324 TD - nestartuje za studena
Stále pretrváva problém zo štartovaním,dnes ma zas museli ťahať na lane a už ma to prestáva baviť.
Mám ale iste podozrenie potreboval by som aby sa tomu vyjadril niekto múdrejší.Prv som si myslel ze padá nafta,pokazilo sa mi od neustáleho pumpovania tá pumpička čo je nad pal.filtrom,kúpil som druhú aj tú som zničil,a stále nič.Medzičasom som vyčistil aj nádrž lebo mi povedali že je určite zahumusená.Nakoniec som preložil celú ten držiak filtra s 324D a na nej pumpa nie je tu som nahradil univerzálnou.Potom som vymenil ten ventil na čerpadle,ktorý prerušuje prívod paliva,keď zhasína motor,lebo bolo vadné.Myslel som si že je všetko ok ale kdeže.
Otázka je:ten káblik ktorým sa na ten ventil privádza 12V riadi nejaké relátko alebo odkiaľ tam je to napätie?Lebo ja mám podozrenie že tam ľvoľakde bude problém,totiž keď dám zapaľovanie ono to cvaknutie počuť keď je ticho do kabíny.Teraz som ale to cvaknutie nepočul a ani som nenaštartoval.Cca na desiaty raz cvaklo motor nabehol ale vzápätí zhasol,lebo podla mňa sa prerušil prívod paliva.Potom zas necvakol ani 20ty raz.Ten ventil je asi mesiac starý nepredpokladám je by bol už znova zlý to zajtra vyskúšam lebo akumlátor je mimo auta.Prípadne nemôže byť pes zakopaný v spínacej skrinke.Bolo by riešenie naťiahnuť nový kábel,ten pôvodný proste vynechať?Samozrejme za predpokladu že ten ventil je dobrý to zajtra vyskúšam
Mám ale iste podozrenie potreboval by som aby sa tomu vyjadril niekto múdrejší.Prv som si myslel ze padá nafta,pokazilo sa mi od neustáleho pumpovania tá pumpička čo je nad pal.filtrom,kúpil som druhú aj tú som zničil,a stále nič.Medzičasom som vyčistil aj nádrž lebo mi povedali že je určite zahumusená.Nakoniec som preložil celú ten držiak filtra s 324D a na nej pumpa nie je tu som nahradil univerzálnou.Potom som vymenil ten ventil na čerpadle,ktorý prerušuje prívod paliva,keď zhasína motor,lebo bolo vadné.Myslel som si že je všetko ok ale kdeže.
Otázka je:ten káblik ktorým sa na ten ventil privádza 12V riadi nejaké relátko alebo odkiaľ tam je to napätie?Lebo ja mám podozrenie že tam ľvoľakde bude problém,totiž keď dám zapaľovanie ono to cvaknutie počuť keď je ticho do kabíny.Teraz som ale to cvaknutie nepočul a ani som nenaštartoval.Cca na desiaty raz cvaklo motor nabehol ale vzápätí zhasol,lebo podla mňa sa prerušil prívod paliva.Potom zas necvakol ani 20ty raz.Ten ventil je asi mesiac starý nepredpokladám je by bol už znova zlý to zajtra vyskúšam lebo akumlátor je mimo auta.Prípadne nemôže byť pes zakopaný v spínacej skrinke.Bolo by riešenie naťiahnuť nový kábel,ten pôvodný proste vynechať?Samozrejme za predpokladu že ten ventil je dobrý to zajtra vyskúšam
Aj pokazené hodiny ukazujú dvakrát denne správny čas
Len pre upresnenie to čo som ja nazval ventilom sa správne volá magnetický spínač
http://icosom.rajce.idnes.cz/Mag.spinac#Mag.spinac.jpg
http://icosom.rajce.idnes.cz/Mag.spinac#Mag.spinac.jpg
Hm,radil som sa s kamošom a on tvrdí že to cvaknutie čo som počul nie je magn.spínač ten nemôžem počuť až dnu ale ten cvak ide zo samotného čerpadla a keď ho teda teraz už nepočujem tak tam treba hľadať problém,nemôže to spôsobovať tento kábel?
http://icosom.rajce.idnes.cz/pumpa#Pumpa.jpg
http://icosom.rajce.idnes.cz/pumpa#Pumpa.jpg
- ALA E30
- člen E30.cz
Ale zas když to na roztažení chytá,tak tam asi nafta bude.Mě padala nafta přes ty slabý přepadový hadičky mezi vstřikama.Ráno jsem musel pumpovat.Dal jsem nový a pohoda.Ale to už si asi kontroloval. 

