Výměna oleje - automat ZF 3-HP 22
Výměna oleje - automat ZF 3-HP 22
Zdravím, vážení - nevíte prosím někdo, kolik litrů oleje (a jakého nejlépe) je třeba při výměně náplně v automatické převodovce ZF 3-HP 22 ? ( e30 318i ´83). Díky moc...
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, takže tam pak bude opět jen z části vyteklej bochník, ale už nebude vyváženej.jajic píše:někdo mi tvrdil,že navrtávají i měnič,aby vyteklo vše
Já se touto cestou - pokoutnou

Díky předem za odpověď toho, kdo ví.
BMW The Ultimate Driving Machine
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
pokud je jako napln povolena D II a ty tam mas DIII, muzes to smichat, DIII je dle specifikace povoleno michat s nizsi radou. Pokud ovsem mas urceno jako napln fixne DIII, tak to bych asi neriskoval. Mam ale dojem, ze jako napln je u teto spajzky urcen ATF IID, takze dle mne smichat muzes.
nedavno sem presne tuhle spajzku resil taky na 635.
nedavno sem presne tuhle spajzku resil taky na 635.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
dík za odpověď, já mám tuhle převodovku: A5S560Z - nikde jsem nenašel ( hledal jsem asi 5 vteřin - nevím kde to hledat = jsem lempl )
jakej tam má bejt olej
Známej, kterej mi měnil olej, mi řekl, že tam dal DEX III.
To je moje věčný dilema. Měnil jsem olej v servu a chtěl dát DEX III, kamarád mě přesvědčil, ať tam nedávám DEX III, že prej rozpustí usazeniny,... a bude to k neprospěchu.
Tak jsme dal DEX II, i když jsem přesvědčen lajckým rozumem, že DEX III má lepší vlastnosti - viskozní stabilita, odolnost proti pěnivosti, ...., jo asi má i nějaký lepší čistící schopnosti - nevim. Je to ale stejně píčovina, protože původně jsem tam měl Pentosin - bylo tam nivo.
jakej tam má bejt olej
Známej, kterej mi měnil olej, mi řekl, že tam dal DEX III.
To je moje věčný dilema. Měnil jsem olej v servu a chtěl dát DEX III, kamarád mě přesvědčil, ať tam nedávám DEX III, že prej rozpustí usazeniny,... a bude to k neprospěchu.

BMW The Ultimate Driving Machine