Už mate přezuto na leto?

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět

Už mate přezuto na leto?

Už jsem přezul
11
15%
Už budu přezouvat
7
10%
Zima ještě neskončila tak zustavaj zimaky
49
67%
...zimaky ...letňaky ...huh? vo čem to mluvite?
6
8%

Celkem hlasů: 73

Klakson
člen E30.cz

Příspěvek od Klakson » 04. 02. 2008 15:39

k tomuhle se vůbec nemá cenu vyjadřovat :roll:

mám do to někdo do mě narvat s letníme gumama při teplotě nižší něž je tak 5°C v zimním období, tak ho přetrhnu jak hada, protože nic jinýho si nezaslouží :twisted:
E30 325i

[CZ]Airwolf[OC]

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] » 04. 02. 2008 15:56

Klakson píše:k tomuhle se vůbec nemá cenu vyjadřovat :roll:

mám do to někdo do mě narvat s letníme gumama při teplotě nižší něž je tak 5°C v zimním období, tak ho přetrhnu jak hada, protože nic jinýho si nezaslouží :twisted:
No a co chces delat, kdyz na jednom miste zeme je +10stp a na druhem treba 0stp...

Mimochodem Tweety, bylo by zajimave vedet, kolik procent aut z tech havarek bylo na letnich a kolik na zimnich...Tuhle statistiku jsem nikde nezahledl zatim.
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno :)

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 04. 02. 2008 16:03

[CZ]Airwolf[OC] píše:

No a co chces delat, kdyz na jednom miste zeme je +10stp a na druhem treba 0stp...

Mimochodem Tweety, bylo by zajimave vedet, kolik procent aut z tech havarek bylo na letnich a kolik na zimnich...Tuhle statistiku jsem nikde nezahledl zatim.
K prvnímu Tvému odstavci dodám. Je úplně fuk kolik kde je stop. Letní gumy prostě neplní svou funkci již od 7,5°C a níže

Nepovím ti přesně kolik procent, to si z porad v tuto chvíli opravdu nepamatuji, ale věř, že je to většina. Věk + letní gumy jsou hlavní dva problémy v tomto období :idea: Jen brzdná dráha je se ziními gumami kratší o 54%, už to o něčem svědčí

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 04. 02. 2008 16:13

jupíí jupíí.. tohle je moje strašně oblíbená debata a báječně se na to téma flejmí :D
jinak chápu, že když někdo jezdí po Praze a přinejhorším, když s letňákama nevyjede z parkoviště, sedne na metro a přejede, tak si asi výhody zímních pneumatik neuvědomí a všimne si možná, že na magistrále mu letní kola tolik nehučej.

jinak 10 cm na Vysočině, počítám, že leželo vedle silnice a foukal krutej vítr - a když to má někdo hodně v paži, tak to zvládne - zkoušel jsi s tím autem s obutým předkem někde zabrzdit nebo přibrzdit v zatáčce a z kopce? Hlavně ve chvíli, kdyby tam byl někdo jinej naštorc silnicí a za ním stála auta?

Určitě se na letních gumách dá jezdit, ale je to zhruba stejný, jako že se dá jezdit bez brzd - taky člověk dojede .. ale riziko to je jako kráva a není snad třeba diskuze.

Nejlepší jsou při cestách na hory, na vysočinu ap., kde prostě bývá sníh, auta s pražskou značkou, který jedou maximálně 55kmh a serou 20 aut včetně pekařských dodávek za sebou - a to jsou potom lidi, kteří zdržujou v provozu a jsou nebezpečný už od pohledu, kteří se tady na foru budou do krve hádat a tvrdit, že na letních je to úplně v pohodě a ža dojeli tam a kam. Klasická bezohlednost a hloupost.
Proto bych byl pro, aby dokud u nás budou spousty takových hloupých lidí, aby zimní pneumatiky byly povinné ze zákona :idea:
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 04. 02. 2008 16:20

[CZ]Airwolf[OC] píše:No a co chces delat, kdyz na jednom miste zeme je +10stp a na druhem treba 0stp...
jestli chceš vážně ušetřit, abysis neosmýkal zbytečně nové zimní gumy, neváhej a vož ještě jednu sadu kol - board computer pípne a přezuješ - vždyť je to tak snadné :D
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 04. 02. 2008 16:53

pasaci se v zime poznaj dle pomale jizdy a priposraneho ksichtu :wink:
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

[CZ]Airwolf[OC]

