seřízení světel

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Jarek59

seřízení světel

Příspěvek od Jarek59 » 17. 08. 2008 20:39

Tak už jsem zjistil jak se to dělá.Musíte stát asi tak 5 metrů od vrat a změřit si vzdálenost od země ke středu světla od toho odečíst 7cm a nanýst na vrata to samý u druhýho světla a čáru propojit.Od prostředka auto si změřte dýlku k prostředku světla a to naneste na tu čáru na vratech, uděljte si tam čárku (střed světla)a u tý čárky vám musí začínat ten úhel toho světla nebo lom.To samý i s dálkovýma a u toho si zakrejte hadrem potkávačky je to lepčí

Flip

Re: seřízení světel

Příspěvek od Flip » 17. 08. 2008 21:07

Jarek59 píše:Tak už jsem zjistil jak se to dělá.Musíte stát asi tak 5 metrů od vrat a změřit si vzdálenost od země ke středu světla od toho odečíst 7cm a nanýst na vrata to samý u druhýho světla a čáru propojit.Od prostředka auto si změřte dýlku k prostředku světla a to naneste na tu čáru na vratech, uděljte si tam čárku (střed světla)a u tý čárky vám musí začínat ten úhel toho světla nebo lom.To samý i s dálkovýma a u toho si zakrejte hadrem potkávačky je to lepčí
nemá to bejt na šířku? Nějak mi to tam nesedí.. :oops:

Jarek59

Příspěvek od Jarek59 » 18. 08. 2008 21:03

Flip píše:
Jarek59 píše:Tak už jsem zjistil jak se to dělá.Musíte stát asi tak 5 metrů od vrat a změřit si vzdálenost od země ke středu světla od toho odečíst 7cm a nanýst na vrata to samý u druhýho světla a čáru propojit.Od prostředka auto si změřte dýlku k prostředku světla a to naneste na tu čáru na vratech, uděljte si tam čárku (střed světla)a u tý čárky vám musí začínat ten úhel toho světla nebo lom.To samý i s dálkovýma a u toho si zakrejte hadrem potkávačky je to lepčí
)
Nechápu jak to myslíš na šířku ale když si najedeš těsně k vratům uděláš na nich čáry od středů světel sekneš s tím o sedum cm níže couvneš si přibližně 5 metrů dozadu a v tech čárách by se ti měl lámat ten ůhel nahoru to samý s dálkáčema akorát ty hážou kulatý světlo na tu čárku.byl jsem pak na seřízení a sedělo to pěkně

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 18. 08. 2008 21:31

Jarek59 píše:
Flip píše:
)
Nechápu jak to myslíš na šířku ale když si najedeš těsně k vratům uděláš na nich čáry od středů světel sekneš s tím o sedum cm níže couvneš si přibližně 5 metrů dozadu a v tech čárách by se ti měl lámat ten ůhel nahoru to samý s dálkáčema akorát ty hážou kulatý světlo na tu čárku.byl jsem pak na seřízení a sedělo to pěkně
A není jednodušší jet rovnou na seřízení, když to stojí cca 60,- korun ? :P
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Flip

Příspěvek od Flip » 19. 08. 2008 08:41

myslel sem to co jsem označil červeně, že mi tam sedí spíš šířka než tebou psaná dýlka...

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 19. 08. 2008 08:57

Dan td píše:A není jednodušší jet rovnou na seřízení, když to stojí cca 60,- korun ? :P
Po mně za to chtěli před půl rokem asi 200 nebo 300 na stk. Už mi tam neuvidí ani boha :lol:
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella

Jarek59

Příspěvek od Jarek59 » 19. 08. 2008 11:02

Flip píše:myslel sem to co jsem označil červeně, že mi tam sedí spíš šířka než tebou psaná dýlka...
jo jo když si změříš šířku já tomu řekl blbě dýlku a pka jsem tě špatně chápal

Flip

Příspěvek od Flip » 19. 08. 2008 11:07

Jarek59 píše:
Flip píše:myslel sem to co jsem označil červeně, že mi tam sedí spíš šířka než tebou psaná dýlka...
OK.. :wink: Už vím jak nato.. :twisted:

Jarek59

Příspěvek od Jarek59 » 19. 08. 2008 11:23

Flip píše:
Jarek59 píše:
OK.. :wink: Už vím jak nato.. :twisted:
tak jsem rád že alespon někdo to využije jinak si můžeš udělat doma i zbýhavost nedávno jsem jí dělal a vezmeš si dva delší dráty dáš je k sobě hodíš přes ně smrštovací bužírku a pak už jen měříš a šteluješ.znovu jsem bl na geometrii i stěmi světly řekli mi že je to dobrý a stejně mi naúčtovali dvě kila.Ale tak za dvě kila vím že to dělám dobře.zatím čus 8)

Odpovědět