Příběh...

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
BlackM
Kontaktovat uživatele:

Příběh...

Příspěvek od BlackM » 18. 05. 2004 19:33

Tak si to včera v pohodě valím do práce, když tu v jednom městečku spozoruju ve zpětným zrcátku vytuněnej předek starýho fáčka. Říkám si "a kurva, to není tuning, ale radar", tak jsem mrknul na tachák a ujistil se, že je nebudu dráždit. Šinuly se za mnou přez celý město a protože jsem přehlídnul ceduli konec obce a dával tomu na prdel pořád 50km/h, tak to nevydrželi a předjeli mě. Myslel jsem, že mám vyhráno a tak jsem v klidu pokračoval za nima. Po pár kilometrech jsme přijeli do dalšího města a já zas hlídal tachometr. To už jsem měl pomalou jízdou najeto cca 5km, a tak jsem to u cedule konec obce nevydržel, podřadil a s uniformovanými hochy se rozloučil hřměním výfuku. Protože tu cestu mám zmáknutou, věděl jsem, že bude následovat cca 2km mimo obec a docela přehledná rovina, tak jsem to vyhnal na 180km/h a začal brzdit před další vesnicí. Šestý smysl mi ale našeptával, že se něco chystá. A taky že jo. Vesnicí, do který jsem se řítil, náhodou projížděl Transporter od nějaký nehody, a já, byť jsem zas jel předpisově, uviděl blikající STOP a když si mysleli, že je ňáko nechci poslechnout, tak mi ještě posvítili majáčkem. Zajeli jsme ke krajnici a nic se nedělo. Najednou dofunělo fáčko a mistři začali vylejzat. Ty z fáčka přede mnou začali nadávat těm z Transporteru, že mě měli stopnout na ňáký předchozí křižovatce, nebo co a vůbec jim nevadilo, že poslouchám, jak se na mě domlouvali. Pak jsem pochopil, že ty kurvy obvolali všechny z okolí a podařilo se jim sehnat tyhle brzdy. Vyžádali si doklady a já měl vylézt z auta. Vezl jsem ňáký věci do práce a ten borec z Transporteru se mě ptal, co prej to mám v autě za počítač a jestli mám od něj ňáký doklady. Evidentně byl mimo a myslel si, že ty druhý asi honěj zloděje. Pan fáčkař se mě ptal, kolik se prej jezdí mimo obec a já ho poučil, že devadesát. No a prej kolik sem teda jel, že mě s fáčkem ve 120km/h nemohli dojet. Já tvrdil, že jsem se to snažil dodržet a voni, že prej mám asi rozbitej tachák :? No, vo tom, že prej nebudem polemizovat a když jsem nic nenadejchal, tak ať jim teda ještě ukážu povinnou výbavu vozidla. Tak jsem teda neměl lékárničku a že prej to bude stát 1000,-Kč. Polilo mě horko a začal jsem smlouvat. Prej pod 500,- nepůjde a tak jsem je vysolil na dřevo.
A co Vy, jak se bavíte cestou do práce :?:
PS: Povinná výbava vozidla je od 1.srpna 2002 dle vyhlášky 341/2002 Sb. - rezerva, klíč na kola, hever, tažné lano, trojúhelník, lékárnička a žárovky s pojistkama.
Zejtra mi zbývá dokoupit ty žárovky a až mě zas budou strážníci dusit, tak jim ještě ukážu original nářadí BMW přidělaný na víku kufru :wink:
Jo a prej vám nejdřív strážník musí říct, kvůli čemu Vás staví a když to nemá jak podložit, tak už by neměl buzerovat s ničím dalším. No ale hádejte se s nima, když Vám pak můžou udělat z ježdění peklo... Každopádně jdu prohledat net, jestli se tam vo něčem takovým nepíše.

BlackM....W

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 18. 05. 2004 19:37

Hezký počteníčko :)
Ondra ex.M-Fahrer

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 18. 05. 2004 21:04

no ja mam lekarnicku v takovym kozenym polstaru se zipem a uvnitr je obsah lekarnicky jinak se to da pouzit jako polstar pac je tam naka plysova vypln a ty obvazy taky netlacej.. je to cely v cernym kozenym obalu aci 30x30 cm mozna to nekdo zna nebo ma
z jedny strany je lekarnickej kriz a z druhy je znak BMW
kdyz byl krystof04 a chteli lekarnicku tak sem s tim machroval uplne sem se chtel pochlubit :)
a pekne cumeli prej "to je lekarnicka? hmm pekny, a jak je to stary? to mate jeste z fabriky ne?" tak to uz sem trochu znejistel a pak me celej obsah zacly vyskadavat na strechu to sem mel sto chuti jim rict at si to skladaj na svou kapotu a ne na moje auto ae raci sem drzel hubu pac me bylo jasny ze ty obvazy maj na sobe napsany BMW 1979 :lol:
ae nastesti tam bylo par veci z roku 99 a 2000 a prej trvalnivost je 3 roky tak to mam fofrem vymenit tak sem na to kejval ae ece sem to nemenil maj byt radi ze vubec neco vezu a naky roky je nemusi zajimat
----------------------:)

Rotten

Re: Příběh...

