Nepatřím zrovna mezi ty řidiče, co dodržují vyhlášku bezezbytku, ale žádný pirát rozhodně nejsem

1) řidič odbočuje do prava ze silnice na úzkou příjezdovou cestu, tak si hodí leví najede do protisměru a pak praví blinkr a řidič za ním pochopil první signál, tak ho chtěl objet, div se nesrazily
2)ženská vjíždí do Ypsilonky s vedlejší, s předností v jízdě, tak přibrzdí, vidí že nic nejde, a pak pro jistotu na poslední chvíly zastaví, já jedu za ní, koukám že jí nic nejede, minula značku, tak přidám, a ubrzdil jsem to na centimetry

3) A to kolikrát vidím blba, jak si najede do křižovatky, s tím aby dobře viděl, celou kapotou do dalšího pruhu a vy ho pak skoro sestřelíte, to bych se nedopočítal
4) křižovatka tvaru T, jedu po přímé a chci zatočit na vedlejší, ale magor z vedlejší pojede tak kam já jsem původně směřoval a najel si až přes čáru, takže ho musím dosti složitě a na těsno objíždět.
5)známí jel po dlouhé rovné okresce bez odboček, tak to hrne 130 a před ním jedou dvě auta, tak si najede do protisměru už dlouho dopředu, když je míjí, tak první auto odbočí přes protisměr na zapadlou polní cestu, nevyhodí blikr, ani se nepodívá do zrcátka, známí ho jen tečl, ale stačilo to na to, aby dostaly smyk a on auto totálně zrušil (E36 525TDS

Takovích případů, by se dalo jmenovat, a nejhorší je, že v takovích situacích to skoro vždy odskáče tak nevinný.
Tak mi řekněte, jsem pirát silnic protože občas jedu rychlej nebo nedodržím naprosto přesně předpisy. Nebo je horší děda s kloboukem jedoucí sotva 40 a nepamatující si předpisi????
Jaké jsou vaše názory a zkušennosti?
Můj příspěvek berte jako diskusi, nikoly se navážení do nějaké skupiny řidičů