spotřeba 2.0 vs 2.5
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Reagoval jsem na fšechno kryplovski - promiňte hoši.
Pojal jsem to trošku hodně blbě. V domění, že se dotazující rozhoduje mezi těma dvěma individui
- sem trongol
Demonstroval jsem svůj extrémistickej postoj - považuju prostě dvoulitra M20.... - už jsem psal - za nejhorší šestihrnec od BMW.
--Myslím hlavně z hlediska - výkon/možná spotřeba.
Měl jsem celkem 3 dvoulitry M20 - od "nejstaršího" s "mechanickou stříkačkou" až po iKAT verzi
z 87 roku. Ta "iKAT verze" měla nalítáno cca 250 tisíc a byla v lepším stavu ( asi proto, že to měla z 95% nalítáno po evropskejch dálnicích- jezdila často cesty SWISS-SWERIGE) jak moje současná 2.5i, která má nalítáno 150 tisíc (obojí jsem měl/mám dokladovaný).
To je ále jedno, vidím prostě ten propastnej výkonostní rozdíl mezi 2.0 a 2.5i.
2.0i M20 bych prostě už nikdy nechtěl - oproti 2.5i jede hovnovou a žere +/- stejně. Na papírový hodnoty bych moc nespoléhal - stačí na několik málo okamžiků podlehnout emocím - trošku protáhnout BMW a papírová hodnota se rázem stává zlomkem okamžitý spotřeby a tomu pak odpovídá i průměr
jak tady někdo psal v pohodě přes 12 a to umí dvoulitr, myslím, ještě o trošku líp - v pohodě dokáže 2.5i v chlastání předhonit.
Klasik - nebudu jmenovat, ale BMW dost rozumí, mi jednou řekl "rčení" :
"Dvoulitr jede jak 1.8i a chlastá jak 2.5i"
sory za dlouhý woserovský čtení
Pojal jsem to trošku hodně blbě. V domění, že se dotazující rozhoduje mezi těma dvěma individui

Demonstroval jsem svůj extrémistickej postoj - považuju prostě dvoulitra M20.... - už jsem psal - za nejhorší šestihrnec od BMW.
Měl jsem celkem 3 dvoulitry M20 - od "nejstaršího" s "mechanickou stříkačkou" až po iKAT verzi

2.0i M20 bych prostě už nikdy nechtěl - oproti 2.5i jede hovnovou a žere +/- stejně. Na papírový hodnoty bych moc nespoléhal - stačí na několik málo okamžiků podlehnout emocím - trošku protáhnout BMW a papírová hodnota se rázem stává zlomkem okamžitý spotřeby a tomu pak odpovídá i průměr

"Dvoulitr jede jak 1.8i a chlastá jak 2.5i"

BMW The Ultimate Driving Machine
shall the power be with you...DAN píše:Reagoval jsem na fšechno kryplovski - promiňte hoši.
Pojal jsem to trošku hodně blbě. V domění, že se dotazující rozhoduje mezi těma dvěma individui- sem trongol
![]()
Měl jsem celkem 3 dvoulitry M20 - od "nejstaršího" s "mechanickou stříkačkou" až po iKAT verziz 87 roku. Ta "iKAT verze" měla nalítáno cca 250 tisíc a byla v lepším stavu ( asi proto, že to měla z 95% nalítáno po evropskejch dálnicích- jezdila často cesty SWISS-SWERIGE) jak moje současná 2.5i, která má nalítáno 150 tisíc (obojí jsem měl/mám dokladovaný).
2.0i M20 bych prostě už nikdy nechtěl - oproti 2.5i jede hovnovou a žere +/- stejně. Na papírový hodnoty bych moc nespoléhal - stačí na několik málo okamžiků podlehnout emocím - trošku protáhnout BMW a papírová hodnota se rázem stává zlomkem okamžitý spotřeby a tomu pak odpovídá i průměrjak tady někdo psal v pohodě přes 12 a to umí dvoulitr, myslím, ještě o trošku líp - v pohodě dokáže 2.5i v chlastání předhonit.
![]()
"Dvoulitr jede jak 1.8i a chlastá jak 2.5i"![]()

total s tebou souhlasim...

- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Suma zechcárum: aby 2.0 jel alespoň trošku podobněDAN píše:......stačí na několik málo okamžiků podlehnout emocím - trošku protáhnout BMW a papírová hodnota se rázem stává zlomkem okamžitý spotřeby a tomu pak odpovídá i průměrjak tady někdo psal v pohodě přes 12 a to umí dvoulitr, myslím, ještě o trošku líp - v pohodě dokáže 2.5i v chlastání předhonit.
![]()
"Dvoulitr jede jak 1.8i a chlastá jak 2.5i"![]()

Jo, a když má auto optimální motorizaci, např.: do e30 minimálně 2.5i

Závěr závěrů: 2.0i M20 není uplně nejhorší kluk( v životě mužou člověka potkat horší věci

Tak a už opravdu držím hubu

Nechi do toho takovejm machrům kecat, ale dvoulitr má docela výhodu v nižším růču. Za benzín člověk sice moc neuštří ale rozhodne bych se do toho moc nenavážel - v pár autech jsem se svezl a ten dvoulitr třeba v porovnání s dvoulitry Honda (4V) jede docela svižně.
Samozřejmě co je to pro vás drsňáky s pětilitry že
Samozřejmě co je to pro vás drsňáky s pětilitry že

možná má...já bych 2.0 klidně koupil (auto je levný), ale hned bych tam šoupnul 2.5...Fikux píše:2,0 proti 2,5 žádnou výhodu nemá ...

z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
320i
cau chlapi. ja mam 320i a jsem naprosto spokojenej. mozna ho mam fakt v dobrym stavu(motoricky-samozrejme ze nejaky maly musky porad doladuju). 325i jsem zkousel, kdyz ji kamos kupoval v baziku a musim rict, ze proti 320i to ma az vrazednej zatah vod spoda, ale ja si nemuzu pomoct, me se strasne libi u 320i takovej ten sametovej prubeh a kdyz to dostanu pres 4.000r/m tak me to krasne simra mezi nohama
proste se tyhle dve auta nedaj moc srovnavat, protoze podle me zalezi na tom, co od jizdy v BMW chces (je to asi tim, ze uz jsem prekrocil magickou 30ku ajsem trochu klidnejsi
a ja chci pohodovou kizdu v aute, ktery na silnici poslouha na slovo a kdyz je potreba tak da na prdel nejakymu buzikovi v japoncovi nebo koktávce ( to pak ta kouzelna rucicka ukazuje 25l
). jezdim se svym mazlem neustale po cechach, delam chorvatsko a vyjma jezdeni po Praze (cca 11,4l - ale to je spis o tom, ze jezdim kratky vzdalenosti a vlastne porad startuju) jsem se spotrebou naprosto spokojenej - mimo mesto pri prumerny 140 to dela 9l. takze bych tozakoncil - proti gustu zadnej disputat nebo jak to je. Kazdopadne nesouhlasim s kategorickym nazorem, ze 325i je lepasi ne 320i - to je na delsi povidani. mejte se a uz se na vas tesim v lanove. gatbois

bmw positive e30 320i 87 ------- e36 320i 97
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Takze po ceste Kosice-Brno-Lanov-Brno-Kosice tvrdim, ze 320i ma super spotrebu.
Podla pocitadla km je to Lánov-KE 753 km a to som páni spálil jednu!!! nádrž, t. j. 60 litrov. Cesta Lánov-Bratislava bola pritom dost ostrá, miestami aj 200 km/h
, Bratislava-KE uz som siel na pohodu, max. 120.
Pre objektivnost dodavam, ze som hojne vyuzival tempomat a to aj pri pridavani rychlosti
. Pneu 205/50 R 16, diff 4,1. Takze tak ako sa tu pisalo, najviac asi zalezi od stavu motora. Howgh. 
Podla pocitadla km je to Lánov-KE 753 km a to som páni spálil jednu!!! nádrž, t. j. 60 litrov. Cesta Lánov-Bratislava bola pritom dost ostrá, miestami aj 200 km/h

Pre objektivnost dodavam, ze som hojne vyuzival tempomat a to aj pri pridavani rychlosti

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
No, to já jsem se 6kou najezdil za víkend skoro to samý a sežralo mi to příjemných 100l N95
Ale v Brně jsem byl z Lánova za 2 a půl hodiny a nejel jsem po dálnici.
Ale těch cca 8l, co jsem dle tvejch údajů spočítal mi přijde jako reálné, zvlášť s tempomatem.

Ale těch cca 8l, co jsem dle tvejch údajů spočítal mi přijde jako reálné, zvlášť s tempomatem.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Kdo by se do tebe neprcal.Hleď si svý 2,5 a neser se pořád do 2,0 !!! Poprvé jsem to bral jako prdel,ale už čtu několikátý tvůj názor a začíná mě to urážet...Jinak nic proti.Každej nesehnal za dobrý prachy 2,5 a nebo na ní měl,a je rád za dvoulitra,tak už se do něj přestaň navážet.Kdyby jsi řekl normálně že to nejede a žere,budiž,tvuj názor.Ale plácat nesmysly o hovínkách...DAN píše:To je dobrá reakce - plácáš blbosti - ty seš nějakej můj kámoš ?ondra_m píše:Plácáš blbosti. To jsi ten 2.0i musel mít dost v pekelným stavu.DAN píše: Dvoulitr je prostě slabej hovnivál, co chlastá víc jak 2.5.![]()
Už jsem si všimnul asi dvakrát že se do mě prcáš.

Jinak říkám,neber to zle,nemyslim to nějak špatně.Prostě jen bránim to co mám docela rád.
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Tweety, to mě docela mrzí.Tweety píše:Kdo by se do tebe neprcal.Hleď si svý 2,5 a neser se pořád do 2,0 !!! Poprvé jsem to bral jako prdel,ale už čtu několikátý tvůj názor a začíná mě to urážet...Jinak nic proti.Každej nesehnal za dobrý prachy 2,5 a nebo na ní měl,a je rád za dvoulitra,tak už se do něj přestaň navážet.Kdyby jsi řekl normálně že to nejede a žere,budiž,tvuj názor.Ale plácat nesmysly o hovínkách...DAN píše:To je dobrá reakce - plácáš blbosti - ty seš nějakej můj kámoš ?ondra_m píše: Plácáš blbosti. To jsi ten 2.0i musel mít dost v pekelným stavu.![]()
Už jsem si všimnul asi dvakrát že se do mě prcáš.to mi příjde,jako majiteli 320,ubohý,nezlob se na mě
Jinak říkám,neber to zle,nemyslim to nějak špatně.Prostě jen bránim to co mám docela rád.
Myslím, že je to dost osobní.
Myslím, že tě seru asi dost, když se kvůli tomu hrabeš v pravěku.
Reaguješ na něco, co je vytržený z kontextu - přečti si čecko co sem tam napsal.
Osobně se za tyto věty dost stydím - jednak ty o dvoulitru a za to co jsem napsal Ondrovi - o nějakým ( teď se to stydím napsat

Díky za připomenutí - to je občas dobrá věc.
Tweety, mohl by jsi mi napsat (třeba formou sz) nebo veřejně, to je jedno, jaký ještě konkrétně moje názory tě urážej - já to podrobím ostré sebekritice a třeba se příště polepším

P.S.: Už sem moc psát nebudu, to ti můžu slíbit

Necetl jsem prispevky,k tomuhle tematu,ale myslim,ze neni co resit!Zerou proste priblizne stejne,s tim ze 2,0 a 2,5 se nedaj srovnavat,to je jasna zprava,co?Mel jsem i moznost a to nekolikrat porovnavat spotrebu tehle dvou motoru.at nam slapou dva a pulky
.Nic ve zlym proti dvoulitrovym kolegum.Sam se pripravuju na 3,5-ovsem pokud mi tu nekdo poradi co a jak a co je vse zapotrebi a tak dale....

"cédo,sabáč,plná béča"-k tomu E30 325
-nic jinýho mě nebaví víc!
tel.-723667447
tel.-723667447
- Spooky-0987
Tak s tim se neda nic-nez jen souhlasei!Sestivalec ma nadhernej zvuk-to jo!Spooky-0987 píše:je to jak tu bylo milionkrát o motoru, stav, ale taky o tom kdo ma jak olověný nohyjinak asi se schodnou všichni majitélé 6ti hrnu, že raděj 2L než 1,6/1,8, když už nic jinýho tak ten zvuk je úžasnej
, i když dražší růčo
"cédo,sabáč,plná béča"-k tomu E30 325
tel.-723667447
tel.-723667447
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim,že už jsme si to po sz vyříkali,tak není co řešit....A nakonec BMW je BMW,ať je to 1,8 nebo 2,5...nemyslíš ? A o to tady na fóru podle mě jde.DAN píše: Tweety, to mě docela mrzí.
Myslím, že je to dost osobní.
Myslím, že tě seru asi dost, když se kvůli tomu hrabeš v pravěku.
Reaguješ na něco, co je vytržený z kontextu - přečti si čecko co sem tam napsal.
Osobně se za tyto věty dost stydím - jednak ty o dvoulitru a za to co jsem napsal Ondrovi - o nějakým ( teď se to stydím napsat) prcání - byl jsem v tu dobu ( 24.7.04 ) dost nasranej na svět a todle byl výsledek.
- fakt mě to moc mrzí.
Díky za připomenutí - to je občas dobrá věc.
Tweety, mohl by jsi mi napsat (třeba formou sz) nebo veřejně, to je jedno, jaký ještě konkrétně moje názory tě urážej - já to podrobím ostré sebekritice a třeba se příště polepším
P.S.: Už sem moc psát nebudu, to ti můžu slíbit
Jinak k tématu.Já jezdim na klobouka za 14.Ale už čekám na novej termostat (proto jezdim na klobouka) od Jirky,tak se to snad pak sníží.Jinak kamarád s 2,5 za 10 a to bych neřekl,že jí šetří