ad1, Ja byl vzdycky divnej...ARMAN píše:tifole on ma u TOURA papiry na m42 a nevi co tam dat
m10 je i 2l?

ad2, M10B20 existovala v drevnich dobach BMW, mam pocit, ze koncila v E21 320 a byla nahrazena 320/6 coz uz byla M20
ad1, Ja byl vzdycky divnej...ARMAN píše:tifole on ma u TOURA papiry na m42 a nevi co tam dat
m10 je i 2l?
OK pár hodinek sem, pár hodinek tam, jak tě znam (s tvou důkladností) tak to zabere určitě víc času, než si možná myslíšVasa píše:Prace by asi byla nacpat na M10 treba VANOSaula píše:Píšeš, že máš toura jako "dayly caru" a jedním dechem dodáváš, že hodláš realizovat M10B20, se kterým asi trocha práce bude. To mi k sobě moc nejde.... navíc když je iso v papírech, tohle mi jako prace nepripada stejne jako za par hodin prehodit celej svazek auta kdyz chci ABS a Check Control. Je to pouze rutinni prace s kafem v ruce a muzikou v zadech.
Nevim z čeho čerpáš, ale to by ta M10 musel bejt nějakej zazračnej nebo přeplňovanj motor aby měl takovej krouťák. M10B20 K-Jetronic má 175 Nm...Felix píše:Zajimavy jsou vykonovy parametry u toho dvoulitru.
M10B20 K-Jetronic v E21 a E12 ma 125 koni a 233Nm![]()
Jen pro porovnani. M20B20 ma 129koni a max 174Nm.
Opravdu rozhodnuti BMW degradovat M10 na entry level tricitku nerozumim.
Financni otazka udrzby neni duvod proc posilam ISo k ledu, navic ta moje je celkem v OK stavu vcetne rozvodu. Proste mi neni sympaticka a nelibi se mi ten zvukDVORIS píše:Tak ta M10 jako motor,no je to držák,ale jinak žádná sláva(výkon,spotřeba,údržba),jinak nechápu co vás u těch Is motorů tak finančně drtí,já mám iso(v touru)skoro 4 rokem a přiznám se stálo mě to doslova 4 výměny oleje,1 sada svíček,vzducháč a jedno gufero v hodnotě 350kč,- a to je denně v provozu(nepočítám vanu kterou jsem skalpoval vlastní nepozorností) vč.dovolených,takže na M10 nebo M40 pod kapotou bych si klidně nechal zajít chuť,leda to Váša bere jako experiment a cítí potřebu se nějakým exotickým způsobem odlišit od jiných tourů v ČR a ve světě vůbec![]()