Blbnou stěrače

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
mizuh

Blbnou stěrače

Příspěvek od mizuh » 14. 01. 2004 16:06

Při zapnutí nejpomalejší rychlosti stírání nejdou stěrače plynule, ale poškubávaj a zůstávají viset. Když přepnu na rychlejěí nebo jedu dýl tak je vše ok. Netušíte čím to může bejt :?:

Ace

Příspěvek od Ace » 14. 01. 2004 16:49

Už se to tady, myslím, řešilo. Co gumy? Nejsou špatný? Co řemenice na motorku od stíračů? :wink:
8) ///M Power 8)

mizuh

Příspěvek od mizuh » 14. 01. 2004 17:15

Ace píše:Už se to tady, myslím, řešilo.
tak to se budu muset prohrábnou trošku historií :D
Ace píše:Co gumy? Nejsou špatný?
Ty jsou nový.... BOSCH
Ace píše:Co řemenice na motorku od stíračů? :wink:
Vidíš to mě nenapadlo :idea: to by mohla být ta správná příčina Díky

Peťas

Příspěvek od Peťas » 14. 01. 2004 18:47

A kde by se jako měla na stěračích ta řemenice nacházet :?: :twisted: :roll:

mizuh

Příspěvek od mizuh » 14. 01. 2004 18:51

Peťas píše:A kde by se jako měla na stěračích ta řemenice nacházet :?: :twisted: :roll:
No to fakt nevím :D ale jestli tam nějaká je tak jí najdu :D
Nebo mě chce Ace napálit a pozorovat ze křoví jak rozebírám půlku auta a hledám řemenici na motorku stěračů :lol:

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 14. 01. 2004 22:52

To asi spíš :lol: Nebo třeba je to tim že ty trpaslíci co tam tahaj za ty provázky se občas flákaj. Vyměň je.
Omlouvám se, nechal sem se trochu unést:-)
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

kdo.

Re: Blbnou stěrače

Příspěvek od kdo. » 15. 01. 2004 07:56

Ace píše:....Co řemenice na motorku od stíračů? :wink:
Dobrá rada nad zlato :roll: :aaa:
mizuh píše:Při zapnutí nejpomalejší rychlosti stírání nejdou stěrače plynule, ale poškubávaj a zůstávají viset. Když přepnu na rychlejěí nebo jedu dýl tak je vše ok. Netušíte čím to může bejt :?:
Nedej se zblbnout, žádná řemenice tam není, pokud nemá Ace nějaký vývojový pokus, který se nikde u stěračů nepoužívá už jen z důvodů bezpečnosti. Pokud to jde na vyšší rychlost a na cyklovač, tipuju to na závadu v el. cestě napájení motorku - někde je volný kontakt, oxidace apod., protože mechanicky by to mohlo poškubávat (přidrhávající čepy táhel a "ložiska" hřídelek - to co trčí z karoserie pod plastovou krytkou, ale nezůstávalo by to viset - nezastavily be se úplně. Nevím přesně z hlavy zapojení (doma se podívám), ale myslím, že každá rychlost má svůj kabel napájení, projdi kontakty v konektoru přepínače pod krytkou volantu, nebo v okamžiku této závady zahýbej páčkou, ev. po odkrytí prohlédni kontakty na motorku.

mizuh

Příspěvek od mizuh » 15. 01. 2004 08:16

kdo. píše:tipuju to na závadu v el. cestě napájení motorku - někde je volný kontakt, oxidace apod., protože mechanicky by to mohlo poškubávat (přidrhávající čepy táhel a "ložiska" hřídelek - to co trčí z karoserie pod plastovou krytkou, ale nezůstávalo by to viset - nezastavily be se úplně
Stěrače se nazastaví úplně ale poskakujou po skle jak když se jim chce a nemůžou. Škoda, že nefunguje www.e30.cz myslím, že tam jsou komplet schémata. O víkendu to zkusím rozebrat a budu doufat, že to dám zase dohromady :D

S tou řemenicí jsem zjistil, že je to blbost až doma, když jsem se podíval do "chytré" knihy.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 15. 01. 2004 08:31

mizuh píše: Stěrače se nazastaví úplně ale poskakujou po skle jak když se jim chce a nemůžou.
tak to by mohla být mechanika. zkus je pustit zvednutý a jestli se to zlepší, tak to někde drhne, prohlédni, ev. promaž klouby na táhlech. sundej stěrače a krytky z hřídelek a promaž i ty. Někde jsem slyšel i o vlivu sklonu stírátka vůči sklu.

