oprava mechanismu sedadla
oprava mechanismu sedadla
našel by se někdo, kdo se vyzná v takový věci?
mam neprotrhaný sesle, ale u řidiče mi s tim nejde manipulovat (ani sklápění (uvolněné lanko), ani seřizování sklonu a výšky) - ten nechanismus je nějakej přeskočenej - moc se v tom nevyznam
díky
mam neprotrhaný sesle, ale u řidiče mi s tim nejde manipulovat (ani sklápění (uvolněné lanko), ani seřizování sklonu a výšky) - ten nechanismus je nějakej přeskočenej - moc se v tom nevyznam
díky
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Sesle uz jsem rozebiral nekolikrat. Jedine do ceho se mi nechtelo je rozcalouneni operadla starsiho Recara (bez serizovani sklonu sedaku), potah je zahadne usity do jednoho kusu, nema zadni odnimatelny dekl.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem, vyjimkou jsou starsi Recara ktera maji na kazde strane dva srouby na imbus pod plastovymi kryty a diky imbusu je lze lepe dotahnout). Line se zvedajici opera se da spravite jedine vymenou plynove vzpery, podobne jako ta co (ne)drzi zvedlou kapotu.Jirka325 píše:Hmm, asi jsem blazen, kdyz si zahravam s myslenkou rozebirat to jen kvuli vuli v operadle sedadla, pricemz naprosto vse funguje (jeste se teda dost line vraci operadlo, pokud ho sklopim a pak uvolnim, tak tusim ze by melo tak decentne vystrelit zpet, jak tomu bylo u meho byvaleho chromaka.
323ti stock condition
323ti stock condition
Volne operadlo jsem mel, tak jsem to dneska rozebral a zjistil ze sroub volny neni, ale je zlomeny to "L" ke kteremu se operadlo sroubuje...da se nejak vyndat a vymenit, co jsem koukal tak jsem nevykoumal jak je to pridelany...Francis píše:Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem...
5er
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Myslis sklopny mechanismus? Sundas plastove kryty, odsroubujes operadlo, (u coupe odhaknes odjistovaci lanko sklapeni), sundas zamek bezp. pasu, vypacis plechovou packu nad segerovkou, sundas segerovku, odjistis mechanismus jako pri sklapeni opery, stahnes cely mechanismus ze sedaku.Prox píše:Volne operadlo jsem mel, tak jsem to dneska rozebral a zjistil ze sroub volny neni, ale je zlomeny to "L" ke kteremu se operadlo sroubuje...da se nejak vyndat a vymenit, co jsem koukal tak jsem nevykoumal jak je to pridelany...Francis píše:Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem...
323ti stock condition
323ti stock condition
Ja mel na mysli jen tu samotnou cast to "L" co drzi to operadlo...nechce se mi menit kvuli takovemu kousku cely mechynismus...ale asi to jinak nepujde..Francis píše:Myslis sklopny mechanismus? Sundas plastove kryty, odsroubujes operadlo, (u coupe odhaknes odjistovaci lanko sklapeni), sundas zamek bezp. pasu, vypacis plechovou packu nad segerovkou, sundas segerovku, odjistis mechanismus jako pri sklapeni opery, stahnes cely mechanismus ze sedaku.Prox píše:Volne operadlo jsem mel, tak jsem to dneska rozebral a zjistil ze sroub volny neni, ale je zlomeny to "L" ke kteremu se operadlo sroubuje...da se nejak vyndat a vymenit, co jsem koukal tak jsem nevykoumal jak je to pridelany...Francis píše:Volne operadlo je casto vinou volnych upevnovacich sroubu operadla ke sklapecimu mechanismu (na kazde strane jeden sroub na krizovy sroubovak pod zadnim deklem...
5er
Chlapí,
včera večer jsem rozdělal zadek sedáku co mi nejde sklápět (klasika u řidiče v coupe) a zjistil jsem že je prasklý/povolený to delší lanko někde v tom mechanismu na boku krytým plastem. Neměl jsem moc čas to dál zkoumat a nerad bych to třeba nějak pokazil víc než je, tak jsem chtěl optat, jestli je při takový opravě potřeba oddělat celou sedačku? Zdá se mi k tomu blbej přístup. A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík
včera večer jsem rozdělal zadek sedáku co mi nejde sklápět (klasika u řidiče v coupe) a zjistil jsem že je prasklý/povolený to delší lanko někde v tom mechanismu na boku krytým plastem. Neměl jsem moc čas to dál zkoumat a nerad bych to třeba nějak pokazil víc než je, tak jsem chtěl optat, jestli je při takový opravě potřeba oddělat celou sedačku? Zdá se mi k tomu blbej přístup. A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík
Na jasan, to beruJirka325 píše:Pri drtive vetsine oprav jsou potreba i nejake dily. Bastl neni oprava a do BMW nepatri.Lukashe píše:A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík

Tudle poruchu zná určitě hodně lidí co maj kupéčka a chtěl jsem jen vědět jestli má cenu se do toho pouštět, jestli to je lehce opravitelný/rozmontovatelný/smontovatelný...
holt jsem línej jak prase, abych to nejdřív vyzkoušel sám

Na jasan, to beruJirka325 píše:Pri drtive vetsine oprav jsou potreba i nejake dily. Bastl neni oprava a do BMW nepatri.Lukashe píše:A jestli se do toho mám vůbec pouštět, jestli to spraví nějakej bastl nebo budu potřebovat i nějaký díly?
dík

Tudle poruchu zná určitě hodně lidí co maj kupéčka a chtěl jsem jen vědět jestli má cenu se do toho pouštět, jestli to je lehce opravitelný/rozmontovatelný/smontovatelný...
holt jsem línej jak prase, abych to nejdřív vyzkoušel sám

- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jirka325 treba nekdy poda report jak opravoval sedacku na Cernaku?
323ti stock condition
323ti stock condition