Příspěvek od Rotten » 18. 05. 2004 21:43

BlackM píše: Jo a prej vám nejdřív strážník musí říct, kvůli čemu Vás staví a když to nemá jak podložit, tak už by neměl buzerovat s ničím dalším.
BlackM....W
Strážník (spíš teda příslušník) ti prostě řekne, že to je silniční kontrola a basta fidli.
Já mám taky něco - tuhle jsem to solil v noci po Praze asi 120, puštěný dálkový a proti mě benga, trochu jsem je asi oslnil, tak jsem kolem nich přibrzdil a hned potom jsem na to dupnul co to dalo, protože jsem tušil že to bude mít pokračování. Mělo. Hned to otáčeli za mnou. Jel jsem naprosto nadoraz, vlítnul jsem na sídliště, prokličkoval pár zatáček a rychle před barák. Řikám si to je v pohodě, ti mě s tou filckou nedohoní ani neví kam jsem zabočil. Zacouvám kolmo do řady a v okamžiku, kdy jsem chcípnul motor - vše šlo velmi rychle - tak benga zastavili přímo předemnou, zablokovali mě to jako abych jim asi nechtěl ujíždět. Vůbec nechápu jak to stihli s filckou plnou 4 beng. Vylezli a chtěli doklady, a já že proč jako, že nikam nejedu, ani nestojím na silnici ale na pakovišti ale nedali se odbýt, tak jsem začal solit ty doklady, zkotrolovali si technickou, a co že tu dělám když mám trvalý bydliště jinde atd, no znáte to. Pak mi došlo, že to co dělaj je vlastně pro nás, aby chytali vožralý zmrdy, zloděje a různý kretény co na silnici jsou, takže jsem se omluvil, že jsem nechtěl bejt tak nepříjemnej a že jsem jsem unavenej, no benga mi dali papíry a byl klid. Já proti nim vlastně nic nemám, to že je provokuje hlučnej výfuk je přece můj problém.

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 18. 05. 2004 23:10

Rotten píše:
BlackM píše: Jo a prej vám nejdřív strážník musí říct, kvůli čemu Vás staví a když to nemá jak podložit, tak už by neměl buzerovat s ničím dalším.
BlackM....W
Strážník (spíš teda příslušník) ti prostě řekne, že to je silniční kontrola a basta fidli.
Já mám taky něco - tuhle jsem to solil v noci po Praze asi 120, puštěný dálkový.......
Chtěl jsem to nějak okecávat a tak, ale řeknu ti to přímo: já bych ti za ty dálkový dal pár facek. Teda pokud jsi je ztlumoval na protijedoucí, tak se omlouvám, ale jinak se teda neomlouvám. :shock: :D
Naposledy upravil(a) Emil Šic dne 19. 05. 2004 00:02, celkem upraveno 1 x.

And

Příspěvek od And » 18. 05. 2004 23:20

Emil Šic píše:
Rotten píše:
BlackM....W
Já mám taky něco - tuhle jsem to solil v noci po Praze asi 120, puštěný dálkový.......
Chtěl jsem to nějak okecávat a tak, ale řeknu ti to přímo: já bych ti za ty dálkový dal pár facek. Teda pokud jsi je ztlumoval na protijedoucí, tak se omlouvám, ale jinak se teda neomlouvám.
jo dalkovy do xichtu sou pekne hnusny :twisted:
ve meste se to jeste da ae uplne nejlepsi je to nekde venku kdyz zpozakopce vylitne auto se 100W zarovkama tak to pak 2 vteriny vidim bilo a pak se pomalu zacne zrak vracet

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 18. 05. 2004 23:44

ve meste se to jeste da ae uplne nejlepsi je to nekde venku kdyz zpozakopce vylitne auto se 100W zarovkama tak to pak 2 vteriny vidim bilo a pak se pomalu zacne zrak vracet[/quote]

Jedno takový světlo, kde byly 100W žárovky v E30 jsem kdysi koupil, a ta potkávačka byla uvnitř celá vypálená, prostě tam kus po obvodu chyběl. "Prodávající" to vyřešil tak, že tam nacpal alobal z čokolády a nabízel to jako "dobrý světlo". A mně to tenkrát před koupí nenapadlo rozebrat... :twisted:

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 19. 05. 2004 01:08

And píše:
Emil Šic píše:
Rotten píše: Strážník (spíš teda příslušník) ti prostě řekne, že to je silniční kontrola a basta fidli.
Chtěl jsem to nějak okecávat a tak, ale řeknu ti to přímo: já bych ti za ty dálkový dal pár facek. Teda pokud jsi je ztlumoval na protijedoucí, tak se omlouvám, ale jinak se teda neomlouvám.
ve meste se to jeste da ae uplne nejlepsi je to nekde venku kdyz zpozakopce vylitne auto se 100W zarovkama tak to pak 2 vteriny vidim bilo a pak se pomalu zacne zrak vracet
Já nevim, ale tohle bylo asi přes den, ne? A to mi tak hrozný nepřipadá. Teda ne že bych s nima jezdil...
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

Albert

Příspěvek od Albert » 19. 05. 2004 07:13

Je fakt, ze obcas benga prudej, ale ja je mam taky vcelku rad. Kdybych byl fizl a dostal od Standy povel zas k nejakymu Krystofovi nebo tak neco, tak bych taky asi musel chte nechte prudit.. Takze celkove mi prijdou cajti v pohode. Jo a mozna to vite, ale rada pro ty co to nevedi-kdyby vas cajti zastavili kvuli tomu, ze nejste pripouteny. tak neplatte!
Ve vyhlasce je totiz napsany, ze "ridic je povinen se za jizdy pripoutat" -chapete? Vubec tam neni receno kdy, takze kdyz pojedete 100km a pripoutate se na 99., tak je vsechno jak ma bejt :wink: :D 8)

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 19. 05. 2004 08:39

Albert píše:.....Jo a mozna to vite, ale rada pro ty co to nevedi-kdyby vas cajti zastavili kvuli tomu, ze nejste pripouteny. tak neplatte!
Ve vyhlasce je totiz napsany, ze "ridic je povinen se za jizdy pripoutat" -chapete? Vubec tam neni receno kdy, takze kdyz pojedete 100km a pripoutate se na 99., tak je vsechno jak ma bejt :wink: :D 8)
Možná ti přijdu jako extremista, ale kdo se nepoutá je kretén, kterej zaslouží dostat po držce.

Proč? Protože při jakémkoliv i velmi drobném nárazu se poškodí jeho tělo. No a kdo platí jeho nemocenskou, doktory atd.? CO by se s těma penězma dalo dělat jinýho? Nebo když takovýho krypla nedejbože nabourám a on třeba zemře, tak můžu jít klidně bručet, a když by byl připoutanej tak se třeba nic nestane.

Hodně lidí, si myslí, že je to jejich věc.... Není...
Ondra ex.M-Fahrer

And

Příspěvek od And » 19. 05. 2004 08:49

Albert píše: Jo a mozna to vite, ale rada pro ty co to nevedi-kdyby vas cajti zastavili kvuli tomu, ze nejste pripouteny. tak neplatte!
no mozna z vyhlasky se to da obejit a urcite je ve vyhlasce vic takovych brouku ae chcu te videt jak tohle reknes cajtovi a pak se s nim budes dohadovat..a ikdyby si uspel tak ti pak udela peklo kuli kazdy veci na aute jinak nez ma byt.. jen pro priklad ty maly vypoukly zrcatka co se pridelavaj na zrcatko u ridice abys videl vetsi uhel tak ty podle vyhlasky vubec nesmi byt :!: znamej na facku kuli tomu neprosel technickou dokud je nesundal :roll: nebo treba mracitka apod.. tak je lepsi je moc nesrat :wink:

Mao

Příspěvek od Mao » 19. 05. 2004 09:21

Možná ti přijdu jako extremista, ale kdo se nepoutá je kretén, kterej zaslouží dostat po držce.
Naprostej souhlas, nejhorší jsou ty paka co si myslej že když maj airbag tak pásy nepotřebujou - a to bejvá životní omyl.
member of zewl crew

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 19. 05. 2004 10:12

Mao píše:
Naprostej souhlas, nejhorší jsou ty paka co si myslej že když maj airbag tak pásy nepotřebujou - a to bejvá životní omyl.
Jakou rychlostí airbag vystřeluje? 200 km/h? Takže když je řidič nepřipoutanej, "vystartuje" navíc nárazem proti airbagu, a rychlost se sčítá a zlámaný žebra pak asi taky. :?:

