Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
duska
Kontaktovat uživatele:

Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Příspěvek od duska » 02. 11. 2005 19:06

Po dlouhe dobe jsem si privezl do Zlina auto a mam ho tu 3dny, 2x jsem jel do skoly a zaparkoval u fakulty a 2x jsem dostal pokutu za sterac.
Jednou za stani u zlute cary, ktera byla na chodniku a zafoukana listim tak, ze nebyla temer videt..Nema byt nahodou zluta cara na silnici????
Vypadalo to spis jako oznaceni nebezpecne hrany chodniku pro duchodce, kteri maji opodal svuj pecovatelsky dum..
No a podruhe dnes..parkoval sem na miste, kde je vjezd pro zamestnance fakulty..parkuji tam vsichni studenti vcetne me po celou dobu meho studia a nikdy nic.
Za cely zivot jsem nedostal jedinou pokudu a to i presto, ze si nikdy s parkovanim velkou hlavu nedelam..a povolene rychlosti mimo obce taky casto prekrocim..
Tak nevim, jestli na me nekdo ty policajty vola(v prvnim pripade bych se nedivil, kdyby je zavolali duchodci, kteri posedavaji venku a nemaji co delat) a nebo je to "odplata" za me prestupky zminulosti..nebo snad me bmw tolik poburuje a pritahuje pozornost?!

Rad bych se proto na Vas obratil s prosbou o radu:
Kdyz vyrukuji na policajty s tim, ze sem auto neridil a nevim, kdo ho v tu zminovanou dobu ridil, pokutu platit nebudu????
Mate s tim nekdo prakticke zkusenosti?
A nebo je to tak, ze platit zatim nic nebudu, ale budou me tahat po vyslesich, soudech a budou to stale odkladat az se nakonec stejne priznam a nebo prokecnu..?
Jak jinak se pokute vyhnout?Jednu bych prekousl, a zaplatil(mel jsme davat vetsi pozor, uznavam), ale 2pokuty temer na stejnem miste s vedomim, ze nikde v okoli volne misto v tu dobu neni a cely objekt se nachazi na okraji mesta, kde jsem mestaky nikdy nevidel a necekal je tu..proto resim, jak placeni obejit.

Jednou navrh na 400 a podruhe 500kc..to me opravdu znacne poznamenalo naladu:(

Zlin je opravdu policejni mesto a jakykoliv dalsi vyjezd zvazim
Dekuji za poskytnuti prostoru k vyliti mych emoci :wink:
a za kazdou radu jsem vdecny
Pravidelný sponzor zlínské policie Obrázek

adam320

Příspěvek od adam320 » 02. 11. 2005 19:27

Mam podobnou zkušennost:
Parkoval jsem takle před školou na chodníku kterej je širokej fakt 6 metrů a parkuje se tam takle odjakživa, no stál jsem tam spolu s deseti auty a koukal na kočárek ze třídy. Přišla krátká písemná práce a deset minut jsem se nevěnoval výhledu na žraločinu, pak jsem odevzdal a vidim lístek, vyběhl jsem ven a byla to pravda, jen mému vozu...nemohl jsem uvěřit ale bylo to tak, vybrali si mou bramboru otlučenou
Bydlim na Vinohradech a myslim že to každej zná kdo taj parkuje, daj ti pokutu třeba ve tři ráno za to že stojíš v křižovtce, tzn. na rohu jednosměrky :roll: tak jako nonstop všechny auta širokodaleko, samozřejmě vždy mam pokutu já, dokud jsem měl Fordy a podobný plečky tak byl klid, se všema bavorama jsem už dostal takle pokutu

A tedka pokračování: Na tom lístku je předvolání na stanici jejíž hlídka ti tu pokutu vypsala....když se nodostavíš neni za to možnej postih, například: moje verze je že přes noc strašně chcalo a bylo to uplně rozmočený, nevěděl jsem kam stim a nebo řikam rovnou že jsem se na to vysral. Prostě ty se nedostavíš a tak to předaj z tý stanice k přestupkovýmu oddělení a to tě zkontaktuje obálkou s modrym proužkem,čímž máš první výhodu: nejednáš o přestupku s tim idiotem co ti jí dal :wink: což je větší šance na úspěch, druhá výhoda je že parkování se nedokumentuje fotkou ani se to neměří( mi bylo řečeno na stanici) no a tak jim to vysvětlíš razantně s kecama stylu žijete z mejch daní tak mě neprudtě a nebo uvidiš že zaberou city a zahraješ chudýho studenta. Tyhle dvě verze aplikuju celkem často já a výsledek je vždy pokuta 100kč a nebo při konfliktu s první verzí můj odchod a nepodepsání ničeho....nikdy mi už nic nepřišlo

