problém s prodejcem vozidla

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
icecold

problém s prodejcem vozidla

Příspěvek od icecold » 29. 05. 2011 22:27

Cca před měsícem jsem si koupil auto, abych měl s čím momentálně jezdit, auto se jevilo ok s pánem jsme si plácli, auto jsem od něj vzál, problém byl jenom s tím, že den po koupí autu končila technická...nevadí, technickou jsem bohužel neprošel, dostal jsem technickou na 30 dni klasický (do 2.6.)... S původním majitelem jsme se dohodli že mu po technický zašlu velký techničák aby auto potom mohl na mě odhlásit, Techničák jsem mu poslal do 5tí dnu co jsem byl na STK... (byl začátek května). A tady přišel bod zlomu :roll: původní majitel přestal semnou jakkoli komunikovat, přestal zvedat telefon a odpovídat na emaily :roll:. po pár mailech jsem byl celkém už nervozní pač mi pomalu končí termin s technickou, mírně jsem "zatlačil na pilu", napsál jsem mu co to má být za jednání atd... nakonec pán se urazil a začal mi vyhrožovat, že mi techničák nepošle.. :roll: teď už vůbec pochybuju, že mi něco pošle :roll:...2 června mi končí technicka a je to doma zatím jediný pojízdny auto..a bez "kol" prostě zůstat nemůžu... Prosíl bych o vaše rady, jak můžu v tomto případě postupovat. Děkuji
e36 Lego Packet

Marosh

Příspěvek od Marosh » 30. 05. 2011 08:44

Mno... nejrychlejší je samozřejmě dojet za pánem a vyřešit to osobně. A žádné sliby že to pošle nebo tak, ale rovnou si nechat napsat plnou moc a sám si to odhlásit a převést. Pokud by nechtěl spolupracovat, tak asi jedině na policajty, sepsat protokol a s tím + kupní smlouvou, malým TP na registr vozidel? Případně bys ještě mohl informovat starého majitele, že pokud spolupracovat nebude, tak tenhle postup použiješ a z jeho strany to možná bude znamenat muset se dostavit na PČR, podávat vysvětlení, atd...

Albert

Příspěvek od Albert » 30. 05. 2011 09:36

Marosh píše:Mno... nejrychlejší je samozřejmě dojet za pánem a vyřešit to osobně. A žádné sliby že to pošle nebo tak, ale rovnou si nechat napsat plnou moc a sám si to odhlásit a převést. Pokud by nechtěl spolupracovat, tak asi jedině na policajty, sepsat protokol a s tím + kupní smlouvou, malým TP na registr vozidel? Případně bys ještě mohl informovat starého majitele, že pokud spolupracovat nebude, tak tenhle postup použiješ a z jeho strany to možná bude znamenat muset se dostavit na PČR, podávat vysvětlení, atd...
Taky se přikláním k osobní návštěvě pána a důrazně vysvětlit že ten TP potřebuješ.. 8)

Co se týče PČR tak nevim jestli by to vůbec řešili, spíš mi to připadá jako případnej občanskoprávní spor, ale pokud se mýlím tak ať mě někdo z místních právníků opraví :wink:

A nevim jak to funguje s plnou mocí teď, ale já když přihlašoval svoje auta, tak plnou moc mi uznávali jen pokud se auto přihlašovalo ve stejným okresu v jakým bylo registrovaný, takže pokud icecold koupil auto od člověka z jinýho okresu, tak by mu PM taky mohla být k ničemu.. ale jak říkám třeba to není standartní postup všude a někde mu to udělají.
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Albert

Příspěvek od Albert » 30. 05. 2011 09:38

Každopádně veškerou komunikaci s pánem bych doporučil si ukládat - sms, maily a telefonní rozhovory nahrávat.. pokud přímo říká že TP nepošle apod.
e28 525i, e83 X3

Marosh

Příspěvek od Marosh » 30. 05. 2011 10:23

Albert píše: A nevim jak to funguje s plnou mocí teď, ale já když přihlašoval svoje auta, tak plnou moc mi uznávali jen pokud se auto přihlašovalo ve stejným okresu v jakým bylo registrovaný, takže pokud icecold koupil auto od člověka z jinýho okresu, tak by mu PM taky mohla být k ničemu.. ale jak říkám třeba to není standartní postup všude a někde mu to udělají.
Nedělám to každý den, ale žil jsem v domnění, že odhlásit musíš tam kde je auto registrované - do tzv. polopřevodu - a pak přihlásíš na sebe v místě svého bydliště. Logická mi přijde nutnost té plné moci na první krok, na ten druhý už bys jí imho mít nemusel, ale vzhledem k tomu že si ji na úřadě (pokud si pamatuju) při odhlášení neberou, tak asi není na škodu si ji při tom dohlášení z polopřevodu vzít taky. Plus zelenou kartu a protokol o evidenčce (STK).

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 30. 05. 2011 10:36

Zajeď si na registr vozidel kde je auto hlášené a nech si vystavit duplikát a rovnou si udělej odhlášku na sebe, napiš si plnou moc k vystavení duplikátu protože jsi třeba TP při převozu auta ztratil, podepiš to za toho nesolidního člověka a je to.

