Rozvody na 318is

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Karlík

Rozvody na 318is

Příspěvek od Karlík » 14. 09. 2004 13:55

Nazdarek vsichni, potrebuju od vás několik rad. Takze koupil jsem 318is-dotažené z německa. Paradní auto, ale s německým TP se těžko jezdí. Jak auto přihlásit? Četl jsem sice článek o dovozu auta, ale je to teď prej nějaký těžší. Moc se v takovejch věcech nevyznám, tak jestli někdo má podobnou zkušenost prosím aspoň o obecnou radu. Dál, kámoš mi radí ať vyměním rozvodovej řemen, ale is-ko má nejspíš rozvodovej řetěz???
Díky moc za radu a skalním příznivcům se omlouvám za mizernou znalost technických věcí :oops: -auto mám týden.

Návštěvník

is

Příspěvek od Návštěvník » 14. 09. 2004 14:16

Nazdárek! Takže pokud jde o přihlášení, to lze zařídit jedině s doklady jiné e30. V tvém případě bych se poohlídnul po 318i coupé jakéhokoli stáří. Pak s těma dokladama ( SRN i CZ ) musíš do BMW Au Tec v Jeremiášový ul. za panem Stehlíkem. Tomu sdělíš svoje přání. Pak ti vypíše schvalovací protokol o povolení výměně karoserie a případně i motoru jako náhradního dílu a zaplatíš asi 1650,- Kč. S tím vším včetně kupní smlouvy vyrazíš na Kongresovou k fízlům a zažádáš o přidělení noveho čísla karosérie. Tam ti to samozřejmě schválej. Se schválením jedeš na STK nejblíž na Bohdalec, kde ti prasácky vyrazej nový číslo a přeškrtnou původní. S potvrzením STK jedeš zpět do Kongresový a tam ti vše přepíšou do CZ dokladů. Poznámka: můžeš sehnat papíry i s úplně jiným motorem nebo kastlí. Práce s tím je ale daleko složitější a výjde asi na 6500,-. Takže doporučuju sehnat doklady na coupé s jakoukoliv jednaosmičkou. 8)
Co se týče rozvodů iSa, to bych asi neřešil. Pokud jsou špatný daj to na sobě znát svým zvukem při určitých otáčkách. Spíš bych měnil olej minimálně 10W - 40 a všechny filtry. :wink:

Dymak

Příspěvek od Dymak » 14. 09. 2004 14:19

ty rozvody: je tam řetěz - pokud nejsou slyšet, tak na ně kašli... nejni to zrovna laciná záležitost
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Karlík

Příspěvek od Karlík » 14. 09. 2004 14:28

Díky klucí, s rozvoďákem je to tedy fajn, motor přede jak kotě, žádný chrastění atd. ale ještě prosím o maličkost papíry teda seženu-to snad nebude tak hrozný, nejsem z Prahy ale z Třebíče- to je horší, je mi jasný že zápis o úpravě udělají asi jen v tý Jeremiášový, ale ten zbytek snad půjde zařídit i tady u nás na kraji?Nebo je třeba všechno oběhat v Praze??

Balda

iS

Příspěvek od Balda » 14. 09. 2004 14:57

Sorry, ten annonym jsem já. S těma dopravákama by neměl bejt problém ani u tebe doma, ale nemám s tím zkušenost. Nejlíp, když se zeptáš přímo tam. :wink:

Karlík

Příspěvek od Karlík » 14. 09. 2004 15:21

Trošku se mi ulevilo 8) , a poslední drobnůstka měním olej, měním vložku filtru a píšete: VYMĚNIT VŠECHNY FILTRY - co ještě při výměně oleje je za filtry krom olejovýho??? Napadá mě palivovej. Kruci musím víc číst knížku udělej si sám.. :shock:

Dymak

Příspěvek od Dymak » 14. 09. 2004 15:47

Karlík píše:Trošku se mi ulevilo 8) , a poslední drobnůstka měním olej, měním vložku filtru a píšete: VYMĚNIT VŠECHNY FILTRY - co ještě při výměně oleje je za filtry krom olejovýho??? Napadá mě palivovej. Kruci musím víc číst knížku udělej si sám.. :shock:
to bylo asi myšlený tak, že po koupi auta je dobrý vyměni filtry vzduchu, paliva a oleje + olej a nevěřit minulýmu majiteli že je měnil minulej měsíc...
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Jarda Volejník

Příspěvek od Jarda Volejník » 14. 09. 2004 18:26

Jen technická- U Stehlíka vyplázneš cca3100kč
Koupíš auto na papíry,nebo jen papíry cca6-15 tis.
v případě koupě z kraje do kraje evidenčka +přepis cca600kč
dále musíš na přestavbovou technickou kde ti udělají i emise
/vyber si dobrou STK jestli narazíš na nějakýho č.ráka tak si to hodíš,neboť v našem skvělém státě platí že když tě z stk vyhodí za nějakou závadu nemužeš po odstranění jet jinam :? /jo cena cca2000kč
mezi tím musíš zahájit řizení o přestavbě-vyplníš cca 2 A4ky a čekáš až si tě pozvou/zde se vyplatí buď brečet nebo podmáznout-co to píšu myslel
jsem "urychlit" :roll: / Až tohle vše proděláš zbývá třešnička na dortu
jedeš na určenou stk :?: kdo přijde maník v lepším případě se šroubovákem,v horším s flexou a zruší ti VIN aby následně nový vyrazil
na hrnec . A huráááááááááá jezdíš :P Dobrej vopruz co :evil:
Upozorňuji všechny,že to není sranda před měsícem jsem pomáhal
kamarádovi s přestavbou. Jarda