90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
Naposledy som ho nevedel už ani rozťiahnuť,teraz tam mám pumpu ktorú ked 2-3x potlačím hned je tvrdá a palivo v hadičke je,takže to palivo už asi nebude padnuté,prakticky odkedy tam mám tú pumpu už preventívne som pred štartom otvoril kapotu a naťahal naftu,ale potom mi spravý hocikedy aj
to že motor zhasne po 200m...
to že motor zhasne po 200m...
To cvaknutí el. mag. ventilu, který zavírá přívod na čerpadle dle mého nemáš šanci slyšet. Spíš by jsi měl slyšet cvakání relátek v jednotce žhavení, to je slyšet docela zřetelně. A tam asi bude problém. Ona m21 bez žhavení chytá hodně blbě i v létě. Zkus schválně přeměřit jestli ti na žhavičky vážně jde napětí. A při tom startování ti ani nezakouří z výfuku?
No smoke, no fun...

V poriadku skúsim to premerať aby sme to mohli vylúčiť,pomohlo by mi keby si mi napísal ako na to.Ked sa štart podarí tak dymu je tam až až,ked nie tak ako som napísal ked nie je palivo nie je ani dym,proste len točí a točí až zdochne akumlátor...
No asi bych to zkusil ve dvou lidech tak, že vezmeš multimetr, jeden hrot dáš na kontakt ke žhavičce, druhý na kostru a dotyčná druhá osoba otočí klíčkem ve spínačce do první polohy, kde by auto mělo žhavit.
Pokud by napětí na žhavičkách bylo, tak krok číslo 2 by byl ten, že bych zkusil změřit napětí na stop ventilu na čerpadle, jestli po otočení klíčku na něm je a tudíž by měl být ventil otevřený. V dalším kroku bych zkusil připojit tento ventil na tvrdo na +12V abych měl jistotu, že je otevřený a zkusil startovat.
Ono v samotném čerpadle se v podstatě nemá co vysrat aby naftu nedávalo ke vstřikům. Leda by byl vydřený výtlačný pístek a tudíž nedokázal vytvořit potřebný tlak na otevření vstřiků, nicméně zase na druhou stranu když se to podaří roztáhnout na laně a pak motor běží normálně, tak tím by to asi taky nebylo...
Pokud by napětí na žhavičkách bylo, tak krok číslo 2 by byl ten, že bych zkusil změřit napětí na stop ventilu na čerpadle, jestli po otočení klíčku na něm je a tudíž by měl být ventil otevřený. V dalším kroku bych zkusil připojit tento ventil na tvrdo na +12V abych měl jistotu, že je otevřený a zkusil startovat.
Ono v samotném čerpadle se v podstatě nemá co vysrat aby naftu nedávalo ke vstřikům. Leda by byl vydřený výtlačný pístek a tudíž nedokázal vytvořit potřebný tlak na otevření vstřiků, nicméně zase na druhou stranu když se to podaří roztáhnout na laně a pak motor běží normálně, tak tím by to asi taky nebylo...
No smoke, no fun...

Ráno som zniesol nabitý akumlátor a štart bol bezprobémový na prvý raz.Žhaviče som premeral,sú v poriadku,spínač na čerpadle taktiež,je na ňom napätie aké mám byť.Potom som prešiel pár km,odparkoval som a po 5 minútach som znova neštartoval iba snáď na šiesty raz.Mne sa zdá že tu bude problém zo samotným čerpadlom,pohrávam sa z myšlienkou že ho vymením za mechanické,mám jeden komplet motor 324D.Už ma nebavý tá neistota že si motor zdochne kedy chce,väčšinou na semaforoch keď som prvý...S týmto problémom sa borím už cca. 3roky
No nevymenil,ono sa to asi zamenit ani nedá, aspoň podla tohto nie.
tu sa na to pýtam a Adam 320 odpovedá:
viewtopic.php?p=785626#785626
Takže som si to predstavoval ako hurvínek válku a tým pádom už fakt neviem ako ďalej....
tu sa na to pýtam a Adam 320 odpovedá:
viewtopic.php?p=785626#785626
Takže som si to predstavoval ako hurvínek válku a tým pádom už fakt neviem ako ďalej....
Presne vtedy nie,lebo som úplne vybil akumlátor až ma museli dotiahnuť na lane.Na druhý deň,keď som dobil,tak som tam napätie meral a bolo tam toľko koľko má byť,inak ten magnetický spínač je nový.Asi by som mal nosiť zo sebou merák a keď to zablbne,čo je skoro každý deň merať.Možno že tam raz je 12V a inokedy nie?Je možné že sa ten spínač jednoducho zavrie počas jazdy preto lebo sa preruší spomínaných 12V?