Ekonomer

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Martinfly

Ekonomer

Příspěvek od Martinfly » 21. 09. 2004 08:04

Je mozny, aby ekonomer ukazoval s vetsima otackama cim dal mensi spotrebu a naopak?

Mam e30 318is, USA model (kdyz je vyplej motor ukazuje nejvetsi spotrebu, pri volnobehu je na nule)

Mam to rozbity?

Wolferine

Příspěvek od Wolferine » 21. 09. 2004 08:10

ja kdyz stojim a mam volnobeh tak je rucicka uplne vpravo..a tak to ma byt 8)
http://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
Lithophane a noční světla

petr e28

Re: Ekonomer

Příspěvek od petr e28 » 21. 09. 2004 08:25

Martinfly píše:Je mozny, aby ekonomer ukazoval s vetsima otackama cim dal mensi spotrebu a naopak?

Mam e30 318is, USA model (kdyz je vyplej motor ukazuje nejvetsi spotrebu, pri volnobehu je na nule)

Mam to rozbity?
máš to v poho, ručička se pohybuje podle pedálu plynu, přidáváš jde rafička nahoru, ubíráš jde dolu :wink:
EX e28-525e

Venca.

Re: Ekonomer

Příspěvek od Venca. » 21. 09. 2004 14:02

Martinfly píše:Je mozny, aby ekonomer ukazoval s vetsima otackama cim dal mensi spotrebu a naopak?

Mam to rozbity?
Rychlost vozidla (skutečná), délka vstřikovacího impulsu, počet otáček motoru.

Tohle se vyhodnocuje a výsledek je na budíku.

Lukáš325e
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukáš325e » 21. 09. 2004 17:08

Myslim, že jsem pochopil, v čem je problém. Při vypnutém motoru je ručička VLEVO, při volnoběhu VPRAVO. Přečti si, co máš na ciferníku. US model nemá spotřebu v km/h, ale v MÍLÍCH na GALON! Proto ti to, když stojíš, ukazuje, že ujedeš 0 mílí na galon, protože když stojíš, vyjedeš třeba celou nádrž a přitom neujedeš ani metr... :D Ale není to 0 galonů na míli. Takže je v pořádku, když se zároveň s plynem ručička pohybuje vpravo...

Martinfly

Příspěvek od Martinfly » 22. 09. 2004 09:27

Diky vsem za info!

karlík

Příspěvek od karlík » 22. 09. 2004 14:45

No moje ISko na volněc ukazuje až uplně doprava, jen když jedu z kopečka na pětku bez plynu tak lehne na nulu. Jinak pod 10 litrů se mu moc jezdit nechce :D , ale asi to bude těžšíma botama 8)

Venca.

Příspěvek od Venca. » 22. 09. 2004 14:56

karlík píše:...když jedu z kopečka na pětku bez plynu tak lehne na nulu...
Taky tam žádnej benzín neteče :lol:

YXOman

Příspěvek od YXOman » 22. 09. 2004 15:27

Venca. píše:
To je blbost neee? To tam neteče ani trošičku? To by teda znamenalo, že když z kopce vypnu zapalování, a necham zařazenou rychlost,tak jedu v pohodě dál :shock:( teda kromě toho že pojedu bez posilovače) , což se mi nezdá. Proto to zkoušet nebudu 8) Jsem technickej antitalent, takže nevim :oops:

Venca.

Příspěvek od Venca. » 22. 09. 2004 15:31

YXOman píše:
Venca. píše:
To je blbost neee? To tam neteče ani trošičku? To by teda znamenalo, že když z kopce vypnu zapalování, a necham zařazenou rychlost,tak jedu v pohodě dál :shock:( teda kromě toho že pojedu bez posilovače) , což se mi nezdá. Proto to zkoušet nebudu 8) Jsem technickej antitalent, takže nevim :oops:
Ne, v tom režimu tam nic neteče. Vstřiky jsou na 1200 ot/min. zavřený.
Kdybys vypnul zapalování, tak pojedeš dál, samozřejmě s fungujícím posilovačem, protože motor se točí.

Venca.

Příspěvek od Venca. » 22. 09. 2004 15:34

Venca. píše:
YXOman píše:
Venca. píše: Taky tam žádnej benzín neteče :lol:
Kdybys vypnul zapalování, tak pojedeš dál, samozřejmě s fungujícím posilovačem, protože motor se točí.
Vstřiky jsou nad 1200 ot/min. zavřený. - oprava-

YXOman

Příspěvek od YXOman » 22. 09. 2004 15:40

Venca. píše:
YXOman píše:
Venca. píše: Taky tam žádnej benzín neteče :lol:
:idea: Aha. Ale zkoušet to stejně radši nebudu :)

Odpovědět