http://www.tinter.cz/autofolie/clanek/t ... tofolie-5/
O to mi právě jdethinksonix píše: PS. pokud tě zastaví policie a máš hodně tmavý okna, je lepší obě přední stáhnout a je klid. často je to ani nenapadne kontrolovat, pokud jsou stažená.pokud máš černé auto, černá skla, tak to je jaksi nepřehlédnutelné když před nimi zastaví černá "krabice"
Od nového roku by tě mohli poslat na STK a ne na každé stk ze sebe nechají dělat pitomceAlbert píše:O to mi právě jdethinksonix píše: PS. pokud tě zastaví policie a máš hodně tmavý okna, je lepší obě přední stáhnout a je klid. často je to ani nenapadne kontrolovat, pokud jsou stažená.pokud máš černé auto, černá skla, tak to je jaksi nepřehlédnutelné když před nimi zastaví černá "krabice"Mám tmavý auto a na všech sklech tmavé folie, no a v zimě se mi moc jezdit se staženýma oknama nechce
![]()
Auto má platnou stk, v zápisu z kontroly je, že auto vyhovuje, atest k foliím byl předložen. Primárně by tuhle věc měly řešit stanice stk a ne nějakej jouda s plácačkou kdekoliv se mu zamane, ne?
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s tím, řešit to až ve správním řízení..
Každopádně se mi líbí co píše Thinksonix, se samozatmavovacíma foliema a se zhoršeným počasím, nebo policajtovi opravdu stačí do protokolu napsat že "řidič nebyl jasně a zřetelně vidět" a to má nějakou právní váhu?
ano atest MUSÍ být nalepen na okně pod folií. a k instalovaným foliím také MUSÍ být vystavena kartička o shodě, kde figuruje osoba, která folie instalovala, která je držitelem platného certifikátu, a která je vyškolená k montíži protislunečních folií.Dan td píše:Já mám zkušenost jak z STK, tak od PČR, že musí být atest nalepený na okně. Nějaká kartička nikdy nikoho nezajímala, na STK mi dokonce řekl, že "takových si natiskne, kolik chce".thinksonix píše:ale častěji spíš koukají, jestli jsou atestované nebo nikoli.
Počkej počkej, to tě snad nemůžou poslat na nějakou stk a vzít ti přitom techničák (v tom případě se tam jaksi nebudeš mít jak dostat) jenom na základě nějaké jejich doměnky, ne?thinksonix píše: apple324D:
to je hezké, ale co řekne zá pár dní na větu "dle zákona XX máme právo vás poslat na technickou kontrolu, takže tady si beru váš technický průkaz a po provedení technické prohlídky se dostavte s protokolem na stanici"