Uz si nevim rady kluci...

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Michalmm

Uz si nevim rady kluci...

Příspěvek od Michalmm » 25. 10. 2003 08:43

Kluci potrboval bych radu nebo pomoc.Mam 316i M40 motor.kdyz je studenej tak je vse ok ale jakmile se zahreje zacne na volnobeh kolisat a zakopavat kolikrat uz i chcipnul.Vcera jsem jel a najednou to prestalo uplne tahnout pak se zas chyt a takhle se to opakovalo byl jsem jak zacatecnik skubalo to chvili to jelo ok a pak zas to netahlo.vzdy na volnobeh najednou spadnou otacky a zas se rozebehne.Vzdy kdyz to udela tak se zaklepe rafika od teploty motoru.Dal jsem novy svicky ,palivovej filtr a ted uz fakt nevim....dik za rady uvitam vse :(

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 25. 10. 2003 09:27

proverit hadice sani? tohle tu uz resilo hodne lidi, zkousel jsi lovit v tematech?

Michalmm

Příspěvek od Michalmm » 25. 10. 2003 10:11

to uz jsem koukal jesi myslis tu hadici co je mezi vzduchovym filtrem vahou a motorem tu harmoniku ta je ok ja vazne nevim.Zda se mi ze to i zacalo moc zrat ale to nevim jiste.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 25. 10. 2003 13:30

Zdar
No mě napadaj 2 čidla na hlavě motoru jedno je na teplotu a to druhý na studený starty ale tím si nejsem jistej a pak ještě lambda. Tyto příznaky jsou u M40 známy ale dělá to je že lítá volnoběh ale cukání to ani ne.
Ale měli pravdu 3 hlavní věci ci mají vliv kontrola hadic aby si motor nikde nic nepřisával pak ty dvě čidla a lambda.
To je asi vše co mě napadá

Ace

Příspěvek od Ace » 25. 10. 2003 15:33

Anonymous píše:Zdar
No mě napadaj 2 čidla na hlavě motoru jedno je na teplotu a to druhý na studený starty ale tím si nejsem jistej a pak ještě lambda. Tyto příznaky jsou u M40 známy ale dělá to je že lítá volnoběh ale cukání to ani ne.
Ale měli pravdu 3 hlavní věci ci mají vliv kontrola hadic aby si motor nikde nic nepřisával pak ty dvě čidla a lambda.
To je asi vše co mě napadá
Já mám taky M40 a tyhle příznaky se mi objevily taky. Vyměnil jsem svíčky, zapalovací kabely, harmoniku od sání, všechny těsnění a nakonec to byla lambda. Jak je v prd... :oops: tak kolísá volnoběh. Naše auta maj nalítáno většinou přes 150tis. a lambda se má měnit při 80tis. pokud si dobře vzpomínám. Takže vyměnit 8)
8) ///M Power 8)

Michalmm

Příspěvek od Michalmm » 27. 10. 2003 18:02

kluci dik za rady jeste se teda cihnu na tu lambdu a asi ji rovnou vymenim.Nejhorsi je ze to dela jen kdyz je motor ohratej na provozni teplotu jinak to neudela .mozna s tim zajedu na diagnostiku.Nevite nahodou o nekom kdo by chtel p zadni svetlo na chromaka jo a chladic tak za 100.dik

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 28. 10. 2003 19:49

no,mně takhle zlobilo bavo taky a pote co jsem prošel všecko možný,tak jsem zjistil povytažený kontakt na čidle teploty motoru(zadává bohatost směsi)

Odpovědět