zmrdeček @honza@

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
pip

Příspěvek od pip » 04. 02. 2012 14:38

PÁREK píše:pipe, to bylo na Vencu. Ja s tebou souhlasim
Ja to pochopil. Jen jsem prachsproste vyuzil tvuj prispevek. :twisted:

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 04. 02. 2012 14:41

jo takhle:-) Jak jsi mohl?:-D
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 15:00

pip píše: Nejsem z CR, tudiz nevim co "Kladno" obnasi a nejsem natolik paranoidni abych si zjistoval spolecenske pomery mesta, ze ktereho mi maji neco poslat.
Skladal jsem si auto. Dily, ktere jsem potreboval (na vyjimky, ktere bylo pro me nutne videt predem) jsem resil dobirkou.
Pokud jses milionar a muzes si tim padem dovolit litat napric Ceskoslovenskem obden z jednoho mista na druhe kvuli vecem jako stredovy panel do E30, tapce a podobne, ktere maji hodnotu od 0 do 2000 KC, tak...

Mimo to, hodne veci, ktere jsem bral prevazne odsud z fora mi dorazili v poradku a kdybych si spocetl, co by me stalo si pro ne zajet osobne, bylo by to hodne predrazene, coz znamena, ze se mi to vyplatilo. To primo vyvraci tvoje "Velmi naivní tah!" - primy dukaz.
Kladno?
Zrušené doly a podniky těžkého průmyslu. Zaniklo tam velké množství pracovních míst, poměrně dobře placených a nevyžadujících příliš kvalifikace.

BMW známe.

Vrakáče a bazary jsou poněkud jiná forma obchodu, než třeba autosalon či zavedená kamenná prodejna, velký e-shop s delší tradicí a podobně.

Pět teček oddělených mezerou - - -, atd.

Dobírka vylučuje možnost kontroly zboží předem.

Tedy pět rizikových faktorů současně. A proto opakuji - velmi naivní tah...

Paranoidní?
Ale no tak...
Ověřovat společenské poměry?
Nu, chápu, že jsi až ze Zámoraví. Ale když mi někdo poví třeba "Smižany", už tuším, nač bacha.

Takže vedle, panáčku. Nic nevyráceno.
Jen se ti vedlo kupovat dobře, než jsi narazil - prostě jsi neznal situaci. Nevyhodnotils to jako vyšší riziko - to se stává méně připraveným.

:lol:

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 04. 02. 2012 15:20

prestan tady do lidi uz rejt. Lidi, kterejch na ktery tady utocis vubec neznas. Jestli mas s nekym problem, prijed. Rad te pozvu na pivo a muzeme si to vyrikat. Ale tohle co tu zkousis uz hranici opravdu se smesnosti:-)
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 15:27

PÁREK píše:prestan tady do lidi uz rejt. Lidi, kterejch na ktery tady utocis vubec neznas. Jestli mas s nekym problem, prijed. Rad te pozvu na pivo a muzeme si to vyrikat. Ale tohle co tu zkousis uz hranici opravdu se smesnosti:-)
Uheheh, ... :lol:
Nevím, co bys mi chtěl povídat.
Nějakou pohádku o bystrém studentovi?

Tobě můžu jen doporučit, abys nebyl tolik povrchní a snažil se trochu chápat proč se to či ono děje a komu co nese prospěch.
Jinak budeš stále narážet a zadělávat si na problém...

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 04. 02. 2012 15:31

jeste neco chytryho? Doporucuj si co chces, ale me z toho vynech oukej? Znas me sotva pres tohle forum, jediny co te zjevne bavi je prudit lidi takhle na dalku. Aby jsi sebral odvahu a prijel to rict osobne, to uz jsi ale nedorostl co:-) Myslim, ze naopak, spis by jsi se mel podivat jak jednas a pak by ti docvaklo proc ti lidi pisou zpravy takovy jako pisou:-)
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 15:35

PÁREK píše:jeste neco chytryho? Doporucuj si co chces, ale me z toho vynech oukej? Znas me sotva pres tohle forum, jediny co te zjevne bavi je prudit lidi takhle na dalku. Aby jsi sebral odvahu a prijel to rict osobne, to uz jsi ale nedorostl co:-) Myslim, ze naopak, spis by jsi se mel podivat jak jednas a pak by ti docvaklo proc ti lidi pisou zpravy takovy jako pisou:-)
Che, che, a copak mi píšou?
Tyhle legrácky, zoufale bezobsažný?
Odvahu, jo? Proč používáš takový slovíčko?

Ale to už je mimo téma, proto raději jinou cestou...

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 04. 02. 2012 15:38

i pres svoji naivitu, Venco, jsem se v zivote poucil o jedne veci. A to je srazka s blbcem... Tot uz z me strany asi vse. Rozumna debata skoncila asi dve strany zpet. Takze to tu dale rozebirat nema smysl:-)
Obrázek

pip

Příspěvek od pip » 04. 02. 2012 15:58

Venca píše: Vrakáče a bazary jsou poněkud jiná forma obchodu, než třeba autosalon či zavedená kamenná prodejna, velký e-shop s delší tradicí a podobně.
O aku formu obchodu jde je irelevantni, jelikoz se zde stavi hlavne na tom, ze @honza@ je clenem fora od roku 2008, okolnosti nasvedcuji tomu, ze dily prodava ve vetsim mnozstvi a nikdy na nej nebyli zadne stiznosti, naopak prave par pochval. Tedy pokud se bavime o prodeji na dalku nejde o faktor rizikovy, nybrz riziko snizujici.
Venca píše: Paranoidní?
Ale no tak...
Ověřovat společenské poměry?
Nu, chápu, že jsi až ze Zámoraví. Ale když mi někdo poví třeba "Smižany", už tuším, nač bacha.
To, ze vychod Slovenska je dira plna cikanu je obecne rozsirene povedomi v cele CR a SR (a neni nic jednodussiho nez si na mapy.cz najit prvni vesnici na vychode pro vhodny argument, ze :wink: ), povedomi jehoz rozsirenost je naprosto neporovnatelna s rozsirenosti povedomi o Kladne na stejnem uzemi, tudiz argument vedle.
Mimo to, jak jsem rekl, skusenosti rikaji, ze naprosta vetsina obchodniku (nebo jen prostych prodavajicich) v oblasti autodilu jsou zmrdi. Tudiz nevim co by me melo vest k presvedceni, ze (spolu s vyse uvedenym) z Kladna dostanu neco horsiho, nez z Prahy, kde je takovych obchodniku jeste mnohonasobne vic. Nehlede na to, ze u tech-kterejch jetych dilu na E30 si clovek zrovna moc vybirat nemuze.
Venca píše:Takže vedle, panáčku. Nic nevyráceno.
Jen se ti vedlo kupovat dobře, než jsi narazil - prostě jsi neznal situaci. Nevyhodnotils to jako vyšší riziko - to se stává méně připraveným.

Situaci jsem vyhodnotil velice spravne. Nejak jsi pozapomel na onu otazku nakladu a to co bylo z me strany v souvislosti s ni receno. Riziko jsem znal velice dobre, v tomto pripade se totiz nejednalo o vyssi riziko, ale o nutne riziko v zajmu ziskani autodilu. Jestli mi ovsem chces sdelit alternativu dobirky s porovnatelnymi naklady a soucasne osobnou predbeznou kontrolou daneho dilu, jsem same ucho.

-------------------------------------------------------------------------------------
A mel bys neco delat s tou svou povysenosti a s temi vyrazy, ktere z ni plynou. Schopny diskuter s nalezitymi argumentacnimi schopnostmi si vystaci i bez nich. :wink:

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 16:44

pip píše: O aku formu obchodu jde je irelevantni, jelikoz se zde stavi hlavne na tom, ze @honza@ je clenem fora od roku 2008, okolnosti nasvedcuji tomu, ze dily prodava ve vetsim mnozstvi a nikdy na nej nebyli zadne stiznosti, naopak prave par pochval. Tedy pokud se bavime o prodeji na dalku nejde o faktor rizikovy, nybrz riziko snizujici.
Ne.
Vždy je vyšší riziko tam, kde nejde o prodej nového zboží, nejde o zavedenou kamennou prodejnu či zásilkový obchod zavedené sítě prodejen.

Tento případ určitě uvedené znaky nevykazuje => vyšší riziko.
pip píše:To, ze vychod Slovenska je dira plna cikanu je obecne rozsirene povedomi v cele CR a SR (a neni nic jednodussiho nez si na mapy.cz najit prvni vesnici na vychode pro vhodny argument, ze :wink: ), povedomi jehoz rozsirenost je naprosto neporovnatelna s rozsirenosti povedomi o Kladne na stejnem uzemi, tudiz argument vedle.
Jo první vesnici? Že bych jako střelil náhodou, hej?
Ne.
Smižany - Žiga, Komoča - Halász, .. zbytečný, mohl bych dál a dál, žádná první vesnice, jenom zkušenosti za x-let od velkýho podniku, ale to je fuk.
A zrovna tak třeba Česká Lípa a další jména...

Žádnej argument vedle, jenom kus reality.
pip píše:Mimo to, jak jsem rekl, skusenosti rikaji, ze naprosta vetsina obchodniku (nebo jen prostych prodavajicich) v oblasti autodilu jsou zmrdi. Tudiz nevim co by me melo vest k presvedceni, ze (spolu s vyse uvedenym) z Kladna dostanu neco horsiho, nez z Prahy, kde je takovych obchodniku jeste mnohonasobne vic. Nehlede na to, ze u tech-kterejch jetych dilu na E30 si clovek zrovna moc vybirat nemuze.
Ano, velká část obchodníků obecně jsou zmrdi.
V oblasti autodílů to platí s vyšší mírou, podobně jako třeba u provozovatelů heren.

Ovšem Praha není na rozdíl od Kladna tou oblastí, jak už jsem naznačil - prudký pokles pracovních příležitostí, kde byl poměrně vysoký výdělek a zároveň malá kvalifikační náročnost.....
To jsi jaksi neráčil zaregistrovat.
pip píše:Situaci jsem vyhodnotil velice spravne. Nejak jsi pozapomel na onu otazku nakladu a to co bylo z me strany v souvislosti s ni receno. Riziko jsem znal velice dobre, v tomto pripade se totiz nejednalo o vyssi riziko, ale o nutne riziko v zajmu ziskani autodilu. Jestli mi ovsem chces sdelit alternativu dobirky s porovnatelnymi naklady a soucasne osobnou predbeznou kontrolou daneho dilu, jsem same ucho.

-------------------------------------------------------------------------------------
A mel bys neco delat s tou svou povysenosti a s temi vyrazy, ktere z ni plynou. Schopny diskuter s nalezitymi argumentacnimi schopnostmi si vystaci i bez nich. :wink:
Panáčku, to je možný, že se ti kšeft jevil výhodnej.
Asi proto, že Kladno byl prázdnej pojem a nějaký jméno na fóru na tebe moc působilo.
Já bych ovšem na tvým místě prolezl třeba vrakáč tam v uhelným rohu na pomezí, aspoň bych to měl v ruce před zaplacením.
----
Uheheh, jo povýšenost a tak... a schopný diskutér - jo....
Mordyje, eště jsem tě ani neprohlížel, ale už tuším, že seš asi taky pubert..

pip

Příspěvek od pip » 04. 02. 2012 17:33

Venca píše: Ne.
Vždy je vyšší riziko tam, kde nejde o prodej nového zboží, nejde o zavedenou kamennou prodejnu či zásilkový obchod zavedené sítě prodejen.

Tento případ určitě uvedené znaky nevykazuje => vyšší riziko.
Vyssi riziko, nez nakup osobne v obchode? Pochopitelne, o tom se snad nemusime bavit :roll: Poukazuju samozrejme na konkretni okolnosti, kde vzhledem na jiz uvedene, slo pro mne o nutne riziko.
Venca píše: Jo první vesnici? Že bych jako střelil náhodou, hej?
Ne.
Smižany - Žiga, Komoča - Halász, .. zbytečný, mohl bych dál a dál, žádná první vesnice, jenom zkušenosti za x-let od velkýho podniku, ale to je fuk.
A zrovna tak třeba Česká Lípa a další jména...

Žádnej argument vedle, jenom kus reality.
V tom pripade slo o tvoji osobni zkusenost pramenici z praxe (prace nebo buhvi ceho), tedy se nejedna o vseobecne povedomi o okolnostech, tudiz zase srovnani s mym povedomim o Kladne, ktere ma pouze vseobecny charakter je zcestne.

Venca píše: Ovšem Praha není na rozdíl od Kladna tou oblastí, jak už jsem naznačil - prudký pokles pracovních příležitostí, kde byl poměrně vysoký výdělek a zároveň malá kvalifikační náročnost.....
To jsi jaksi neráčil zaregistrovat.
O ne, ja to zaregistroval. Pouze jsem to vypustil, jelikoz nevidim souvis mezi kvalifikaci jedince a jeho osobni cti. Spis bych videl spojitost mezi nenazranosti prumerneho obchodnika, ktery cim vic ma, tim vic chce. Tedy u nej profit prevysuje nad zakladnimi pravidly slusnosti a zminenou osobni cti.
Venca píše:Panáčku, to je možný, že se ti kšeft jevil výhodnej.
Asi proto, že Kladno byl prázdnej pojem a nějaký jméno na fóru na tebe moc působilo.
Já bych ovšem na tvým místě prolezl třeba vrakáč tam v uhelným rohu na pomezí, aspoň bych to měl v ruce před zaplacením.
Nijak zvlast vyhodnej se mi nejevil, pouze jsem shanel dil za primerenou cenu.
Vidim, ze jsi to porad nepochopil (nebo, uz nevim po kolikate, jen ignorujes muj dotaz - jak se za porovnatelne naklady dostat k dilum na dalku v ruznych koutech uzemi o rozloze CR+SR), takze jeste jednou, ale uz asi naposled, nerad se opakuju (a pokusim se to napsat srozumitelneji, snad to bude stacit):
1 - Ja neschanel v dane dobe jeden dil. Shanel jsem jich vice.
2 - Jelikoz jsem jich shanel vice, nemohl jsem kvuli kazdemu jednomu jezdit osobne si ho vyzvednout (to plati aj pro ruzny vrakace), protoze to zvysuje naklady.*
3 - Par vrakacu jsem prosel, nenasel jsem nic, nebo nic, co by mi vyhovovalo.
4 - Pozadoval jsem jen vynikajici stav (ne ovsem stav nove veci, jelikoz jsem nove veci nekupoval).
5 - Co mi zustalo? Koupe na dalku, ktera sebou nese jiste riziko, ktere se zmenilo na nutne, jelikoz nebylo jineho zbyti jak se k dane veci dostat za rozumne naklady.

* Auto se pohybuje, pricemz spotrebuvava palivo, ktere se kupuje za penize.
Venca píše:Uheheh, jo povýšenost a tak... a schopný diskutér - jo....
Mordyje, eště jsem tě ani neprohlížel, ale už tuším, že seš asi taky pubert..

To klidne muzes, ale myslim, ze budes sklamanej :wink:

No, nemyslim, ze bys vymyslel jeste neco konstruktivniho...nebo spis bez toho "jeste" (ovsem jestli ano, rad si to zase prectu), tudiz zustavam s pozdravem a zaverem bych dodal jen: *"Je nezvratitelnym narokem kazde lidske bytosti udelat ze sebe vola" Evidentne.

*Charles Emerson Winchester III

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 17:55

pip píše:
No, nemyslim, ze bys vymyslel jeste neco konstruktivniho...nebo spis bez toho "jeste" (ovsem jestli ano, rad si to zase prectu), tudiz zustavam s pozdravem a zaverem bych dodal jen: *"Je nezvratitelnym narokem kazde lidske bytosti udelat ze sebe vola" Evidentne.

*Charles Emerson Winchester III
Už to zkrátím:

Kladno - nic ti to neříkalo, OK.
Každej neví všechno.

