ix-ko
ix-ko
Dnes ma napadla taká vec a to čo by sa stalo,keby som na leto odpojil predný náhon. Skúšal to už niekto? Ak áno,aké s tým máte skúsenosti a čo všetko by bolo treba upraviť. Dík.
4x4 ist noch lange kein 325ix. BMW e30 325ix touring
No podla všetkého by zadok mal ísť na pevno a predok sa pripája cez visko spojku. Takže teoreticky keby sa odpojil predok a zablendoval otvor miesto semeringu,tak by sa visko spojka,ani nedostala "k slovu". Musiím niekde skúsiť nájsť nejaký obrázok,ako to funguje,alebo ak niekto niečo také má,tak prosím vás nech to sem hodí. Velmi ma to zaujíma.
ked odpojis predny kardan tak sa do kopca ani nepohnes lebo zadne kolesa budu stat na zemy a syla z motora pojde cestou lachsieho odporu na predok a ani sa nepohnes....cize je to nerealne.....jedina moznost bi bola ten predok nejak zaistit aby sa neotocil...cize nahodit tisic hran a privarit napriec nejaku tic a opret ju o prevodovku alebo kasnu a tak sa da pohnut potom len zo zadnym nahonom....samozrejme je to prasacina najvecsieho zrna lebo medzinapravak sa bude cez visku snazit dat nieco syli aj na predok ale ten bude zasprajcovany a vsetku treciu energiu absorbuje olej vo visce a zhory a rosype sa......cize ako pojazd na kratku vzdialenost v case nudze to ide praktizovat ale cokolvek dlchsie ako 300 metrov bude mat na dalsiu funkciu ix destruktivny vpliv......
šiska + laďak = /-8 ps/
Na vykon sa musi ist cez železo
Na vykon sa musi ist cez železo
A neni mezinápravovej náhodou s uzávěrkou? tzn že když se bude předek protáčet, tak se to zavře a normálně to pojede...
Co se výdrže týče je další věc a možná i nějaká prodleva tam bude při rozjezdu...
Co se výdrže týče je další věc a možná i nějaká prodleva tam bude při rozjezdu...
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.
608 / 057 967
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.
608 / 057 967
Ja bych napsal analogii s tim jako kdyby jsi chtel u zadohrabu s viskoznim svorem odpojit pohon jednoho kola a odpojil polosu toho kola. Rozjel by jsi se s tim ale jen do miry co by pobral ten svor, nez by se znicil a pak uz by s toho byl otevrenej diferak a ani by jsi se nepohnul, jak psal SYS tak to zabloknout ale to je taky prasarna jako blazen...
U mezinapravovyho difu je to to stejny akorat ze nerozdeluje mezi kola ale mezi napravy. Jedina moznost je tam vykoumat neco jako uzaverku diferencialu...
U mezinapravovyho difu je to to stejny akorat ze nerozdeluje mezi kola ale mezi napravy. Jedina moznost je tam vykoumat neco jako uzaverku diferencialu...
podrobnosti nevim,kdyz mi odesely ty tisicihrany na prednim kardanu a protikusu toho kardanu, s autem slo jezdit,ale bylo znat ze se nekam ztraci vykon,mozna bych to prirovnal k tomu, jako by tam byl vymenenej diferer za nejakej kratsi,nevim jak bych to lip popsal
Urcite ale bude zalezet na tom jestli je viska ok,kdyby nebyla,tak se auto nerozjede.
http://bmwfans.info/original/E30/tou/32 ... l-27_0003/

http://bmwfans.info/original/E30/tou/32 ... l-27_0003/
No tak to sa mi vidí nedomyslené...Keď sa ti niekde "pokašle" poloos,alebo sa niečo stane s predným kardanom,tak si došiel.Kamarátovi sa v nemecku na Jeepe odtrhla predná poloos a pekne doklusal domov.
Inak dík Mara za link.To sú parádne pálky za tú reťaz a spojku...Opravuje tie lamely niekto,alebo by som musel kúpiť nový kôš - teda ak si odmyslíme kúpu nejakej jazdenej rozvodovky??

Tak s utrženým předním homokineťákem jsem dojel cca 60km, manžeta se ani nepřetrhla, takže se rozhodně neprotočila poloosa oproti kolu...
Sešrotoval se tam vnitřek, občas v tom zalupalo jinak jsem navenek nic nepoznal... je fakt, že jsem jel vklidu a za sucha....
Sešrotoval se tam vnitřek, občas v tom zalupalo jinak jsem navenek nic nepoznal... je fakt, že jsem jel vklidu a za sucha....
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
trochu se nudim tak jsem se podle tohodle pokusil v malovani nakreslit funkcni schemaBigMara píše: http://bmwfans.info/original/E30/tou/32 ... l-27_0003/