Na tom přestuopkovym většinou sedí někdo koho to taky moc nebere řešit hovadiny, spíš si smlsnou na vysoký rychlosti v obci :oops: nebotakňág

Pak asi můžeš říct že měl auto pujčený člen rodiny a proti němu nemusíš vypovědět nic, to jsem nikdy nezkusil
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

Albert

Příspěvek od Albert » 02. 11. 2005 19:38

Adam: No ja bych jen doplnil, ze co sem teda ja videl, tak spatny parkovani fizlove digitalem dokumentujou.

Duska: viewtopic.php?t=12734&postdays=0&postor ... ta&start=0 - treba z toho vyctes neco co se ti bude hodit :wink:
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 02. 11. 2005 19:39

Mam zkusenost takovou, ze kdyz u nich nemas zaznam a chovas se slusne, tak se to resi domluvou :D Jinak to s tim clenem rodiny sem jednou uspesne uplatnil na boticku :twisted:

adam320

Příspěvek od adam320 » 02. 11. 2005 19:43

Albert píše:Adam: No ja bych jen doplnil, ze co sem teda ja videl, tak spatny parkovani fizlove digitalem dokumentujou.

Duska: viewtopic.php?t=12734&postdays=0&postor ... ta&start=0 - treba z toho vyctes neco co se ti bude hodit :wink:
Já už viděl taky fotit auto na zákazu ale vyloženě pod značkou, jinak vždycky když po nich chci důkaz tak mi řikaj že to nafocený neni, že se to nedělá :? možná podle toho jestli u sebe ta hlídka ten foták má, každopádně to fotit nemusej a nebo mi vždycky kecaj, ale celkem to jde...kilo se dá skousnout a když chtěj mermomocí víc tak nedam nic

a za parkování u sebe v ulici nedam nikdy nic
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

duska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duska » 02. 11. 2005 19:55

no bohuzel na prvnim liste mam mimo jine napsano u slova Fotodokumentace č.: napsano 2
na druhe u fotodokumentace zadna poznamka neni..

to Albert: z Tveho odkazu se mi zalibilo tohle:

"Vzít si složenku,jít na poštu a složenku přepsat a napsat částku 100kč.Po zaplacení se nikde nekontroluje částka,takže v počítači se ukáže že dotyčný s rodným číslem zaplatil a číslo pokuty se vystornuje.Už jsem to takhle dvakrát udělal a zatím v pohodě.Jednu tuhle pokutu jsem zaplatil cca před 3 lety"

BMWAK

Příspěvek od BMWAK » 02. 11. 2005 21:24

pokud řekneš že to tam zaparkoval jeden z tvých rodičů nebo jiný příslušník rodiny tak by to mělo být v pohodě ty nejsi povinen vypovídat na příslušníky rodiny a oni nemají možnost si to nijak dohledat..a pochybuju že by pokutu dali majiteli když s tim autem nejel že jo??my jsme to takle praktikovaly když nám odtáhly báwo ....
E12-518,E28-518i,E34-525i,Ex34-524td,Ex34-530i V8 touring,Ex34-535i,Ex34 540i V8,E39 520i touring,Ex39-528i,Ex23-735ia,Ex30-318i,Ex36-316i,Ex36-318i cabrio,Ex36-318tds touring,Ex36-328coupe,Ex36-318is coupe,E46 320d

728 36 83 19

duska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duska » 02. 11. 2005 21:59

