Pomoc-Mazani e28 2.4td
Pomoc-Mazani e28 2.4td
Zdarech chlapi,potreboval bych poradit.Auto stalo skoro pul roku po predchozi vymene motoru na chalupe.zezacatku jsem auto jen zajizdel a zdalo se skoro vse v cajku najel sem pres 150km.Dnes jsem pro nej jel po trosce premlouvani motor naskocil a bezel good vyjeli sme,natankovali a po cca25km do kopce auto stratilo výkon,rosvitila se kontrolka mazani a motor zhasnul.Teplota byla cajk,z vejfuku to nehulilo jako by turbo zralo olej,trosku kouril bilej kour z vicka na dolejolej.Tak nevim cim to je olejove cerpadlo???Nebo co to?Díky za pomoc te péroo
Mi přijde,že víc posrat už se tam na tom nedá.
Zkusil bych kolik je tam oleje na měrce,a pak bych to zkusil natočit jestli třeba pak nezhasne.
No jestli ovšem máš chut to rovnou rozebírat tak můžeš,třeba najdeš zarostlý telefonek ve vaně a pod.
Takhle když to stojí někde dlouho to chce předem aspon vyměnit olej v motoru,předtim než se vydáš na nějakou štreku.
Zkusil bych kolik je tam oleje na měrce,a pak bych to zkusil natočit jestli třeba pak nezhasne.
No jestli ovšem máš chut to rovnou rozebírat tak můžeš,třeba najdeš zarostlý telefonek ve vaně a pod.
Takhle když to stojí někde dlouho to chce předem aspon vyměnit olej v motoru,předtim než se vydáš na nějakou štreku.
mě to udělala 324ka taky po 40km jízdy se rosvítil kontrolka, a ani po hodině stání nezhasla, po dotažení na dilnu sem dolil nad max, vyndal čidlo tlaku a nastartoval, po 15sec se začal tlačit olej, od tý dob to je zas ok, kamarád řikal že to je jen zavzdušněný.......
E30...a sny se plní
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
No pokud motor zhasl a tím pádem to vypadá že je kouslý (nijaká jiná souvislost mně spolu s rozsvícením mazání nenapadá, leda by to bylo nějak záhadně v elektrice), tak bych to tipoval na to, že se ti protočila osička na olejovém čerpadle a tím pádem přestalo mazat.
Těžko říct, popis tvojí závady je poněkud kostrbatý
ale tak snad jsem ti aspoň nějak poradil
Anebo je taky možné, že jenom odešlo čidlo na mazání, ale v tom případě nevim, proč aj chcípl motor
Těžko říct, popis tvojí závady je poněkud kostrbatý

Anebo je taky možné, že jenom odešlo čidlo na mazání, ale v tom případě nevim, proč aj chcípl motor
No smoke, no fun...

Zdarec Mišane
tak motor jde tocit takze kousli neni pocitam ze to bude to cerpadlo vyhodim motor ven a zacne se laborovat opravovat tak uvidime,co ty a tvuj sazomet??
bracha rikal ze jsi ho mel u klempiry tak to bude vonavka
mam jeste na tebe otazku dle ETK a jinych zdroju se td delalo jen s bubny a ja mam kotouce takze je to asi menene nebo je moznost ze bylo vyrobeno par extra kusu s kotouci???dik at se dari

Jo počky, ty si Tadeáš? jo aha!!
jn, je u karosáře a zitra pro něho jedu, tak vám bude stát asi na zahradě další vrak
Pak už to bude na Tvojem bráchovi, jak to bude vypadat. No a co se těch kotoučů týče, tak je to tak jak psal píťák. od 04/86 se začaly kotouče dávat aj na M20B20 tuším. Já mám taky na šedém kotouče, ale to je jeden z fakt posledních kusů - 6/87 

No smoke, no fun...

- Jiří Růžička
- Jiří Růžička