povedzte plusy a mínusy BMW E30 316i, 318
m40
U 316-18 m40 bych ti hlavně doporučil opravdu dávat si pozor na motor. Tzn. že tam musí bej olej 10w40 a taky si ho poslechni když bude úplně studenej, protože tam dost odcházej hydraulický zdvyhátka u ventilů. Dost to někdy mlátí a odchází to hlavně nešetrnou údržbou, nepravidelnou výměnou oleje a používání špatného oleje. Pokud bude motor znatelně klepat i za tepla, tak je to totál, už neopravitelný a na výměnu celýho motoru. Dej taky trochu přednost autu s originál servisní knížkou. Já mám 318i Touring a jsem snim moc spokojenej. Průměr s nim jezdim za 8L/100km a jeho pružnost je taky dobrá. Jo a mimochodem má už najeto poctivých 291000km a opravdu šlape jak hodinky. To je známka dobré údržby. 

6-ti vál je moc suprová věc. Ale já myslim, že 4-vál má taky hodně co do sebe. Na přesedlání z jinýho auta je to paráda, znatelnej rozdíl, holt i v tom čtyřválu ty baworský koně dupou nějak líp a jsou nějak silnější, jak v jinym čtyřválu a i s tim se dá leda komu naklepat. Po městě taky pohoda a hlavně se s tim člověk naučí jezdit, než přesedlá do 6-ti válu, ke kterýmu většinou pak stejně časem dojde. 6-ti vál je úplně o něčem jinym, ale možná je trochu nebezpečný do něj hned hupnout.
Měl jsem 316i s M10 1.8l a byl jsem hodně spokojenej.
Měl jsem 316i s M10 1.8l a byl jsem hodně spokojenej.
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***
tak tohle bych oznacil za vymluvu tech co maj 4valy a nak si to musi sami sobe okecar ze je to tak spravnysmash píše: 6-ti vál je úplně o něčem jinym, ale možná je trochu nebezpečný do něj hned hupnout.

ja muzu tak nak do hloubky porovnavat jen 4val z favorita a 6tival z 320 ae proste u toho bavce to od 4 tisic otacek jeste zabere a kopne do sedadla a porad to de nahoru zatimco u toho fandy to tak nak zrychlovalo umerne otackam ae tydle dva motory se aci moc srovnavat nedaj

----------------------:)
Re: m40
mě můj servisák doporučil 15w40 právě kvůli hydroštelůmBalda píše:Tzn. že tam musí bej olej 10w40
nestačila by vyměnit jen hlava? Možná se pletuBalda píše:taky si ho poslechni když bude úplně studenej, protože tam dost odcházej hydraulický zdvyhátka u ventilů. Dost to někdy mlátí a odchází to hlavně nešetrnou údržbou, nepravidelnou výměnou oleje a používání špatného oleje. Pokud bude motor znatelně klepat i za tepla, tak je to totál, už neopravitelný a na výměnu celýho motoru.

Jinak s ostatním souhlasím a ještě bacha na rozvody! U M40 určitě po koupi hned vyměnit
Tak tak... jede to hezky. Problém je že když na to dupneš sežere tě to i s kalhotama. Cena za 6válec no...And píše:tak tohle bych oznacil za vymluvu tech co maj 4valy a nak si to musi sami sobe okecar ze je to tak spravnysmash píše: 6-ti vál je úplně o něčem jinym, ale možná je trochu nebezpečný do něj hned hupnout.
ja muzu tak nak do hloubky porovnavat jen 4val z favorita a 6tival z 320 ae proste u toho bavce to od 4 tisic otacek jeste zabere a kopne do sedadla a porad to de nahoru zatimco u toho fandy to tak nak zrychlovalo umerne otackam ae tydle dva motory se aci moc srovnavat nedaj
- gusto318is
Počkať, nechceš si najprv trochu preštudovať E30 teoreticky?
E30 M3 a 316i sú dve rozdielne autá.
Zožeň na inzerát papiere, alebo aj vrak s papiermi na hocaký 4 valec E30, viem ti pomôcť s vybavením typovej zhodnosti od importéra aj s prestavbou..
Btw, si si istý tým výrobným číslom?
E30 M3 a 316i sú dve rozdielne autá.
Zožeň na inzerát papiere, alebo aj vrak s papiermi na hocaký 4 valec E30, viem ti pomôcť s vybavením typovej zhodnosti od importéra aj s prestavbou..
Btw, si si istý tým výrobným číslom?

ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
- Misso
- Kontaktovat uživatele:
http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/ ... f00062.htm
Auto vyzera asi takto a ano sekol som sa lebo 1,6 motor v M3 to určite nie. Tak neberte to važne! Ale potom prečo všade je označenie v aute M vysvetlit.
Auto vyzera asi takto a ano sekol som sa lebo 1,6 motor v M3 to určite nie. Tak neberte to važne! Ale potom prečo všade je označenie v aute M vysvetlit.
- gusto318is
- gusto318is
- gusto318is
- gusto318is