mizuh

Příspěvek od mizuh » 15. 01. 2004 08:36

kdo. píše:
mizuh píše: Stěrače se nazastaví úplně ale poskakujou po skle jak když se jim chce a nemůžou.
tak to by mohla být mechanika. zkus je pustit zvednutý a jestli se to zlepší, tak to někde drhne, prohlédni, ev. promaž klouby na táhlech. sundej stěrače a krytky z hřídelek a promaž i ty. Někde jsem slyšel i o vlivu sklonu stírátka vůči sklu.
mate mě to že je to jen při nejnižší rychlosti, ostřiku a jednorázovým setření. Teď si uvědomuju, že když chci setřít jen jednou a ťuknu na páčku stěračů dolů tak to zlobí, ale když jí držím tak běží normálně. Mohlo by to být nějakým dorazem, či dojezdem?

kdo.

Příspěvek od kdo. » 15. 01. 2004 08:50

mizuh píše:mate mě to že je to jen při nejnižší rychlosti, ostřiku a jednorázovým setření. Teď si uvědomuju, že když chci setřít jen jednou a ťuknu na páčku stěračů dolů tak to zlobí, ale když jí držím tak běží normálně. Mohlo by to být nějakým dorazem, či dojezdem?
Až budeš mít chvilku, brnkni mi do práce 255762578, volal jsem ti

Ace

Příspěvek od Ace » 15. 01. 2004 15:02

btw. omlouvám se za tu blbost :oops: měl jsem namysli tu věc, co tahá současně oba stěrače :)
pan Kdo snad omluví mou neznalost :D
8) ///M Power 8)

Milan

Příspěvek od Milan » 15. 01. 2004 15:15

Kluci, měl jsem ten samý problém. Napřed jsem to otipoval na relátko, vyměnil jsem ho a nic. Potom jsem vyndal motorek stěračů a rozebral. Je tam převod a dotyky na doběh, celé jsem to očistil a znovu promazal a od té doby to maká. Vyndat motorek je hrůza je to jako ježek v kleci, ale musí se vyndat samotný a ne to zkoušet i s táhlama.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 16. 01. 2004 07:50

Ace píše:..pan Kdo snad omluví mou neznalost :D
pan kdo. omlouvá :lol: v podstatě jsi použil jen špatný terminus technikus, jako hodinky - holinky (obojí se natahuje), Kladruby - prdel naruby etc, etc. 8)

Ace

Příspěvek od Ace » 16. 01. 2004 07:52

kdo. píše:
Ace píše:..pan Kdo snad omluví mou neznalost :D
pan kdo. omlouvá :lol: v podstatě jsi použil jen špatný terminus technikus, jako hodinky - holinky (obojí se natahuje), Kladruby - prdel naruby etc, etc. 8)
Dík :D
8) ///M Power 8)

kdo.

Příspěvek od kdo. » 16. 01. 2004 08:03

Milan píše:Kluci, měl jsem ten samý problém. Napřed jsem to otipoval na relátko, vyměnil jsem ho a nic. Potom jsem vyndal motorek stěračů a rozebral. Je tam převod a dotyky na doběh, celé jsem to očistil a znovu promazal a od té doby to maká. Vyndat motorek je hrůza je to jako ježek v kleci, ale musí se vyndat samotný a ne to zkoušet i s táhlama.
už jsme to (snad) dořešili po telefonu, tebou popisovaná závada by se ale projevila na obou stěračích (přeneslo by se to od motoru přes táhlo), Mizuhovi toto dělá jen levý a to jen cestou zpět, tedy zleva doprava a vlastně mu jen poskakuje guma po skle a nechává stopu jako vějíř a pravděpodobnou příčínou bylo, že se při stírání mokrého těžkého sněhu kromě přeskočení ramínka o zub na tisícihranu hřídelky ještě změnil úhel dosednutí lišty s gumou na sklo. Ta guma musí být +- kolmo, aby se na obě strany jazýček s břitem ohýbal stejně, pokud se ale ten úhel změní, tak to na jednu stranu táhne lehce po skle ale zpět to strká proti břitu a ten má právě tendenci odskakovat od skla a dělá ten vějíř. Chce to srovnat torzním natočenímm ramínka stěrače, aby ta guma seděla asi takhle ( I ) a ne ( \ ).

Milan

Příspěvek od Milan » 16. 01. 2004 13:46

Tak sorry, ale nikde jsem se nedočetl, že to dělá jen jeden stěrač.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 16. 01. 2004 14:16

Milan píše:Tak sorry, ale nikde jsem se nedočetl, že to dělá jen jeden stěrač.
neomlouvej se, nemohls to vědět :) a stále u dobře míněné rady platí, víc hlav......"

Odpovědět