Brzdove desticky

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Dolik007
Kontaktovat uživatele:

Brzdove desticky

Příspěvek od Dolik007 » 15. 01. 2004 11:01

nejak mi nebrzdi rucni brzda a tak chci vymenit prislusne desticky na zadku moji 320i - kotouce - rucni brzda je jako mala bubnova brzda /prominte moje netechnicke vyrazy, stale se ucim :D /.

A proto potrebuju vedet kde se daji koupit ty pakny nebo jak se tomu odborne rika - v katalozich brzdovych desticek to nemuzu nikde najit... A v BMW to bude asi pekna palka...

Dik za info... 8)
..:: BMW 320i ::..

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 15. 01. 2004 11:07

Rozhodne bych se nejdriv zeptal v orig. prodejne BMW, vetsinou sou hodne drahy, ale dokazou i prekvapit. Uz se mi parkrat stalo, ze byli levnejsi nez druhovyroba. Sice to sem nepatri, ale stalo se mi, ze na vrakaci mi rekli vic nez v Bazi

kdo.

Re: Brzdove desticky

Příspěvek od kdo. » 15. 01. 2004 12:02

Dolik007 píše:nejak mi nebrzdi rucni brzda a tak chci vymenit prislusne desticky na zadku moji 320i - kotouce - rucni brzda je jako mala bubnova brzda /prominte moje netechnicke vyrazy, stale se ucim :D /.

A proto potrebuju vedet kde se daji koupit ty pakny nebo jak se tomu odborne rika - v katalozich brzdovych desticek to nemuzu nikde najit... A v BMW to bude asi pekna palka...

Dik za info... 8)
vzhledem k frekvenci používání jsou pakny v ruční brzdě pomalu nesmrtelný, spíš by to chtělo rozebrat, rozhejbat lanko a soupáčí a hlavně seřídit růžici, jaxem radil i Havranovi, viz Zadní brzdy - kotouče z 13.1.

Dolik007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dolik007 » 15. 01. 2004 13:14

kdo. píše: vzhledem k frekvenci používání jsou pakny v ruční brzdě pomalu nesmrtelný, spíš by to chtělo rozebrat, rozhejbat lanko a soupáčí a hlavně seřídit růžici, jaxem radil i Havranovi, viz Zadní brzdy - kotouče z 13.1.
Souhlas s tebou, ale...
Ja se chci vyhnout situaci, kdy to rozdelam a pakny budou nahodou v haji a ja je nebudu mit. Proto je chci menit spis preventivne a pro jistotu, jestli mi rozumis... 8)
..:: BMW 320i ::..

kdo.

Příspěvek od kdo. » 15. 01. 2004 13:37

Dolik007 píše:Souhlas s tebou, ale...
Ja se chci vyhnout situaci, kdy to rozdelam a pakny budou nahodou v haji a ja je nebudu mit. Proto je chci menit spis preventivne a pro jistotu, jestli mi rozumis... 8)
rozumím, ale stejně si myslím, že budou dobrý :)

Dolik007 píše:- v katalozich brzdovych desticek to nemuzu nikde najit... A v BMW to bude asi pekna palka...

Dik za info... 8)
musíš hledat v bubnových brzdách, třeba Ferodo má u bubnové brzdy dva rozměry paken, větší - to jsou normální pakny do bubnové nápravy a menší - parkovací pakny pro kotoučové nápravy

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 17. 01. 2004 01:38

Ja si s tim mozna budu hrat ted o vikendu, s celejma zadnima brzdama a spoustou dalsich veci. Taky mi bylo doporuceno vymenit i pakny k rucce, kdyz uz budu mit dole a menit ty kotouce v zadu, ted si tak rikam, ze jsem mozna vyhodil 6, no spis 7 kil zbytecne, protoze Kdo. ma pravdu s tou frekvenci pouzivani rucky. No kazdopadne jestli je chces mermomoci koupit, tak ja vzhledem k tomu, ze jsem je ted kupoval, tak ti reknu tohle: v BMW si na ne priprav bez par drobnejch 2 litry, ja koupil Ate za vyse zminenou cenu myslim ze v obdobne kvalite, akorat na krabici mam asi jiny logo :) Cislo Ate mas v obrazku z katalogu:
Obrázek
Jinak dalsi referencni cisla: Bosch: 0986487202, FeBi: FE4445 a v neposledni rade BMW: 34 41 1 159 467

Odpovědět