středové díry kol
- bmwm3
- Lon Don
- Kontaktovat uživatele:
středové díry kol
Mám problém, mám kola s jinou středovou dírou a potřeboval bych, jestli někdo nemáte seznam středových děr, které s montovaly sériově.
Vyšlo mi něco okolo 55mm a u kol na E30 my vyšlo 50mm, může mi prosím někdo upřesnit má čísla?
Nejlépe bych rovnou potřeboval středící kroužky, děkuju
Vyšlo mi něco okolo 55mm a u kol na E30 my vyšlo 50mm, může mi prosím někdo upřesnit má čísla?
Nejlépe bych rovnou potřeboval středící kroužky, děkuju
- Spooky-0987
No na měření děr jsou kalibry, ale ty asi jen tak neseženeš. Vem si třeba kus ulomenýho pravítka a odhadem to změříš, blbý je, že ta díra má zevnitř sraženou hranu, ale když si dáš záležet, tak se to dá celkem přesně změřit. No a potom porovnat s průmerama středových děr co se dělají na kolech (zase tolik rozměrů to není, ale lepší by bylo kdyby jsi věděl na jaký auto jsou ty kola určený) a je to.bmwm3 píše:Tak jsem se byl ještě jednou kouknout a skutečně byla chyba v tom, že jsem to měřil na vnějšku.
čili máte někdo recept, jak změřit středovou dírku na vnitřku?
Ď
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

No nevím nevím, já jsem se teda zevnitř kola se šuplerou nikdy nedostal ke změření středový díry. Leda že by to byl 30" ráfek, pak možná.Dan td píše:Použij šupleru![]()
Až budeš vědět, na kolik se potřebuješ dostat z 57,1 , tak mi to napiš, středicích kroužků mám krabici, tak třeba se něco najde

E30 340ic V8 6q- EX

- bmwm3
- Lon Don
- Kontaktovat uživatele:
Šupléru strčíš do ráfku, ale tím jsi skončil, pak ji natáhneš tak o 2cm, proto jsem to pak měřil z druhý strany a nevšiml jsem si, že je tam ......Dan td píše:Použij šupleru![]()
Až budeš vědět, na kolik se potřebuješ dostat z 57,1 , tak mi to napiš, středicích kroužků mám krabici, tak třeba se něco najde
až zjistím, jak to změřit, dám vědět, díky
To já právě nevím, na jaký auto to je. Jinak pravítkem jsem to zkoušel taky, ale koukal jsem na to už skoro za tmy ..BOOST píše: No na měření děr jsou kalibry, ale ty asi jen tak neseženeš. Vem si třeba kus ulomenýho pravítka a odhadem to změříš, blbý je, že ta díra má zevnitř sraženou hranu, ale když si dáš záležet, tak se to dá celkem přesně změřit. No a potom porovnat s průmerama středových děr co se dělají na kolech (zase tolik rozměrů to není, ale lepší by bylo kdyby jsi věděl na jaký auto jsou ty kola určený) a je to.
Tak jsi trefil obojíMaranelo píše:mazej pryc a az nameris 57,1 vrat se![]()
jediny co me napada ze je na kole venku rantl na poklicku co rikas? ale to bys musel bejt nejen asi blbej ale jeste k tomu slepej aby sis toho nevsimnul![]()
![]()

To je jedno že nevíš na jaký auto to je, změř to tím pravítkem co nejpřesněji a pak se mrkni po netu, jaký existuje nejbližší rozměr díry.bmwm3 píše: To já právě nevím, na jaký auto to je. Jinak pravítkem jsem to zkoušel taky, ale koukal jsem na to už skoro za tmy ..
E30 340ic V8 6q- EX

...
E30...4x100x57mm,(4 díry,rozteč 100mm mezi středy protilehlých šroubů,průměr střední díry)Opel 4x100x56,5mm,Renault 4x100x60mm,VW 4x100x57mm...pokud se tedy bavíme o čtyřděrových discích 14-ti palcových.Tyto údaje se uvádějí oficiálně,ale v praxi je to většinou o 0,1mm větší.Proč?To nevím.
Jeté pneu,motopneu,disky,ALU kola....
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Přesně tak, e30 má 57,1autojacek píše:E30...4x100x57mm,(4 díry,rozteč 100mm mezi středy protilehlých šroubů,průměr střední díry)Opel 4x100x56,5mm,Renault 4x100x60mm,VW 4x100x57mm...pokud se tedy bavíme o čtyřděrových discích 14-ti palcových.Tyto údaje se uvádějí oficiálně,ale v praxi je to většinou o 0,1mm větší.Proč?To nevím.

- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
On vlastně není uváděn průměr středové díry ale průměr nákružku na náboji kola. Kdo má technické vzdělání jistě někdy slyšel něco o tolerancích a o třech druzích uložení (s vůlí, přechodné a s přesahem) o kterých se dá dočíst třeba zde. Aby mohlo být uloženo kolo na náboji suvně, tedy s vůlí, musí být díra vždy větší než náboj. Horní hranice tolerance nábije kola musí být níže než dolní hranice tolerance dír. Proto ta desetinka navíc.

Naposledy upravil(a) Francis dne 03. 03. 2007 20:14, celkem upraveno 1 x.