Umřelo a nereaguje...
Umřelo a nereaguje...
Zdravím vás, pánové. Včera jako kdybych dostal Ježíška, jedu domu a po cestě už mi autí začalo zlobit, chcípalo na volnoběh, při záběru sebou cukalo, prdělo do výfucku. Občas už jsem se s tím v minulosti setkal, ale vždy se to nějak spravilo, udělalo to na chvilku a pak třeba půl roku nic. Teď se dostalo až do takové fáze, že nechce ani chytnout. Pokud se chytne, jde strašlivě nepravidelně, bublá, prská, plive, kope jako malý spratek a to jen při plynu, na volnoběh se zakucká a chcípne. Zkoušel jsem vyndat svíčky - OK, koukal jsem na váhu, zdá se být OK, nikde se nekouše, čistý chod. Otáčel jsem imbusem na váze na poštelování směsi a tím šroubkem přímo u škrtící klapky a téměř bez odezvy, když už se zdálo, že OK, tak to po chvíli zase chcíplo... Pokud jste se s tím někdo někdy setkal, děkuji za návrhy na opravu... 
525e, E28
Tj jasný, chtěl jsem jen mrknout, jestli nejsou oblitý...adam320 píše:no neni lepší než štelovat šroubkama a sundavat rozvody třeba zjistit jak ty svíčky pálej, jestli vubec pálej, a co třeba kabely, rozdělovač, víčko rodělovače, palec rozdělovače, cívka, všechno proměřit, vono jako pohledem na svíčku toho moc nevyzjistíš
Jak se měří kabely a všechny ty věci okolo? Nějaký voltmetr bych snad měl najít. Jinak palec a rozdělovac jsem očistil...
525e, E28
no minimálně mužeš při startování zkouknout jestli všechny pálej a jaká jiskra z toho lítá: vyndej svíčky a nasad je na kabely, přikostři je hranou hlavice k např. ventildeklu a pak at ti někdo startuje, koukej po jedný na všechny svíčky jestli z nich ze všech lítaj jiskry a jestli to jsou jiskry, ne žádný chcípáci...na tom poznáš zda muže mít za tenhle problem odpovědnost zapalování... jako jestli jsi to nikdy nedělal a nevíš jak má vypadat ta jiskra tak těžko popisovat zda máš kontrolovat posleze eště něco jinýho ale každopádně ty kabely zkoukneš jednoduše, jen se pomocí měřáku podiváš jestli maj všechny stejný hodnoty, já se teda v elektrice a tech mašinkách už vubec nevyznám moc dobře, spíš vubec teda ale minimálně to co jsem ti řek mužeš takhle selsky vyzjistit...no a pak taky na řadu přichází cívka jestli nemuže bejt náká přiumřelá neboco to se mi taky stalo že jako dávala ale nák málo, prostě s jinou to pak jelo ferově
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
Ještě bych se chtěl zeptat, našel by se někdo, kdo by byl ochotný přijet a na zkoušku se mnou vyměnil váhu, volnoběžný ventil a cívku...?
Dnes jedu na hory, vracím se někdy 26. tzn, kdyby měl někdo náladu před Silvestrem, nebo i do 5 ledna přijet, byl bych velice vděčný... Praha - Petrovice ( je to kousek od Měcholup, před Uhříněvsem )
525e, E28