BMWAK píše:pokud řekneš že to tam zaparkoval jeden z tvých rodičů nebo jiný příslušník rodiny tak by to mělo být v pohodě ty nejsi povinen vypovídat na příslušníky rodiny a oni nemají možnost si to nijak dohledat..a pochybuju že by pokutu dali majiteli když s tim autem nejel že jo??my jsme to takle praktikovaly když nám odtáhly báwo ....
tak jsem to chtel taky udelat puvodne, jen mi kamarad rekl, ze to neni jenom tak a ze me budou tahat po soudech a porad dokola predvolavat a vyslechat..ze se to potahne a nedaji jen tak pokoj..prece jen se mi prici lhat jim nekolikanasobne dooci..asi na to nejsem uplne ta prava povaha sedet na fizlarne a rikat jim dooci, ze to ridil nekdo z rodiny, myslim, ze bych se prokecl:(

břečka

Příspěvek od břečka » 02. 11. 2005 22:57

Ja sem parkrat dostal listek za okno v Praglu v centru a vzdycky sem to zmackal a zahodil.Bylo to firemni auto a zatim na firmu nic nedoslo :oops: :) Ale tam se fakt jinak parkovat neda :x A nemel sem cas behat po fizlarnach kdovi kde a neco vysvetlovat.
H*O*T*E*N*T*O*T__C*R*E*W

Melich

Příspěvek od Melich » 03. 11. 2005 00:15

Papírek co jsi měl za stěračem s klidem zahoď. Stále ještě platí presumpce neviny, takže policie Ti nejdřív musí dokázat že jsi spáchal přestupek, což se dělá dost špatně, pokud tě přímo nechytí nebo nemají záznam z kamery. Zatím Ti to nikdo nedokázal (i když jsi tam s autem zaparkoval Ty), takže namísto pachatele dopravního přestupku policie předvolá doporučeným dopisem majitele vozidla (což jsi zřejmě Ty).
Za nějakou dobu Ti (možná, třeba se na to vybodnou) přijde obálka s modrým pruhem, kde si Tě pozvou k tzv. 'podání vysvětlení' (nikoli k projednání přestupku, zatím stále není jisté zdali jsi ho spáchal). K podání vysvětlení (jinými slovy výslechu) se dle zákona č. 200/1990 Sb. §60 odstavce 2 dostavit musíš:

('Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení podle odstavce 1, nebo tomu, kdo bezdůvodně podání vysvětlení odmítá, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 1000 Kč.').

S sebou si vem Občanský průkaz, doklad o tom že jsi vlastník vozidla (OTP) a ten papír kterým Tě předvolávají. Vyslýchat Tě bude policista, toho se ihned po pozdravu zeptej na hodnost a zapiš si jeho služební číslo, nadále ho oslovuj hodností a služebním číslem (např. nadstrážmistře 12345). V případě že bude v civilu, tak na hodnost a celé jméno, to je Ti povinen sdělit. Nadále ho oslovuj hodností a příjmením (např kapitáne Nováku). Všechno co řekneš či řekne policista chtěj mít zaprotokolováno, je to jejich povinnost. Budeš poučen o svých právech dle zákona 283/1991 Sb. §612 odstavce 5:

('Policista je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4').

Poučení by mělo být písemné. Pokud Tě vyslýchající policista předem nepoučí, zavdává tím skutkovou podstatu trestnému činu zneužití pravomoci veřejného činitele dle §158 Trestního zákona a můžes si na něj po právu stěžovat. Od této chvíle všechno co řekneš může být použito proti tobě (a taky bude), takže se zbytečně nevykecávej, nenech se vytočit dotěrnými otázkami atd. Jenom řekni, že dle zákona 283/1991 Sb. §12 odstavce 3 odepíráš podat vysvětlení:

('Vysvětlení může odepřít osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.' - pikantní je v tomto případě to 'sobě').

Doslova uvedeš, že je Ti známo, kdo s vozidlem jel a následně na onom místě zaparkoval, ale ve smyslu §12 Zákona o Policii ČR odstavec 3 odepíráš podat vysvětlení. Víc toho do protokolu uvádět nemusíš, žádný další detail proč, na jakékoli rozpitvávání ze strany vyslýchajícího budeš stále jen odpovídat že dle §12 odstavec 3 odepíráš podat vysvětlení. Pokud na tebe bude činěn jakýkoli (i sebemenší) nátlak, nech to zaprotokolovat, odmítni dále vypovídat a nech si zavolat nadřízeného vyslýchajícího policisty.

Po ukončení výslechu si pozorně přečti protokol. Pokud nebudeš něčemu rozumnět, nech si to vysvětlit. Pokud nebudeš s něčím co je tam napsané souhlasit nebo budeš chtít cokoli v protokolu změnit, protokol se celý přepisuje, neškrtá se v něm. Protokol jim podepiš.
Před odchodem si nech udělat kopii protokolu nebo si nech vystavit jakékoli jiné potvrzení, že jsi zde byl toho dne kvůli podání vysvětlení.

