Odisla spojka... pomoc
Odisla spojka... pomoc
Zdravim pani
. Kedzte dnes bolo tak krasne tak som si nasiel cas a pustil sa do brzd... odvzdusnovanie, rozhybavanie a tak,,, proste taka kontrola s udrzbou. Po tom ako som vsetko urobil som to siel testnut a po chvili vozenia (tak zhruba hodku) mi zrazu odisla spojka... proste ju stlacam a nic, vobec ziadna reakcia... akoby v nej nebol tlak alebo akoby sa zavzdusnila... neviem co, nikdy som s nou problem nemal tak sa obraciam tu na vas ci by ste nevedeli pomoct... (ja akurat viem ze je hydraulicka a ze ma nejaku spojitost s brzdami). Este jeden dotaz, ked som dorobil tie brzdy tak som dolial kapalinu na max. a po tom ako mi odisiel ten pedal (spojka) tak bola hladina tesne nad min. Neviete niekto co s tym, respektive co mam kuknut? Inak je to E30 318i M10

Naposledy upravil(a) Metelo dne 28. 02. 2009 22:13, celkem upraveno 1 x.
Re: Odisla spojka... pomoc
Nejspíš unikla kapalina ze spojkovýho okruhu.Metelo píše:Zdravim pani. Kedzte dnes bolo tak krasne tak som si nasiel cas a pustil sa do brzd... odvzdusnovanie, rozhybavanie a tak,,, proste taka kontrola s udrzbou. Po tom ako som vsetko urobil som to siel testnut a po chvili vozenia (tak zhruba hodku) mi zrazu odisla spojka... proste ju stlacam a nic, vobec ziadna reakcia... akoby v nej nebol tlak alebo akoby sa zavzdusnila... neviem co, nikdy som s nou problem nemal tak sa obraciam tu na vas ci by ste nevedeli pomoct... (ja akurat viem ze je hydraulicka a ze ma nejaku spojitost s brzdami). Este jeden dotaz, ked som dorobil tie brzdy tak som dolial kapalinu na max. a po tom ako mi odisiel ten pedal (spojka) tak bola hladina tesne nad min. Neviete niekto co s tym, respektive co mam kuknut?
Hledej, kde to teče, musí to být jasně vidět - ovládaný váleček je na pravý straně převodovky vpředu u motoru...
.
Re: Odisla spojka... pomoc
Oki, ja to zajtra kuknem a dam vediet co a ako... a vlastne spojkovy okruh je prepojeny s brzdovim a kapalina donho sa nalieva normalne do brzdovej nadobky ze jo?Venca píše: Nejspíš unikla kapalina ze spojkovýho okruhu.
Hledej, kde to teče, musí to být jasně vidět - ovládaný váleček je na pravý straně převodovky vpředu u motoru...
.
JJ, chalani, mate pravdu... dnes som bol pod autom a nasiel tam pekny flak, tecie presne ten pomocny brzdovy valcek na prevodovke ale brutalne, vytieklo s neho vsetko a neviem ci aj nie dnu do casti kde je spojka... vadi to tam nejako, treba to vicistit aby sa to nedostalo do spojkovych casti?
Odkial si ho zohnal tak lacno?jj přesně ten u převodovky, se uplně rozskoči vejpůl neřád, novej sem sehnal za 600kč
A odkud to teklo, jestli od hadice, odvzdušnováku nebo z těla že by prasklina? Nebo v místech kde je ten váleček přišroubovanej? co vim tak se opírá vevnitři o vypínací páku a nemělo by to dostříknout až na přítlačák a lamelu, přinejlepšim to vyteče spodem tou dirkou ale to poznáš až ti to pojede jestli se bude klouzat, v tom případě ji budeš muset nově obložit neli novou sadu jestli bude špatná