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] » 04. 02. 2008 16:53

KuaJa píše:
[CZ]Airwolf[OC] píše:No a co chces delat, kdyz na jednom miste zeme je +10stp a na druhem treba 0stp...
jestli chceš vážně ušetřit, abysis neosmýkal zbytečně nové zimní gumy, neváhej a vož ještě jednu sadu kol - board computer pípne a přezuješ - vždyť je to tak snadné :D
Board pipa pri +3...Tweety chce zimaky pod 7.5stp :twisted: Jinak by vrazdil...trosku neresitelne :lol:

Musim zaklepat, ze mi tuhle zimu letnaky zvladly co jsem chtel (jojo, svatecni ridic :lol:) vcetne jedne snehove cesty (kdo by cekal snih na zacatku listopadu v CR :lol: )...a kdyz si vzpomenu, jak mi klouzala trica s zimakama :twisted:
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno :)

břečka

Příspěvek od břečka » 04. 02. 2008 17:16

s Chimerou byla aspon prdel ale Horis je k placi :P Skrabat rano auto s letnima gumama muze fakt jen kokot :roll:
H*O*T*E*N*T*O*T__C*R*E*W

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 04. 02. 2008 18:32

[CZ]Airwolf[OC] píše:
Board pipa pri +3...Tweety chce zimaky pod 7.5stp :twisted: Jinak by vrazdil...trosku neresitelne :lol:
Nemám potřebu někoho vraždit, myslim, že vy si mezi sebou vypomůžete sami...

marlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marlin » 04. 02. 2008 19:26

jako panove, prazaci, pral bych vam zit na vysocine nebov horach. TO zimni gumy ocenite. Ja prezouvam na zimaky/letaky odjakziva a ty co jezdi v zime na letnich moc nemusim...
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 04. 02. 2008 19:40

:D

ja že mam na autě zimni protektory ty jsem dostal k autu a řikal jsem si jestli nejsou lepši letni dobre gumy než protektory s dobrym vzorkem :lol:

na letnich s 3mm jsem jezdil minuly rok nez poprve zasněžilo :shock: nevyjel jsem ani mini kopec o bržděni a zatačeni ani nemluvim :roll: bal jsem se přezouvat na ty protektory ale nic nezbylo prachy nebyli a protektory byli jak nove a jejda s nima jsem ani jednou na sněhu neměl problem se někam vyškrabat.

dnes rano klouzalo tady ve Stodůlkach luxusně i na hlavni takže bouraček bylo požehnaně :? to mě uvrdilo v tom že mam počkat :oops: :D
Obrázek

rachotbmw

Příspěvek od rachotbmw » 04. 02. 2008 20:37

JJ. Zimní v zimě a letní v letě- teda pokud se sautem jezdí celoročně. Jinak nějaké debilní kecy typu-že jízda na letních na sněhu je stejná jako se zimníma, nebo: Celoročně na letních-to se pozná dobrej řidič...

Myslím, že tím se pozná akorát vylízanej dement, kterej prostě neschrastí prachy na koupení gum.

Nikdo to neberte osobně. Je to pouze názor autora. :lol:
BMW E28 525eA, BMW E28 ///M535
Ex=E34 525i 24V, E32 735i, E28 525e, E21 318
New Car= BMW E24 635CSi :-)

paveld

Příspěvek od paveld » 04. 02. 2008 21:49

KuaJa píše:jinak 10 cm na Vysočině, počítám, že leželo vedle silnice a foukal krutej vítr - a když to má někdo hodně v paži, tak to zvládne - zkoušel jsi s tím autem s obutým předkem někde zabrzdit nebo přibrzdit v zatáčce a z kopce? Hlavně ve chvíli, kdyby tam byl někdo jinej naštorc silnicí a za ním stála auta?
tech 10cm bylo na silnici, kdyz jsem jel domu, byly 4 rano, takze to ani nebylo protazeny... na predku mam zimni, takze co se tyce zataceni nebo brzdeni, tolik rozdil v tom nebude...
ja se tu nesnazim tvrdit, ze letni jsou stejne dobry jako zimni, ale po tyhle zkusenosti jsem proste videl ze mi to takhle staci... zadek mam navic tezkej, mam tam lpg a plno kramu v kufru, tak se neutrhne tak snadno jako u trici.
BMW 323i E36

Klakson
člen E30.cz

Příspěvek od Klakson » 04. 02. 2008 22:05

[CZ]Airwolf[OC] píše:

nic, dokud do mě nazaparkuješ, akorát se tlemím blbcům když napadne 5cm sněhu a je kalamita, hlavně v Praze, protože polovina takovejch chytráků jezdí na letních gumách, potom jedou do hor nazouvaj řetězy, jak matláci a kurvěj s tím silnice, vyjížděj koleje, jedou jak připosraný 20km/h a smrt v očích, vidím to tady každou zimu , všechny ty borce s drahejma kárama který nemaj na zimní gumy :lol: :lol: :lol:
E30 325i