Sotea nebo kterej čert to asi neměla, nebo se nejvilo dobře kupovat u nich (nejspíš taky pěkný čertíci).
Tvoje věc.

* * *
Kořen týhle větve debaty začal někde tam, že nutný prohlídnout kupovanou věc, jinak smolík.
To platí; v případě těch ramen je to jasný - kupující se mohl dotázat někoho znalýho, kterak poznat vymlácený čepy.
Neudělal - smolík.

Jen dodám ještě svou zkušenost, aby si někdo nemyslel, že tu hraju supermana:
Onehdá jsem kupoval něco na káru v klecích na pravý straně za Q1 a taky jsem neměl dobrej pocit z osazenstva. Lehko se pak udělá chyba či opomene detail, když člověk musí místo soustředění pozornosti na věc ještě sledovat pohyb kolem sebe.
Naštěstí jsem se všimnul - v armatuře byla trhlina a dostal jsem jinou.
Ale moc nechybělo.
Jó, Kladno....

...dodávej si, co chceš, Emersóne....

:twisted:

Albert

Příspěvek od Albert » 04. 02. 2012 18:37

Až si někdy zase budu kupovat nějaký auto, tak to vidím následovně :)

Vezmu si s sebou Párka, pro případ že by prodávající byl férovej slušnej člověk, aby si s ním měl kdo povídat během toho co Venca bude to auto prohlížet a pro jistotu kdyby se něco zvrtlo bude stát opodál MaxMax, jakožto záruka případného rychlého řešení problému. Já budu celou dobu sedět v teple v autě a vy mi pak jen přijdete říct, jestli koupit nebo nekoupit.

Souhlas, klucí? :D

P.S. V případě že řeknete "koupit", přijde na řadu Adam320 jakožto vyjednávač o ceně :lol:
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 04. 02. 2012 19:42

berte: jakozto kucharka koho kam vzit to neni spatne :lol:
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

budha
člen E30.cz

Příspěvek od budha » 04. 02. 2012 20:29

nééé pi*o....co máš proti Kladnu...?

jinak debata o ničem... :?
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 02. 2012 20:50

budha píše:nééé pi*o....co máš proti Kladnu...?

jinak debata o ničem... :?
Kladno OK.
Už kdysi dávno jsem koukal, jak je pěkný.
Všade plno obchodů, tolik druhů salámu jsem snad neviděl nikde.
Banány a mandarinky, skoro bez fronty - otevřeno až hluboko do večera...!

Kolem moderních paneláků samej novej žigul, městský autobusy lepší jak v pivovarově.
V parku krásný veliký digitální hodiny, oranžové svítily do tmy. To neměla ani Praha...
A na nádraží vonělo z wapek čerstvě vytěžený uhlí...

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 05. 02. 2012 01:04

cela tahle debata je o tom, ze se jeden clen jmenem Venca usmyslel, ze me bude prudit. Tot vse.
Naposledy upravil(a) PÁREK dne 05. 02. 2012 10:44, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 05. 02. 2012 09:32

PÁREK píše:cela tahle debata je o tom, ze se jeden clen jmenem Vasa usmyslel, ze me bude prudit. Tot vse.
-?

.

BMWHanz

Příspěvek od BMWHanz » 05. 02. 2012 09:54

PÁREK píše:cela tahle debata je o tom, ze se jeden clen jmenem Vasa usmyslel, ze me bude prudit. Tot vse.
ber to s klidem. zensky prochazi prechodem a chlapi krizi stredniho veku. a jak to tak vidim tak tu jednoho takovyho clena klubu mame :wink: kdyz uz ma peklo ve svym zivote tak ho nech at si ulitne aspon tady. tady nikomu neublizi, nanejvis nekoho nasere :lol:
kecy typu pubert, o zivote nevis nic, pockej az ti bude tolik co me atd atd tu budem cist donekonecna :twisted:

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 05. 02. 2012 10:02

tobe se to rekne. Me od tohodle cloveka uz pul roku chodej sz, kde me buzeruje jakej jsem naivka a neni schopnej mi normalne rict co vlastne chce. To by nastvalo kazdyho!!!
Obrázek

Zamčeno