drupi píše:... byl to chromák rok výroby 1988 a pokud vím tak první plasťáky se dělaly už na konci 1987, majitel se dušoval že to není přestavba ani nic jinýho a že ty papíry k tomu autu patří
to je fakt divný, pokud to auto má původni VIN (na plechu pod předním oknem na svislé hraně za těsněním motor. prostoru), dá se zjistit, kde je pravda. Pokus se ho zjistit.
drupi píše:...potom docela dost hučel diferák a řadící páka byla strašně volná v kulise. Zařadil jsem jedničku a do stran jsem s ní mohl hýbat v rozmezí asi 15cm to stejný u každé rychlosti. Ten diferák a řadící páka, jsou to podstatný vady nebo je obojí u e30 běžný

Případně kolik by zhruba stála oprava, pokud to teda jde takhle jenom podle popisu říct.
U D to není díky relativně malému výkonu běžné, ale toto se může stát u kteréhokoliv auta (typu). Vůli šaltpáky bych viděl spíš ve vůlích v čepech táhla řazení, než v samotné převodovce (ta se dá sehnat za cca 2.000,- a difer do 1.000,-).
drupi píše:...Jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli měli e30 v základu servo, protože tahle neměla. Motoricky vypadala OK. Za to auto chtěl 39tis.
Nevím jak Záchvat, ale já tak servo mám v originále (váha motoru). Zjisti, jestli na řízení a jeho krku, co ústí tyč volantu jsou šrouby pro tlakové hadice, možná je jen z různejch důvodů vyndaná pumpa. Potom se to dá zjistit, jestli tam bylo, tak by na motoru měla být vepředu malá plechová dvojitá řemenice (jedna drážka servo a přední klimatizace).
Všimni si, že tebou popisované "závady" nesouvisí s "nepovedeným" motorem

, takže ten z toho vyšel asi nejlíp.
P.S. Ke GeRoxově poznámce: i vozy s těmito "závadami" mohou po určité prvotní opravě sloužit k plné spokojenosti (koupit se slevou a poukazem na ně). Sleva by se jistě ukecala. Záleží na tvém rozhodnutí.
P.P.S. Odkud jsi?? Pokud někde poblíž, není problém, že se na to podívám s tebou. Někdo např. řekne "bourané nebrat", já věděl, že moje je po ráně, když jsem ho kupoval a přesto slouží.