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo » 05. 02. 2008 06:32

Rozumnej člověk nasadí zimáky včas (doporučení je když teplota venku klesne pod 7°C a to PRŮMĚRNĚ za celý den) a jen hlupák se může odvolávat na to že kolem poledne bylo 12°C a už by to bylo na letní, ono totiž teplota vzduchu není to samý jako teplota země. Jízdu s letníma gumama v zimě bych přirovnal jízdě na slickách v dešti, a tvrdit že opatrnou jízdou se nemúže nic stát je taky nesmysl, ale to většina těch lidí zjistí až po havárii. 8)
Kawasaki ZX-10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<<
www.volny.cz/antenysatelity

horis
Slabší duchem

Příspěvek od horis » 05. 02. 2008 07:39

Já jsem přeci nikdy nenapsal, že jsou letní pneu lepší jak zimní .... :wink: Letošní zima je (zatím) 4. nejteplejší za posl. 250 let. Konkrétně na Kladně byl sníh pouze 2 dny :!: :!: Pokud bych to uznal za vhodné, ihned bych přezul. Loni jsem na e30 měl zimní pneu. Nikdy bych své blízké neohrozil ... V ČR pokud vím, jsou zimní pneu zatím pouze doporučené, nikoliv povinné ( jako např. ve Skandinávii) :wink: A znám mraky lidí, co jezdí léta na letních a v životě nebourali. Většinou bourají ty na zimních ..... :lol:

Nicméně podobnou rekaci jsem čekal, to nepopírám ...
e30 323i :arrow: e30 320i :arrow: e34 535i :arrow: e30 320Ci :arrow: e39 528i :arrow: e30 325i

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo » 05. 02. 2008 07:48

zkus si brzdnou dráhu v tomto počasí na letních a na zimních, samozřejmě že zimní tě vždy nezachrání ale kupříkladu včera jeden můj kamarád jel po městě a "kochal se krajinou" a před ním zastavila C5, myslím že nemít zimní tak by to neodneslo jen jeho světlo. Jak tu již někdo psal ZIMNÍ se nerovná SNĚŽNÝ.
Kawasaki ZX-10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<<
www.volny.cz/antenysatelity

horis
Slabší duchem

Příspěvek od horis » 05. 02. 2008 08:01

Fugo píše:zkus si brzdnou dráhu v tomto počasí na letních a na zimních, samozřejmě že zimní tě vždy nezachrání ale kupříkladu včera jeden můj kamarád jel po městě a "kochal se krajinou" a před ním zastavila C5, myslím že nemít zimní tak by to neodneslo jen jeho světlo. Jak tu již někdo psal ZIMNÍ se nerovná SNĚŽNÝ.
Já ale nepopírám, že na zimu jsou zimné pneu o dost lepší ..... Letošní zima je ale u nás tak mírná, že jsme to odjezdil na letních pneu 17/235/45 s naprostým přehledem ... Pokud by napadl sníh, bylo to naklouzené, neřeknu asni slovo a přezuju ..... Je přeci každého věc, na jakých pneu jezdí, neb co není zákonem zakázáno, je dovoleno ... :wink: Ale do roku to bude nařízeno, že budou zimní pneu povinné .... Nicméně, českému řidiči to bude jednou, stále bude u NÁS nehodovost jedna z nejvyšších v celé Evropě. Prostě jezdíme jak prasata, každý den umírá na silnici mnoho lidí ... A není to jen o zimních/letních pneu ... Jsou řidiči, co nebourají za život ani jednou, znám řidiče co bourají 3 x do roka. Tak kde je chyba ???? :? :?
e30 323i :arrow: e30 320i :arrow: e34 535i :arrow: e30 320Ci :arrow: e39 528i :arrow: e30 325i

mihals
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mihals » 05. 02. 2008 08:39

zimaky budou aspon do brezna. verim tomu, ze jeste prituhne a navic jeste nemam stredici krouzky na letnaky :oops:
Arman > hele, nerikals, ze vozis zakazniky? to jim chces doprat BMW zkusenost jak se jezdi bokem? :lol:

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 05. 02. 2008 08:42

mihals píše:zimaky budou aspon do brezna. verim tomu, ze jeste prituhne a navic jeste nemam stredici krouzky na letnaky :oops:
Arman > hele, nerikals, ze vozis zakazniky? to jim chces doprat BMW zkusenost jak se jezdi bokem? :lol:
aspoň budou sedět v pěknem autě :lol: :oops:
Obrázek

Odpovědět