Náplň pro ostřikovače?

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Gerchan

Náplň pro ostřikovače?

Příspěvek od Gerchan » 05. 08. 2004 08:26

Právě mi dochází "vodička" do ostřikovačů a nějak se mi nechce kupovat směs za nějakých 40,- /litr... Tak mě tak napadlo, jestli by třeba směs vody, jaru, případně nějakého alkoholu nebo čističe na okna neudělala stejnou službu...? Má někdo nějaký tip?

petr e28

Příspěvek od petr e28 » 05. 08. 2004 08:32

jestli to auto máš rád tak neblbni a dopřej mu těch 40 kč a nebo tam dej jen vodu, páč můj tatík udělal jednou směs voda+iron a nestačil se divit, měl rozežraný gumičky v motorku,
navíc nevíš jak to dopadne s lakem, u origo směsí se ti nemůže nic stát
EX e28-525e

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 05. 08. 2004 08:44

Auto mám rád a vědomě bych mu neuškodil...! :) Takže iron vyřazuji - díky :) Podle mého ale na té origo směsi nic není, rozhodně ne nic za 40/litr. Vím, že do servisu ji prodávaj dealeři za cca 13/litr takže výrobní cena je cca nic, proto to chci zkusit namixovat... Nevíte někdo co ta směs obsahuje?

Kubajz von Odry
člen E30.cz

Příspěvek od Kubajz von Odry » 05. 08. 2004 08:47

ja jsem sice porad bez penez ale nekdy mne fakt udivuje na cem vsem se lidi snazi usetrit... dyt tu kapalinu casto dostavam aj gratis u benzinky (ASPON V ZIMNE) no ja teda jsem ochotny si vyzdy radsi priplatit nez prolejvat motor takovou slataninou...
Obrázek

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 05. 08. 2004 09:13

Kubajz von Odry píše:ja jsem sice porad bez penez ale nekdy mne fakt udivuje na cem vsem se lidi snazi usetrit... dyt tu kapalinu casto dostavam aj gratis u benzinky (ASPON V ZIMNE) no ja teda jsem ochotny si vyzdy radsi priplatit nez prolejvat motor takovou slataninou...
Takovou "radu" jsem přesně čekal... :evil: Tak pro ujasněnou: nejsem zrovna typ, kterej je pořad bez peněz, ale když můžu, tak proč neušetřit. Určitě bych se nesnažil namixovat třeba brzdovku, ale jestli mi přední sklo ostřikuje čistá voda nebo nějaká směs, na tom mi celkem nezáleží. A autu je to asi taky celkem jedno (motorem směs do ostřikovaču neprotýká...)
Můj plán je ten, že tam naliju čistou vodu nebo vodu s něčím, čím ji "vylepším", proto se tu ptám na zkušenosti ostatních, co není dobré do toho lít - viz Iron.

Dymak

Příspěvek od Dymak » 05. 08. 2004 09:28

Gerchan píše: Můj plán je ten, že tam naliju čistou vodu nebo vodu s něčím
když už, tak doporučuju destilku - a pak si spočti kolik vlastně ušetříš :wink: Lepší je koupit směs, a říznout to napůl destilkou - ušetříš a mouchy ze skla ti to sundá líp než JAR :idea:
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 05. 08. 2004 09:48

Dymak píše:
když už, tak doporučuju destilku - a pak si spočti kolik vlastně ušetříš :wink: Lepší je koupit směs, a říznout to napůl destilkou - ušetříš a mouchy ze skla ti to sundá líp než JAR :idea:
Proč destilku? Voda se tam přece neohřívá, tudíž se tam vodní kámen moc netvoří, ne? Jinak teda koupit směs a říznout ji...že mě to nenapadlo hned... :roll: danke :)

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 05. 08. 2004 09:58

co blbnete? :lol:
normalni vodu z vodovodu a do toho okenu ktera zaroven odmaštuje 8)
----------------------:)

Kubajz von Odry
člen E30.cz

Příspěvek od Kubajz von Odry » 05. 08. 2004 10:03

Gerchan píše:
Kubajz von Odry píše:ja jsem sice porad bez penez ale nekdy mne fakt udivuje na cem vsem se lidi snazi usetrit... dyt tu kapalinu casto dostavam aj gratis u benzinky (ASPON V ZIMNE) no ja teda jsem ochotny si vyzdy radsi priplatit nez prolejvat motor takovou slataninou...
Takovou "radu" jsem přesně čekal... :evil: Tak pro ujasněnou: nejsem zrovna typ, kterej je pořad bez peněz, ale když můžu, tak proč neušetřit. Určitě bych se nesnažil namixovat třeba brzdovku, ale jestli mi přední sklo ostřikuje čistá voda nebo nějaká směs, na tom mi celkem nezáleží. A autu je to asi taky celkem jedno (motorem směs do ostřikovaču neprotýká...)
Můj plán je ten, že tam naliju čistou vodu nebo vodu s něčím, čím ji "vylepším", proto se tu ptám na zkušenosti ostatních, co není dobré do toho lít - viz Iron.
tak se hned necerti :o) proste ti jen rikam at se na to vyseres a radsi si koupis nejakou origo smnes - tu pak muzes riznout vodou nebo nemusis (ja ji treba neredim...)
Obrázek