And

Příspěvek od And » 19. 05. 2004 10:23

Emil Šic píše:
Mao píše:
Jakou rychlostí airbag vystřeluje? 200 km/h? Takže když je řidič nepřipoutanej, "vystartuje" navíc nárazem proti airbagu, a rychlost se sčítá a zlámaný žebra pak asi taky. :?:
no a pokud ses mensiho vzrustu a mas stesti tak dostanes 300kmh rovnou do palice :lol: ae to uz si vetsinou ani nestihnes uvedomit 8)

chtelo by to neco jako v demolišon menu takovou tu penu ktera vyplni celou kabinu a pohlti energii :)

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 19. 05. 2004 10:27

mám dva známý , jeden měl A 8 a nepřipoutanej napálil asi sedm divokejch prasat na dálnici, roztočil se a pak několikrát nabral svodidla
druhej s golfem 4 jel po kolejích na mostě a tam se zrovna někdo otáčel, tak ho nabral na bok
oběma vystřelily airbagy a pouze ten v golfu měl trochu spálený ruce protože měl triko s krátkým rukávem, jinak nic
jinak se taky nepoutám...
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 19. 05. 2004 10:27

Tony píše:
And píše:
Emil Šic píše: Chtěl jsem to nějak okecávat a tak, ale řeknu ti to přímo: já bych ti za ty dálkový dal pár facek. Teda pokud jsi je ztlumoval na protijedoucí, tak se omlouvám, ale jinak se teda neomlouvám.
Já nevim, ale tohle bylo asi přes den, ne? A to mi tak hrozný nepřipadá. Teda ne že bych s nima jezdil...
Přes den se to eště snese, to je jen frajeřina. Já tady na fóru tak prudce reagoval na Rottenovy zapnutý dálkový jen proto, že třeba musím řídím s dioptrickejma brýlema a i když maj antireflexní vrstvu nebo co, tak je to v noci stejně horší než bez nich, když mě někdo oslní, nevidim nic, takový divný prasátka se dělaj před očima... A když eště prší, to je úplný peklo. Já nevim, třeba mám blbý brejle. A zase úplně svatej taky nejsem, se musím přiznat, poslední dobou mám takový svý pravidlo, že radši předjedu tam, kde to já považuju za bezpečný, i když je plná čára, než abych čekal spořádaně s ostatníma, protože ve chvíli, kdy se pět aut a jedna motorka rozhodnou předjet supící avii na úseku 100 m, tak pravděpodobnost nehody mi připadá stokrát větší... Je to prostě složitý :?

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 19. 05. 2004 10:33

Emil Šic píše: A zase úplně svatej taky nejsem, se musím přiznat, poslední dobou mám takový svý pravidlo, že radši předjedu tam, kde to já považuju za bezpečný, i když je plná čára, než abych čekal spořádaně s ostatníma, protože ve chvíli, kdy se pět aut a jedna motorka rozhodnou předjet supící avii na úseku 100 m, tak pravděpodobnost nehody mi připadá stokrát větší... Je to prostě složitý :?
to je pravda, kolikrát se mi stalo že jsme najednou jeli tři vedle sebe, protože ačkoliv jsem dal blinkr k předjíždění jen já, vždy tam byl někdo kdo si myslel že to se svojí 59 HP károu stihne přede mnou...

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 19. 05. 2004 10:45

Někdo mi vyprávěl, že je v Německu zvykem, že když auto na nepřehledném úseku předjede třeba kamion, tak pokračuje v levém pruhu tak dlouho, jak je to možné, aby další za ním předjíždějící řidiči věděli, že ještě mohou do levýho a že nic proti nim nevyjede... ale zdá se mi to už jako pohádka.

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 19. 05. 2004 10:47

taky jsem si dlouho myslel že němci umí jezdit... než jsem nepotkal u nás němce v levym pruhu na dálnici...

tapy

Příspěvek od tapy » 19. 05. 2004 10:51

Emil Šic píše:Někdo mi vyprávěl, že je v Německu zvykem, že když auto na nepřehledném úseku předjede třeba kamion, tak pokračuje v levém pruhu tak dlouho, jak je to možné, aby další za ním předjíždějící řidiči věděli, že ještě mohou do levýho a že nic proti nim nevyjede... ale zdá se mi to už jako pohádka.
Taky bysme potřebovali podobnej zvyk, ale trochu jinej. U nás by na každé silnici jezdil bezpečnostní vůz (traktor), kterej by pokračoval po té silnici tak dlouho, jak je to možné, aby další za ním jedoucí řidiči věděli, že ještě mohou jet, aniž by jim nějaká díra roztrhla vanu. :lol:
Nestrkej NOS do mýho bawa

Odpovědět