Osobně jsem to tak udělal protože mi majitel taky nechtěl poslat techničák a byl opravdu hodně nesolidní.

Tak jsem neměl potřebu takového člověka o něco prosit nebo doufat, jelikož je auto po podpisu smlouvy můj majetek, tak jsem nelenil a vyběhal si to bez jeho pomoci.
Obrázek

Albert

Příspěvek od Albert » 30. 05. 2011 10:59

Marosh píše:
Albert píše: A nevim jak to funguje s plnou mocí teď, ale já když přihlašoval svoje auta, tak plnou moc mi uznávali jen pokud se auto přihlašovalo ve stejným okresu v jakým bylo registrovaný, takže pokud icecold koupil auto od člověka z jinýho okresu, tak by mu PM taky mohla být k ničemu.. ale jak říkám třeba to není standartní postup všude a někde mu to udělají.
Nedělám to každý den, ale žil jsem v domnění, že odhlásit musíš tam kde je auto registrované - do tzv. polopřevodu - a pak přihlásíš na sebe v místě svého bydliště. Logická mi přijde nutnost té plné moci na první krok, na ten druhý už bys jí imho mít nemusel, ale vzhledem k tomu že si ji na úřadě (pokud si pamatuju) při odhlášení neberou, tak asi není na škodu si ji při tom dohlášení z polopřevodu vzít taky. Plus zelenou kartu a protokol o evidenčce (STK).
Jj píšeme oba o tom samým, akorát jsme si nerozuměli :wink: Nepočítal jsem s tím, že by se mu chtělo běhat na úřad v místě kde je auto registrovaný, tam by mu k odhlášce teoreticky PM stačit mohla.. Já psal jen o tom pokud jdu na sebe přihlašovat auto, který je z jinýho okresu a není odhlášený.. :wink:

Jinak postup co píše Tuňák - taky možnost
e28 525i, e83 X3

icecold

Příspěvek od icecold » 30. 05. 2011 14:54

TUŇÁK píše:Zajeď si na registr vozidel kde je auto hlášené a nech si vystavit duplikát a rovnou si udělej odhlášku na sebe, napiš si plnou moc k vystavení duplikátu protože jsi třeba TP při převozu auta ztratil, podepiš to za toho nesolidního člověka a je to.

Osobně jsem to tak udělal protože mi majitel taky nechtěl poslat techničák a byl opravdu hodně nesolidní.

Tak jsem neměl potřebu takového člověka o něco prosit nebo doufat, jelikož je auto po podpisu smlouvy můj majetek, tak jsem nelenil a vyběhal si to bez jeho pomoci.
tohle zní jako dobrý řešení, ale problém je ještě v tom, že auto není napsáné na toho "nesolidního pána" auto je v polopřevodu ještě od majitele předminulýho, jméno kterýho je ve velkým TP a takhle z pamětí ho těžko řeknu...
e36 Lego Packet

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 30. 05. 2011 15:31

tak to se stejne da zjistit z registru CKP, ne?

nicmene nechapu jak dokazete verit cizim lidem kteri ani nejsou majitele a sednout jim na to, jak se urcite vsechno srovna a podobne. Mesicne se tady objevi 2-3 pripady podobnych scenaru a furt se nechate ojebat. Jak neco nesedi, bud trvam na okamzitem reseni nebo na to seru.

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 30. 05. 2011 15:57

icecold: Když je auto v polopřevodu, tak proč jsi mu TP posílal zpátky aby to na tebe odhlašoval? Uvést auto do polopřevodu jde jen jednou a to vždy po dohlášení. A ještě k tomu když v tom polopřevodu ani není psán ten co ti to prodal???

Ale kdyby byl v polopřevodu napsán papež, tak ti TP měl dát IHNED s vozem a ty jsis to pak měl dohlásit na registru v tvém bydlišti po tom co bysis udělal TK
Obrázek

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 30. 05. 2011 16:43

TUŇÁK píše:icecold: Když je auto v polopřevodu, tak proč jsi mu TP posílal zpátky aby to na tebe odhlašoval? Uvést auto do polopřevodu jde jen jednou a to vždy po dohlášení. A ještě k tomu když v tom polopřevodu ani není psán ten co ti to prodal???

Ale kdyby byl v polopřevodu napsán papež, tak ti TP měl dát IHNED s vozem a ty jsis to pak měl dohlásit na registru v tvém bydlišti po tom co bysis udělal TK
Já bych uzákonil povinnost auto při prodeji přeregistrovat a bastafidli.Předešlo by se spoustě problemů ze strany poctivýho kupujícího.Sám jsem si tím prošel když jsem si psal doma smlouvu a plnou moc sám se sebou.Od posledního majitele v odhlášce jsem byl asi pátej :) Držím pěsti :wink:
Obrázek

kouBaMW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouBaMW » 30. 05. 2011 18:24

TUŇÁK píše:icecold: Když je auto v polopřevodu, tak proč jsi mu TP posílal zpátky aby to na tebe odhlašoval? Uvést auto do polopřevodu jde jen jednou a to vždy po dohlášení. A ještě k tomu když v tom polopřevodu ani není psán ten co ti to prodal???

pravda, jinak jestly je to v odhlasce na nekoho jineho a tento zmetek chtel poslat tp zpet, tak nejspis uz sil nejakou boudu

DVORIS: sak uzakonene to mas, jenom se nepocita ze stim lidi jezdi vecne v odhlasce :lol:

Marosh

Příspěvek od Marosh » 30. 05. 2011 20:47

DVORIS píše: Já bych uzákonil povinnost auto při prodeji přeregistrovat a bastafidli.Předešlo by se spoustě problemů ze strany poctivýho kupujícího.Sám jsem si tím prošel když jsem si psal doma smlouvu a plnou moc sám se sebou.Od posledního majitele v odhlášce jsem byl asi pátej :) Držím pěsti :wink:
Ona tam ta povinnost je, ale tak nějak se to moc nesankcionuje (protože tak jak je to napsaný by se z toho stejně každej vyvlíknul) - uznávám že nejlepší by bylo kdyby každé auto bylo vždycky dohlášené, nicméně aspoň je vidět jakej bordel napáchá jednorázova dementní "eko daň". Ono pokud má někdo auto, které buď on sám nebo maximálně jeden-dva lidi po něm "dojezdí", tak proč vyhazovat desítku z kapsy. ... Pro objektivitu dodávám, že sám v odhlášce jezdím. :D

MattyX

Příspěvek od MattyX » 30. 05. 2011 20:53

no LiboroviM se stalo že z magistrátu přišla obálka s modrým pruhem o zaplaceni tácku flastr za nedohlášení auta do 14ti dnů bo kolik to určuje vyhláška... měl to do měsíce myslím či tak nějak ... ale slyšel sem to poprvé :shock:
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

BigFish

Příspěvek od BigFish » 30. 05. 2011 21:59

no nevim já jsem teď dohlášel auto po roce a vůbec žádnej problém. Takže možná jen některé úřady to tak postihují.
Obrázek

Radek_750iA

Příspěvek od Radek_750iA » 31. 05. 2011 07:39

tak to me uz taky prislo z magistratu, ze jsem nesplnil povinnost prihlasit na sebe auto do 14ti dnu a byla tam snad moznost penezniho trestu az do cca. 30 000? ale jelikoz prisli na to, ze jsem bezuhony ridic, bez nehod a prestupku, tak jsem byl napomenut :lol: ale do ty doby jsem si myslel, ze tohle nikdo nehlida....

jinak koupit auto v odhlasce je podle me skoro to nejlepsi, ja takhle kupoval T4 v odhlasce a po koupi odjizdis s velkym TP a po predchozim majiteli nepotrebujes uz vubec nic a na urade to prihlasis na zaklade kupni smlouvy.... takze mi nako unika ten smysl posilat zpet velky TP kdyz uz je auto v odhlasce...
205GTi, 318i, 323i, 325i, 730iA, 750iA, 325iC, R5 ALPINE, 324td, 520i,320i/2,5, 520i, 735iAl, & 750iA, 318i,525iAT,525TDS e39,528iT e39,535iA e39,735iA e38 FL,335iC M-Tech II,735i e65,M5 e34 91,e30 325i M-Tech I,T4VR6,A6 3.0TDi --> 850Ci & 535d

Marosh

Příspěvek od Marosh » 31. 05. 2011 08:44

Mno jo, ale co když koupím a na sebe odhlásím auto, nedohlásím ho, přijde obálka z magistrátu a já tam přijdu s dvouma kupníma smlouvama a vysvětlím, že jakmile jsem auto na sebe odhlásil, tak ho koupil Sergej z Mukačeva (náš starý známý) a zrovinka včera mi ho prodal nazpátek. Tudíž mám ještě spoustu času a jaképak nedodržel. :)

icecold

Příspěvek od icecold » 31. 05. 2011 09:38

ohledně toho že TP se nemá posílat když auto je v polopřevodu vím, ale bohužel moje milovaná mamka pro kterou se to auto kupovalo a na ní byla psána kupní smlouva bohužel ne, :roll: už jsem prodál X aut takovým způsobem a nikdy jsem takový nebo podobný problém nezažil... moje chyba, :roll:

Jinak co se tyče toho přihlášení auta tak koukám že co úřad to jiný názor, před třema měsícema jsem byl na úřadě a ptal jsem se, že co když svýho bavora nepřihlásím do 10 (15) dnů, jestli mě čeká nějaký postih? Bylo mi řečeno, že ne, a mužu si s autem v polopřevodu jezdit jak dlouho budu chtít...
e36 Lego Packet

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 31. 05. 2011 10:20

Nikdy jsem se nesetkal s tímhle postihem z úřadu, ale zas jsem se setkal s tím když jsem měl auto půl roku v odhlášce a zastavila mě policie tak mi chtěli dát pokutu za to že to nemám dohlášené.......
Obrázek

marlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marlin » 31. 05. 2011 10:26

Policie snad za to ani pokutu dávat nemůže. Ale nejsem si tím 100% jist.
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska

Odpovědět