Taky se přikláním k osobní návštěvě pána a důrazně vysvětlit že ten TP potřebuješ..Marosh píše:Mno... nejrychlejší je samozřejmě dojet za pánem a vyřešit to osobně. A žádné sliby že to pošle nebo tak, ale rovnou si nechat napsat plnou moc a sám si to odhlásit a převést. Pokud by nechtěl spolupracovat, tak asi jedině na policajty, sepsat protokol a s tím + kupní smlouvou, malým TP na registr vozidel? Případně bys ještě mohl informovat starého majitele, že pokud spolupracovat nebude, tak tenhle postup použiješ a z jeho strany to možná bude znamenat muset se dostavit na PČR, podávat vysvětlení, atd...
Nedělám to každý den, ale žil jsem v domnění, že odhlásit musíš tam kde je auto registrované - do tzv. polopřevodu - a pak přihlásíš na sebe v místě svého bydliště. Logická mi přijde nutnost té plné moci na první krok, na ten druhý už bys jí imho mít nemusel, ale vzhledem k tomu že si ji na úřadě (pokud si pamatuju) při odhlášení neberou, tak asi není na škodu si ji při tom dohlášení z polopřevodu vzít taky. Plus zelenou kartu a protokol o evidenčce (STK).Albert píše: A nevim jak to funguje s plnou mocí teď, ale já když přihlašoval svoje auta, tak plnou moc mi uznávali jen pokud se auto přihlašovalo ve stejným okresu v jakým bylo registrovaný, takže pokud icecold koupil auto od člověka z jinýho okresu, tak by mu PM taky mohla být k ničemu.. ale jak říkám třeba to není standartní postup všude a někde mu to udělají.
Jj píšeme oba o tom samým, akorát jsme si nerozuměliMarosh píše:Nedělám to každý den, ale žil jsem v domnění, že odhlásit musíš tam kde je auto registrované - do tzv. polopřevodu - a pak přihlásíš na sebe v místě svého bydliště. Logická mi přijde nutnost té plné moci na první krok, na ten druhý už bys jí imho mít nemusel, ale vzhledem k tomu že si ji na úřadě (pokud si pamatuju) při odhlášení neberou, tak asi není na škodu si ji při tom dohlášení z polopřevodu vzít taky. Plus zelenou kartu a protokol o evidenčce (STK).Albert píše: A nevim jak to funguje s plnou mocí teď, ale já když přihlašoval svoje auta, tak plnou moc mi uznávali jen pokud se auto přihlašovalo ve stejným okresu v jakým bylo registrovaný, takže pokud icecold koupil auto od člověka z jinýho okresu, tak by mu PM taky mohla být k ničemu.. ale jak říkám třeba to není standartní postup všude a někde mu to udělají.
tohle zní jako dobrý řešení, ale problém je ještě v tom, že auto není napsáné na toho "nesolidního pána" auto je v polopřevodu ještě od majitele předminulýho, jméno kterýho je ve velkým TP a takhle z pamětí ho těžko řeknu...TUŇÁK píše:Zajeď si na registr vozidel kde je auto hlášené a nech si vystavit duplikát a rovnou si udělej odhlášku na sebe, napiš si plnou moc k vystavení duplikátu protože jsi třeba TP při převozu auta ztratil, podepiš to za toho nesolidního člověka a je to.
Osobně jsem to tak udělal protože mi majitel taky nechtěl poslat techničák a byl opravdu hodně nesolidní.
Tak jsem neměl potřebu takového člověka o něco prosit nebo doufat, jelikož je auto po podpisu smlouvy můj majetek, tak jsem nelenil a vyběhal si to bez jeho pomoci.
Já bych uzákonil povinnost auto při prodeji přeregistrovat a bastafidli.Předešlo by se spoustě problemů ze strany poctivýho kupujícího.Sám jsem si tím prošel když jsem si psal doma smlouvu a plnou moc sám se sebou.Od posledního majitele v odhlášce jsem byl asi pátejTUŇÁK píše:icecold: Když je auto v polopřevodu, tak proč jsi mu TP posílal zpátky aby to na tebe odhlašoval? Uvést auto do polopřevodu jde jen jednou a to vždy po dohlášení. A ještě k tomu když v tom polopřevodu ani není psán ten co ti to prodal???
Ale kdyby byl v polopřevodu napsán papež, tak ti TP měl dát IHNED s vozem a ty jsis to pak měl dohlásit na registru v tvém bydlišti po tom co bysis udělal TK
pravda, jinak jestly je to v odhlasce na nekoho jineho a tento zmetek chtel poslat tp zpet, tak nejspis uz sil nejakou bouduTUŇÁK píše:icecold: Když je auto v polopřevodu, tak proč jsi mu TP posílal zpátky aby to na tebe odhlašoval? Uvést auto do polopřevodu jde jen jednou a to vždy po dohlášení. A ještě k tomu když v tom polopřevodu ani není psán ten co ti to prodal???
Ale kdyby byl v polopřevodu napsán papež, tak ti TP měl dát IHNED s vozem a ty jsis to pak měl dohlásit na registru v tvém bydlišti po tom co bysis udělal TK
Ona tam ta povinnost je, ale tak nějak se to moc nesankcionuje (protože tak jak je to napsaný by se z toho stejně každej vyvlíknul) - uznávám že nejlepší by bylo kdyby každé auto bylo vždycky dohlášené, nicméně aspoň je vidět jakej bordel napáchá jednorázova dementní "eko daň". Ono pokud má někdo auto, které buď on sám nebo maximálně jeden-dva lidi po něm "dojezdí", tak proč vyhazovat desítku z kapsy. ... Pro objektivitu dodávám, že sám v odhlášce jezdím.DVORIS píše: Já bych uzákonil povinnost auto při prodeji přeregistrovat a bastafidli.Předešlo by se spoustě problemů ze strany poctivýho kupujícího.Sám jsem si tím prošel když jsem si psal doma smlouvu a plnou moc sám se sebou.Od posledního majitele v odhlášce jsem byl asi pátejDržím pěsti