oprava mechanismu sedadla

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
DC
Kontaktovat uživatele:

oprava mechanismu sedadla

Příspěvek od DC » 12. 05. 2004 05:59

našel by se někdo, kdo se vyzná v takový věci?

mam neprotrhaný sesle, ale u řidiče mi s tim nejde manipulovat (ani sklápění (uvolněné lanko), ani seřizování sklonu a výšky) - ten nechanismus je nějakej přeskočenej - moc se v tom nevyznam

díky
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 12. 05. 2004 06:10

teď jsem koupil anatomy v černý kůži a u spolujezdce byl zlomenej sedák tak jsem to celý rozebral je to porod
Život je jen náhoda .....

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 12. 05. 2004 07:23

Sesle uz jsem rozebiral nekolikrat. Jedine do ceho se mi nechtelo je rozcalouneni operadla starsiho Recara (bez serizovani sklonu sedaku), potah je zahadne usity do jednoho kusu, nema zadni odnimatelny dekl.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 12. 05. 2004 09:04

Hmm, asi jsem blazen, kdyz si zahravam s myslenkou rozebirat to jen kvuli vuli v operadle sedadla, pricemz naprosto vse funguje (jeste se teda dost line vraci operadlo, pokud ho sklopim a pak uvolnim, tak tusim ze by melo tak decentne vystrelit zpet, jak tomu bylo u meho byvaleho chromaka.

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 12. 05. 2004 14:42

Jirka325 píše:Hmm, asi jsem blazen, kdyz si zahravam s myslenkou rozebirat to jen kvuli vuli v operadle sedadla, pricemz naprosto vse funguje (jeste se teda dost line vraci operadlo, pokud ho sklopim a pak uvolnim, tak tusim ze by melo tak decentne vystrelit zpet, jak tomu bylo u meho byvaleho chromaka.
Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem, vyjimkou jsou starsi Recara ktera maji na kazde strane dva srouby na imbus pod plastovymi kryty a diky imbusu je lze lepe dotahnout). Line se zvedajici opera se da spravite jedine vymenou plynove vzpery, podobne jako ta co (ne)drzi zvedlou kapotu.
323ti stock condition

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 12. 05. 2004 19:56

Diky Francisi, to je uzitecna informace. Ja slysel taky neco o plastovych cepech v mechanismu apod. Zatim jsem to nekuchal, takze nemam prehled. Helmuti tedy udelali krok zpet, tak to abych si sehnal rovnou torxy, abych moh dotahnout pekne na krev, jako spravny trhac sroubu :lol: to bude svornost :twisted:

Prox

Příspěvek od Prox » 14. 05. 2004 14:28

Francis píše:Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem...
Volne operadlo jsem mel, tak jsem to dneska rozebral a zjistil ze sroub volny neni, ale je zlomeny to "L" ke kteremu se operadlo sroubuje...da se nejak vyndat a vymenit, co jsem koukal tak jsem nevykoumal jak je to pridelany...
5er

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 14. 05. 2004 21:29

Prox píše:
Francis píše:Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem...
Volne operadlo jsem mel, tak jsem to dneska rozebral a zjistil ze sroub volny neni, ale je zlomeny to "L" ke kteremu se operadlo sroubuje...da se nejak vyndat a vymenit, co jsem koukal tak jsem nevykoumal jak je to pridelany...
Myslis sklopny mechanismus? Sundas plastove kryty, odsroubujes operadlo, (u coupe odhaknes odjistovaci lanko sklapeni), sundas zamek bezp. pasu, vypacis plechovou packu nad segerovkou, sundas segerovku, odjistis mechanismus jako pri sklapeni opery, stahnes cely mechanismus ze sedaku.
323ti stock condition

Prox

Příspěvek od Prox » 14. 05. 2004 21:46

Francis píše:
Prox píše:
Myslis sklopny mechanismus? Sundas plastove kryty, odsroubujes operadlo, (u coupe odhaknes odjistovaci lanko sklapeni), sundas zamek bezp. pasu, vypacis plechovou packu nad segerovkou, sundas segerovku, odjistis mechanismus jako pri sklapeni opery, stahnes cely mechanismus ze sedaku.
Ja mel na mysli jen tu samotnou cast to "L" co drzi to operadlo...nechce se mi menit kvuli takovemu kousku cely mechynismus...ale asi to jinak nepujde..
5er

Lukashe

Příspěvek od Lukashe » 01. 06. 2004 06:29

Chlapí,
včera večer jsem rozdělal zadek sedáku co mi nejde sklápět (klasika u řidiče v coupe) a zjistil jsem že je prasklý/povolený to delší lanko někde v tom mechanismu na boku krytým plastem. Neměl jsem moc čas to dál zkoumat a nerad bych to třeba nějak pokazil víc než je, tak jsem chtěl optat, jestli je při takový opravě potřeba oddělat celou sedačku? Zdá se mi k tomu blbej přístup. A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík

Lukashe

Příspěvek od Lukashe » 01. 06. 2004 11:49

Jirka325 píše:
Lukashe píše:A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík
Pri drtive vetsine oprav jsou potreba i nejake dily. Bastl neni oprava a do BMW nepatri.
Na jasan, to beru :D ale... např. na nastavení prasknutýho lanka nepotřebuju kupovat nové... nejsem až takovej puntičkář 8)
Tudle poruchu zná určitě hodně lidí co maj kupéčka a chtěl jsem jen vědět jestli má cenu se do toho pouštět, jestli to je lehce opravitelný/rozmontovatelný/smontovatelný...
holt jsem línej jak prase, abych to nejdřív vyzkoušel sám :D

Lukashe

Příspěvek od Lukashe » 01. 06. 2004 11:50

Jirka325 píše:
Lukashe píše:A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík
Pri drtive vetsine oprav jsou potreba i nejake dily. Bastl neni oprava a do BMW nepatri.
Na jasan, to beru :D ale... např. na nastavení prasknutýho lanka nepotřebuju kupovat nové... nejsem až takovej puntičkář 8)
Tudle poruchu zná určitě hodně lidí co maj kupéčka a chtěl jsem jen vědět jestli má cenu se do toho pouštět, jestli to je lehce opravitelný/rozmontovatelný/smontovatelný...
holt jsem línej jak prase, abych to nejdřív vyzkoušel sám :D

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert » 02. 06. 2004 07:41

Jednou se mi špatně sklápěla sedačka a nedržela pořádně v daný poloze. Nejdřív jsem myslel že je něco rozlámanýho vevnitř a zjistil jsem, že stačilo jen promazat ten hlavní mechanizmus ve kterým všechno drží. Pak choděj i všechny pružinky jak maj a fachá to.
Bohužel volný opěradlo to nevyřeší :?

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 02. 06. 2004 07:47

Jirka325 treba nekdy poda report jak opravoval sedacku na Cernaku?
323ti stock condition

Odpovědět