Dymak

Příspěvek od Dymak » 05. 08. 2004 10:09

Gerchan píše:
Dymak píše:
Proč destilku? Voda se tam přece neohřívá, tudíž se tam vodní kámen moc netvoří, ne? Jinak teda koupit směs a říznout ji...že mě to nenapadlo hned... :roll: danke :)
Když tam naleju vodu z kohoutku, tak přes to sklo vidim kulový - asi máme v Práglu ňákej sajrajt chlórovej, nebo co :evil: S destilkou a vodou z potoka vidim líp :roll:
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Venca.

Příspěvek od Venca. » 05. 08. 2004 14:25

And píše:co blbnete? :lol:
normalni vodu z vodovodu a do toho okenu ktera zaroven odmaštuje 8)
Destilka nenechává úsady v nádobce i jinde.

Peťas

Příspěvek od Peťas » 05. 08. 2004 15:00

Na čem chcete šetřit? Vždyť 5l kanystr letní náplně do ostřikovačů jde koupit kolem 45,-Kč.

SniperJones

Příspěvek od SniperJones » 05. 08. 2004 20:30

mi do transita lijem obyc vodu s tech.lihem.....okno je jako novy .)

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 05. 08. 2004 21:48

Tak to uz je moc. Kdyby tve BMW vedelo, co s nim zamyslis, koplo by te do prdele a uz by te nesvezlo. Asi si prestanu kupovat zbytecne drahy balzamy na kuzi a budu si mazat sedacky maslem :roll:
Jen tak mimochodem, je uzasny pocit kdyz tam lejes original BMW napln, ktera mimochodem neni vubec tak draha, jak by se dalo treba cekat.
Nicmene vyborne taky funguje ta do mercedesackejch autobusu...ta je vyborna.

Stany

Příspěvek od Stany » 05. 08. 2004 21:53

Jirka325 píše:Tak to uz je moc. Kdyby tve BMW vedelo, co s nim zamyslis, koplo by te do prdele a uz by te nesvezlo. Asi si prestanu kupovat zbytecne drahy balzamy na kuzi a budu si mazat sedacky maslem :roll:
Jen tak mimochodem, je uzasny pocit kdyz tam lejes original BMW napln, ktera mimochodem neni vubec tak draha, jak by se dalo treba cekat.
Jen ho klidně kopni šetřílka šetřivého :D

And

Příspěvek od And » 05. 08. 2004 23:20

Jirka325 píše:Tak to uz je moc. Kdyby tve BMW vedelo, co s nim zamyslis, koplo by te do prdele a uz by te nesvezlo. Asi si prestanu kupovat zbytecne drahy balzamy na kuzi a budu si mazat sedacky maslem :roll:
jak muzes srovnavat s lestenkou na kuzi vodu kterou nalijes do ostrikovacu u 20 let staryho auta za par korun je snad jedno eci tam koupis original nebo tam nalijes vodu s nakym pripravkem stejne to vsechno vystrikas na okno..to je jako by sis na umyvani auta koupil v BMW original 10 litru vody na umyvani auta :roll:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 06. 08. 2004 00:03

Proc bych to nemohl srovnat. Kdyz muze 15 let stara kuze v 15 let starym aute dostavat dobrou peci, proc by ji nemel dostavat zbytek auta ?
Nejde jen o okno, ale o vsechno kolem. Primarni zalezitosti je to, ze pres to okno potrebuju co nejlip videt. Dalsi vec je, ze zrovna netouzim po rozezrani vseho moznyho kolem gumy, lak atd. Moji vizi nejsou orezliny kolem okna, ani nikde jinde, takze pokusy o nejakou alchymii vynechavam.
Samozrejme nemusi byt zrovna original smes BMW do ostrikovacu, ale proc ne ? Obdobnou funkci odvede i neco z benzinky nebo hypernovy.
Ale ve vsem plati, ze jsou horsi a lepsi vyrobky, plati to i u smesi do ostrikovacu. To uz je kazdeho prioritou, kazdopadne i to nejlevnejsi je porad lepsi, nez michanina co dum dal.

And

Příspěvek od And » 06. 08. 2004 00:25

liju tam kvalitni olej
lestim to kvalitni lestenkou
ale do ostrikovacu liju obycejnou okenu.. byl sem k tomu tak vychovanej uz muj dedecek tam lil okenu tak se to prenasi z generace na generaci :lol:

Iwan

Příspěvek od Iwan » 06. 08. 2004 02:40

Ty bys moh jít do reklamy

mmmmmmmmm.....voní hezky :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O... :arrow: nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html

And

Příspěvek od And » 06. 08. 2004 02:42

:lol: