Xenony vs. STK vs. Policie
Xenony vs. STK vs. Policie
Jelikož si na xenony nemůžu stěžovat, mám je asi půl roku, kupoval jsem je zde na fóru, tak mě totálně dostala technická
, xenony být nemůžou! Moje první otázka proč má to lepší svítivost. Jenomže chybí atest, oslnuje, nemám tam ostřikovače na světla a nemá to automatické seřízení. To byla na mě silná káva proč by to mělo být pro boha je to 20 let staré auto, takže zvažuju jestli to tam potom hodit a čekat střet s policajtem a čekat hlašku
bud to na místě odstraníte nebo dáme blokovou pokutu. Jak jste na tom vy? Co vaše zkušenosti? za odpovědi předem DIK
E60 530i
Hodně potom jdou,za mnou se 2x otočili a jeli s majákama,jen kvůli xenonům,(seřízení bylo v pořádku,nijak to neosilňovalo,pokaždé jsem to nějak ukecal,ale jdou po ostřikovačích světel,(ty jsem měl origo e30),ale i tak se semnou hádali,že přece tak stará kára (rok 92) nemůže mít origo xenony,říkal jsem že bmw mělo už v roce 89 xenony u 750i,a on zase mlel svoje že má několik baworů 3kové řady doma na zahradě a žádná xenony nemá.Nemělo to cenu s ním jakkoliv řešit.
Dal jsem zpátky žárovky a mám pokoj.
Tolik moje zkušenost s xenony.
Dal jsem zpátky žárovky a mám pokoj.
Tolik moje zkušenost s xenony.
Bmw
No vidím to tak, že to tam asi potom nahodím za prvé to neoslnovalo, co jsem se bavil se známými co mě několikrát míjeli spíš mi to pochvalovali, prý to na tříce vypadá luxusně s tím světle modrým nádechem (8000K) a navíc můj osobní dojem je, že to svítí 100x lepé jak obyč zárovky a tu hlášku "vidíte přeci projektorové paraboly" si zapamatuju 
E60 530i
No tak v Ostravě jsou na to asi zvlášt hákliví,nemusí to být ani e30,známého zastavili s Passatem B5 poznali že světlo nemá čočku,podívali se na palubovku,viděli kolečko nivelace světel a měli jasno.,a taky chtěli bez debat 2000kč,nakonec to taky ukecal,ale už má taky žárovky 
Je to fakt o tom na koho se narazí,ale mi už to za to riziko nestojí.Jinak to že to svítí víc,nemá cenu se rozepisovat,i když jsem koupil žárovky osram night breaker +90% svítivosti tak to jak xenon nesvítí,ale jezdit se s tím dá.
Je to fakt o tom na koho se narazí,ale mi už to za to riziko nestojí.Jinak to že to svítí víc,nemá cenu se rozepisovat,i když jsem koupil žárovky osram night breaker +90% svítivosti tak to jak xenon nesvítí,ale jezdit se s tím dá.
- MattyX
na stk pokud ho chces delat ofiko bych dal halogenky a mas klid,vymena zabere par minut
nastesti musim zaklepat...v brne zatim klid po pesine 
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Na slovensku je teraz novela zakona. Od 20.11. idu hlavne po xenonoch 
Stopovali hlavný ťah cez mesto, a kazdeho kto mal ine svetlo ako žlté tak stopli a kontrolovali. Bohuzial bolo vela aut nelegalne z prestavbou a mali to za 330,-eur !!! (cca 8500kč)
Takze asi davam do cociek spet H1 ziarovky, ale musim zohnat dake z xenon effectom

Stopovali hlavný ťah cez mesto, a kazdeho kto mal ine svetlo ako žlté tak stopli a kontrolovali. Bohuzial bolo vela aut nelegalne z prestavbou a mali to za 330,-eur !!! (cca 8500kč)
Takze asi davam do cociek spet H1 ziarovky, ale musim zohnat dake z xenon effectom
E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
Já platil v Ostravě pětikilo a doslova mi řekli ať se necukám nebo jdu dom pěšky a když už v tom byli tak si proklepli přes centrální registr celý auto,zmrdi mě nechali na sluci ve třiceti stupních smažit s ročním děckem v sedačce 20minut a ještě v křižovatce,dodnes vidím před sebou ten ksicht toho mladýho benga 
Já jsem žil v domění, že pokud se vážně jedná o rok výroby do roku 96, tak že neni povinné automatická a ani el. regulace výšky z místa řidiče, ale nedávno mně známý řikal, že jeho známý (já vim, já vim, možná kec) byl taky právě nedávno stavěný právě na základě xenonů. A prý ta kontrola byla tak akční, že mu řekli ať rozsvítí světla, zkontrolovali, jestli se xenony právě při jejich zapnutí zkalibrují, tzn. jestli se ty paraboly zhoupnou nahoru a dolů (což se samozřejmě nestalo), nafotili si trafa, co měl u světel zevnitř a samozřějmostí byla bloková pokut (už nevim v jaké hodnotě). A přitom tam měl na té E36 čirou optiku tuším i z čočkama...
Tak jak to teda je? Pokud mám čočkové světlomety, tak by to mělo být v pohodě, resp. jsem v právu? Nemám ani el. seřízení z místa řidiče (jedná se o E28) ale čočky se konají (dokonce origo BMW - je to na nich napsané, takže by to šlo teoreticky použít jako argument), tak jak?
Tak jak to teda je? Pokud mám čočkové světlomety, tak by to mělo být v pohodě, resp. jsem v právu? Nemám ani el. seřízení z místa řidiče (jedná se o E28) ale čočky se konají (dokonce origo BMW - je to na nich napsané, takže by to šlo teoreticky použít jako argument), tak jak?
No smoke, no fun...

Je to jak ti to popsal ten známý.Projektorový lampy,ostřikovače a automatická nivelace.Jak to nemáš tak jseš nahranej.Přesně jak jsi to popsal tak to na mě vybalili taky.Zhasnout a rožnout a při tom mi na to čuměli jak péra jestli se pohnou nebo neMíšánek píše:Já jsem žil v domění, že pokud se vážně jedná o rok výroby do roku 96, tak že neni povinné automatická a ani el. regulace výšky z místa řidiče, ale nedávno mně známý řikal, že jeho známý (já vim, já vim, možná kec) byl taky právě nedávno stavěný právě na základě xenonů. A prý ta kontrola byla tak akční, že mu řekli ať rozsvítí světla, zkontrolovali, jestli se xenony právě při jejich zapnutí zkalibrují, tzn. jestli se ty paraboly zhoupnou nahoru a dolů (což se samozřejmě nestalo), nafotili si trafa, co měl u světel zevnitř a samozřějmostí byla bloková pokut (už nevim v jaké hodnotě). A přitom tam měl na té E36 čirou optiku tuším i z čočkama...
Jinak kamarád má na Pasatu B5tce projektorový lampy s xéčkama a na stk už už měl projít když v tom si technik všiml ovládání sklonu světlometů z místa řidiče,takže nic
Bmw
Já mám čočkové světlomety BOSCH bez úsměvu čistě jenom čočka a takhle to dopadlo
tak nevím, na co se to potom všude tak hojně prodává když to většina mýt nemůže - paradox 
no měl jsem to tam půl roku policie mě stavěla 2x nikdo ani necek až ted STK takže si to tam hodim asi zpět
no měl jsem to tam půl roku policie mě stavěla 2x nikdo ani necek až ted STK takže si to tam hodim asi zpět
E60 530i
Re: Bmw
¨Matthes píše:Jelikož si na xenony nemůžu stěžovat, mám je asi půl roku, kupoval jsem je zde na fóru, tak mě totálně dostala technická, xenony být nemůžou! Moje první otázka proč má to lepší svítivost. Jenomže chybí atest, oslnuje, nemám tam ostřikovače na světla a nemá to automatické seřízení. To byla na mě silná káva proč by to mělo být pro boha je to 20 let staré auto, takže zvažuju jestli to tam potom hodit a čekat střet s policajtem a čekat hlašku
bud to na místě odstraníte nebo dáme blokovou pokutu. Jak jste na tom vy? Co vaše zkušenosti? za odpovědi předem DIK
Nemuzou byt pochopitelne proto, ze nekteri curaci si je neumeji seridit a arogantne osvetluji ostatni ridice. Parlament na to samozrejme okamzite zareagoval kokotskou vyhlaskou, ktera (dle zavedene koncepce - tuna prevence na gram problemu) usoudila, ze vsichni co maji xenony jsou curaci, ktery osvetluji ostatni ridice, misto toho aby proste a jednoduse dali policistum pravo na miste posoudit (je to velice jednoduche - stacio se postavit autem proti autu s xenony) jestli dany vuz osvetluje protijedouci ridise nebo ne.
Dle me skusenosti a nazoru, obycejna svetla nastavena blbe osvetlujou plus-minu stejne.
Kazdopadne kvuli tomu, ze kokoti, co delaji zakony maji v hlave nasrano se xenonu nehodlam vzdat. Za rok, co je mam na aute mi ani jednou nikdo nebliknul. Premyslim jestli by to castecne nevyresili xenony nizsi nez 4300K. Vim, ze 4300 jsou optimum ale 6000 se take daji. Tak neco nizsiho nez 4300 by mozna slo. Mate nekdo skusenost?
Protoze je stejne lidi na aute maji.Matthes píše:Já mám čočkové světlomety BOSCH bez úsměvu čistě jenom čočka a takhle to dopadlo![]()
tak nevím, na co se to potom všude tak hojně prodává když to většina mýt nemůže - paradox
treba ti z ciny poslou k tomu nejaky atestMíšánek píše:No to si děláš prdel, ne? Takže Já jsem si pracně hledal, dojednával a sháněl čirou optiku asi dva roky kvůli tomu, abych tam pak musel mít nějakou zkurvenou žárovku?!? Tak to je pecka teda...
Citroen Xm 2,1td 780 500km
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven