Seřízení geometrie

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
mizuh

Seřízení geometrie

Příspěvek od mizuh » 25. 11. 2003 13:28

Kde na Praze 4,7,8 nebo 10 dělaj slušně a rychle :lol: geometrii.

kdo.

Re: Seřízení geometrie

Příspěvek od kdo. » 25. 11. 2003 14:22

mizuh píše:Kde na Praze 4,7,8 nebo 10 dělaj slušně a rychle :lol: geometrii.
na tomhle autě ti mohou seřídit jen sbíhavost, ostatní je dáno konstrukcí nápravy a to v jakémkoliv servise v okolí. Já jen, abys je nevyděsil požadavkem na seřízení geometrie :lol:

Venca

Příspěvek od Venca » 25. 11. 2003 14:50

Je to tak, kromě sbíhavosti vpředu je to věc výměny silenbloků nebo uložení a to není práce pro kdejaký servis.

Sbíhavost řada "servisů" seřizuje mávnutím ruky a vypsáním účtenky, takže i tohle si dělám sám.

mizuh

Příspěvek od mizuh » 25. 11. 2003 20:16

Tak už to mám seštelovaný. Chara sport servis v Karlíně u OMV. Cca 50minut za 550,-vč DPH, vytiskli mi protokol ve kterým je pěkně vidět, jak to bylo rozhozený a jak to seštelovali. Při jízdě je to fakt rozdíl. Docela fajn obsluha. Můžu doporučit. :D

peca

Příspěvek od peca » 26. 11. 2003 11:14

Jasně!A když je to pořádně snížené a napereš tam 17alu s pneu 235/35,tak se to strašně špatně měří! :twisted:
Nekupujte si auto! Kupte si BMW !

kdo.

Příspěvek od kdo. » 26. 11. 2003 15:33

Venca píše: Sbíhavost řada "servisů" seřizuje mávnutím ruky a vypsáním účtenky, takže i tohle si dělám sám.
Můj požadavek je být u toho, jak odmítnou tak sbohem.....
jaké na to máš vybavení???

Venca

Příspěvek od Venca » 26. 11. 2003 17:42

kdo. píše:
Venca píše: Sbíhavost řada "servisů" seřizuje mávnutím ruky a vypsáním účtenky, takže i tohle si dělám sám.
Můj požadavek je být u toho, jak odmítnou tak sbohem.....
jaké na to máš vybavení???
Vybavení? Budeš se smát.
Rovná lišta, rovná plocha na betoně, těžnice 2 ks s nitěma na špendlíkách. Trvá to dýl, ale jde to .

Kdyby to nefungovalo, nedělal bych to. Nastavuju na 2 mm a na každý STK to bylo v limitu (tj. 1,4 - 2,6 mm), všude to měřili tou jejich optikou.

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 26. 11. 2003 17:48

:!: :evil: Rozhodne nedoporucuju tento servis:
:evil: :!: TISK AKTIV s.r.o.
Laserová geometrie a pneuservis
U Záběhlického zámku 233
106 00 PRAHA 10

Na doporuceni kamose v servisu,ze do tohohle servisu vozej vsechny auta na geometrii,jsem tam taky zajel. Po geometrii se neobtezovali nabidnout mi treba protokol z pocitace,ci snad dokonce pokladni doklad o zaplaceni.Kasirovali za tech pul hodky prace 650 Kc a auto tahne do leva. Kdyz jsem prijel zpatky a SLUSNE mu rek,ze mam problem,ze mi to auto tahne do leva,tak mi bylo receno doslovne: "a co ja s tim" V dalsim duchu vedla jakakoliv dalsi konverzace,pri cemz kdyz jsem odchazel z dilny tam zacal neco hucet s kolegama,tak jsem se este vratil nasral se,serval jsem ho,ale reknu vam velkej problem donutit ho aby s tim neco udelal. To se nakonec nepovedlo,takze druhej problem bylo vytriskat z nej penize. Opravdu hrozne moc si stojej za svou praci a jeden den tvrdi jednu vec a pri reklamaci pak tvrdi naprostej opak. (ptal jsem se jestli to nerozsteluju kdyz vymenim olej v servu po serizeni geometrie)

Pravda,moh jsem u toho bejt, nicmene ne zas tak blizko, abych nevstupoval do pracovniho prostoru heveru a tak ruzne bla bla, takze jsem z povzdali sledoval, ze technik opravdu neco s autem dela a ze na jeho pocitaci opravdu skacou naky hodnoty, nicmene vysledek je takovy, jaky jsem napsal a hlavne chovani k zakaznikovi, je skutecne uzasny. Pro ty co me znaji je asi jasny, co jsem chtel tomu technikovi udelat, po tom jak se mnou mluvil :twisted: :twisted: :twisted:

Kamos co dela v servisu mi rikal, ze prej pomoci par meridel provazku a 4x PET lahve s vodou geometrii taky udela, projizdel jsem jeho bawo u kteryho ji tak delal a asi to zkusim timto zpusobem, nevim jestli je to vubec technicky proveditelny, ale vzhledem k vysledku "profesionalni laserove geometrie" asi nemam co ztratit. Poradili mi abych zkusil prehodit gumy pravou za levou - asi nesmysl pri smerovym dezenu, zkusil jsem aspon predek za zadek a o gumach to asi nebude.

Jinak posilal jsem tuhle svou recenzi do sekce servisy uz celkem davno a este se tam neobjevila, tak varuji alespon touhle formou ostatni, aby nezplakali pak nad vydelkem a neprozili podobnou zkusenost jako ja.

Miguel

Příspěvek od Miguel » 26. 11. 2003 19:34

Nechci kecat, ale myslim, že v tom CHARA servisu byl i známí a nechaly se ukecat za 300,-Kč bez dokladu. :wink:

Ace

Příspěvek od Ace » 26. 11. 2003 20:50

Miguel píše:Nechci kecat, ale myslim, že v tom CHARA servisu byl i známí a nechaly se ukecat za 300,-Kč bez dokladu. :wink:
Tak to je docela dobrá zpráva - v Chárovym servisu v Karlíně všechny znám ale co se týče práce na geometrii, tak nic moc, hodně si na ty mladý chlapce stěžujou :?
Ale jestli říkáš, že dobrý...
Fakt se nechali ukecat bez papírů? :wink:
8) ///M Power 8)

Miguel

Příspěvek od Miguel » 26. 11. 2003 23:45

Řikam, že bych kecal, ověrim jestli to bylo tam či nikoliv. Ale už je to taky nějakej čas :roll:

Odpovědět