se to dá čistit od běžné nečistoty rukou (teď nemyslím kolu a číze), tak mi to neva.
Bohužel jsem neměl příležitost si materiál osahat na živo. Ale předpokládám, že je to na dotek příjemnější jak normál kůže.
http://www.nabytek-lupinkova.cz/galery/ ... udrzbu.pdf
http://www.kozenesoupravy.cz/alcantara/alcantara.htm
Máš s tím, co píšeš, osobní zkušenost nepo pouze JPP (jedna paní povídala)?
Chápu, že se to bude rychleji špinit, ale pokud se to dá čistit od běžné nečistoty rukou (teď nemyslím kolu a číze), tak mi to neva.
Bohužel jsem neměl příležitost si materiál osahat na živo. Ale předpokládám, že je to na dotek příjemnější jak normál kůže.
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella
Dal jsem s alkantarou tuto zimu cca 10000km a zatím dobré... ale při podrobnějším pohledu už nějaké opotřebení najdeš... nemám vždy umyté ruce, ale snažím se nejezdit se zapatlanýma a co se týče čistoty tak zatím dobrý...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
- Greeny
- Kontaktovat uživatele:
jelikož aktuálně řeším podobnou "problematiku", tak jsem trochu hledal a sice jsem nenašel alcantaru (která by mě taky zajímala), ale našel jsem tohle:
klasická kůže
perforovaná kůže
kombinace 1
kombinace 2
ja se rozhoduju nad klasickou nebo perforovanou kůží, kombinace se mi nelíbí. Odhaduju, že perforovaná se bude líp držet, bude příjemnější na dotek a bude míň klouzat. Ale zas je to trochu "tuning", neorigo, a neladí to tak dobře ke středu volantu. A taky bych odhadoval, že klasická kůže bude mít delší životnost a půjde líp čistit. Je to dilema
alcantaru jsem zamítnul právě kvůli toho, že se bojím, aby se rychle nezaprasila nebo neošoupala a pak taky kvůli ceně. Volantech na ni má +100% na ceně.
Nemá někdo zkušenost jak moc perforovaná kůže klouže v rukách v porovnání s klasickou?
klasická kůže
perforovaná kůže
kombinace 1
kombinace 2
ja se rozhoduju nad klasickou nebo perforovanou kůží, kombinace se mi nelíbí. Odhaduju, že perforovaná se bude líp držet, bude příjemnější na dotek a bude míň klouzat. Ale zas je to trochu "tuning", neorigo, a neladí to tak dobře ke středu volantu. A taky bych odhadoval, že klasická kůže bude mít delší životnost a půjde líp čistit. Je to dilema

alcantaru jsem zamítnul právě kvůli toho, že se bojím, aby se rychle nezaprasila nebo neošoupala a pak taky kvůli ceně. Volantech na ni má +100% na ceně.
Nemá někdo zkušenost jak moc perforovaná kůže klouže v rukách v porovnání s klasickou?
BMW e30 318is M42, 1987, RoyalBlau sedan
BMW e30 320i M20, 1993, DaytonaViolet touring
www.autickar.cz
www.autickar.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Greeny
- Kontaktovat uživatele:
tak jo, to je pro mě důležitá informace. A neexistuje něco jako drsnější klasická kůže?Kubajz von Odry píše:perforovana ve srovnání s klasickou klouže naprosto stejně. mě osobn se lépe drží hladká.

BMW e30 318is M42, 1987, RoyalBlau sedan
www.autickar.cz
www.autickar.cz
Existuje broušená kůže šitá naruby... alkantara je v postatě náhražka jako koženka/kůže.
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power