karlík

Příspěvek od karlík » 15. 09. 2004 09:26

bezva začíná to velmi pěkně...no aspoň báwo dostalo novej olej :D aby mu lepší běhalo v bříšku. A jak tak čtu nebude to žádný legrační s tím přihlašováním, to se asi na sraz nekouknu :(

lucky325i

Příspěvek od lucky325i » 15. 09. 2004 10:31

Jen bych doplnil ze bude muset zadat o vymenu kastle tam kde je auto evidovany.. TZN. Stehlik Praha, STK, vyražení čísla taky třeba Praha ale na magistrat musi k nim do Třebíče kde to bude na nej prihlášený ne?

Nebo Praha dela prestavbu i pro mimoprazsky? :shock:

Navic pokud koupi jen papiry tak mu evidencku nikdo (bez "pozornosti" neudela! ) to jen na okraj... :( ale i to lze obejit. :) to jen pro utechu.. :)

gusto318is

Příspěvek od gusto318is » 15. 09. 2004 13:03

Ak v motore nič nechrastí, tak by to mohlo byť v pohode. Ja som si nechal doviezť is z Nemecka pred pol rokom, a dnes už viem, že na rozvodoch neušetríš. Počítaj s tým, že to budeš musieť skôr alebo neskôr vymeniť, a hlavne to vymeň všetko - reťaz, vodiace lišty aj hydraulický šponovák. U nás to vyjde komplet asi na 11 000 Sk, teda zhruba 9 000 Kč. Ja som na šponováku šetril a teraz musím vymeniť aj ten, takže budem zbytočne platiť za prácu.
Ak sa chceš dozvedieť o tom aute viac, pozri www.318is.de
ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring

karlík

Příspěvek od karlík » 16. 09. 2004 08:29

Jo tak to by mělo bejt v cajku. Motor skutečně přede. Jen altik kapku chrastí, ale z motoru se neozyvaj žádný zrádný zvuky. Jen se modlím aby po včerejší výměně oleje nebyl nějakej problemek. Nevim co tam němec lil, tak tam teď mám castrol POWERTEC 10W40. Servisní knížku mám a je poctivě psaná, tak snad ty rozvody ještě chvilku vydržej :P

petr e28

Příspěvek od petr e28 » 16. 09. 2004 08:37

karlík píše:Servisní knížku mám a je poctivě psaná, tak snad ty rozvody ještě chvilku vydržej :P
jak jsi zjistil, že je psaná poctivě?,
1: mám spoustu známejch co si ji dělaj sami, stačí mít kopii razítka :wink:
2: ta sebranka po značkovejch servisech taky není zrovna k pochvale, je to jen o lidech a ne o posraným razítku ze ZNAČKOVÝHO servisu
EX e28-525e

Dymak

Příspěvek od Dymak » 16. 09. 2004 10:35

petr e28 píše:
karlík píše:Servisní knížku mám a je poctivě psaná, tak snad ty rozvody ještě chvilku vydržej :P
jak jsi zjistil, že je psaná poctivě?,
1: mám spoustu známejch co si ji dělaj sami, stačí mít kopii razítka :wink:
2: ta sebranka po značkovejch servisech taky není zrovna k pochvale, je to jen o lidech a ne o posraným razítku ze ZNAČKOVÝHO servisu

razítko z brambory :lol:

karlík

Příspěvek od karlík » 16. 09. 2004 11:41

Dobre je dost možný, že v dojčlandu to taky sem tam ošiděj, ale že by byli takoví vychcánci????Motor je čistej jak dětská prdýlka a fakt je udržovanej - i když máte pravdu rengenoý voči nemám kdoví co vevnitř je :? Ale nemusíte začátečníka strašit pak mám špatný spaní :wink:

Luboš

Příspěvek od Luboš » 21. 09. 2004 12:07

Až budeš kupovat ty papíry, tak dej bacha, aby byly i se štítkem, ten budeš potřebovat. Jinak já dělám momentálně úplně stejnou přestavbu jako ty.

karlík

Příspěvek od karlík » 30. 09. 2004 07:25

Paráda, jestli s tim hejbáš občas napiš nějakej postřeh. Teď mám možnost koupit papíry i se štítkama+SPZ, ale bohužel z dosti pochybný existence.Za osmičku. Tak nevím nevím..... :roll:

Luboš

Příspěvek od Luboš » 30. 09. 2004 07:33

Pokud si nejseš jistej, tak si opiš VIN a zavolej panu Stehlíkovi do Autecu, ten ti přesně řekne co to je za vůz a když to nebude souhlasit s tím co je v papírech, tak je někde asi chyba.

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 30. 09. 2004 08:58

dle vinka ti to zjisti i vetsina lidi tady co maj ETK :wink:
a je to nekde i na netu, nekdo nechaval odkaz, zkus vyhledavani

karlík

Příspěvek od karlík » 30. 09. 2004 15:36

Díky kluci, právě jsem dopátral... Auto je rozebraný na vrakáči a značky neplaťej. KURVA DRÁT :x

Odpovědět