Případ bude odložen, protože PČR se nepodařilo zjistit pachatele přestupku.

Ovšem velkej průser bude, pokud je tam někde kamera a PČR bude mít k dispozici záznam toho jak jsi zaparkoval a odešel od vozidla, to budeš v pr....
Alles unter sechs Zylinder ist sozial... oder asozial!

IKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IKE » 03. 11. 2005 16:07

Nevím jak to je jinde,ale u nás v ulici si měšťáci ty auta vždycky fotěj :evil:
E-36 325tds touring

Rotten

Příspěvek od Rotten » 03. 11. 2005 16:59

Melich: ty jsi dobrej typ, už jsi tohle použil? Oslovat bengo číslem. To je musí nadzvednout ze židle. Já jsem asi měkej, ale takhle bych se normálně nechoval, jsou to taky jenom lidi, ale kdyby mě nasrali tak je dobrý tohle vědět.
Ještě k tomu zákonu: to když si mě předvolaj za něco-cokoliv a já tam budu mlčet jako ryba, pač bych si výpovědí mohl způsobit trestní stíhání tak je to OK? Nemůžou skutečně nic? Maření výslechu například?

Jinak v létě jsem v práglu taky měl složenku za stěračem, nechal jsem to uležet a zatím nic.

Fx

Příspěvek od Fx » 03. 11. 2005 17:04

Rotten píše:Melich: ty jsi dobrej typ, už jsi tohle použil? Oslovat bengo číslem. To je musí nadzvednout ze židle. Já jsem asi měkej, ale takhle bych se normálně nechoval, jsou to taky jenom lidi, ale kdyby mě nasrali tak je dobrý tohle vědět.
Ještě k tomu zákonu: to když si mě předvolaj za něco-cokoliv a já tam budu mlčet jako ryba, pač bych si výpovědí mohl způsobit trestní stíhání tak je to OK? Nemůžou skutečně nic? Maření výslechu například?

Jinak v létě jsem v práglu taky měl složenku za stěračem, nechal jsem to uležet a zatím nic.
Nechat to uležet je dobrej plán, exekutorům se líbí :)
E39 535i sedan

Rotten

Příspěvek od Rotten » 03. 11. 2005 17:38

Počkat složenka za stěračem není žádná oficiální cesta doručení zásilky. Takže pokud mi nepošlou dopis do vlastních rukou tak mi nikdo nedokáže že jsem to převzal. Nebo se pletu?

[CZ]Airwolf[OC]

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] » 03. 11. 2005 17:46

Rotten píše:Počkat složenka za stěračem není žádná oficiální cesta doručení zásilky. Takže pokud mi nepošlou dopis do vlastních rukou tak mi nikdo nedokáže že jsem to převzal. Nebo se pletu?
za sklo dostanes jen vyzvu. ta ti tak jako tak po case prijde s modrym pruhem - kamos zvoral zarizeni parkovani tak mi taky prisla...

slozenka az pote, co je potvrzena vina.
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno :)

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 03. 11. 2005 17:54

Fx píše:
Rotten píše:Melich: ty jsi dobrej typ, už jsi tohle použil? Oslovat bengo číslem. To je musí nadzvednout ze židle. Já jsem asi měkej, ale takhle bych se normálně nechoval, jsou to taky jenom lidi, ale kdyby mě nasrali tak je dobrý tohle vědět.

Nechat to uležet je dobrej plán, exekutorům se líbí :)
a navic maj benga zaznam o nezaplacene pokute, takze moznej problem napr. v bance pri zadani uveru apod.

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 03. 11. 2005 17:58

hm..naposled kdyz me chytli benga tak mi ten pako nechtel pujcit ani propisku abych se mu k tomu vyjadril z druhy strany :evil: rozloucili sme se slovy peknej parek curaku...oni - napodobně :twisted: nastesti si napsal mou adresu na kterej uz 4 roky nebydlim :lol: a to sem to tomu volovy rikal :lol:
Tel : 773 622 822

Fx

Re: Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Příspěvek od Fx » 03. 11. 2005 20:19

duska píše:Po dlouhe dobe jsem si privezl do Zlina auto a mam ho tu 3dny, 2x jsem jel do skoly a zaparkoval u fakulty a 2x jsem dostal pokutu za sterac.
Jednou za stani u zlute cary, ktera byla na chodniku a zafoukana listim tak, ze nebyla temer videt..Nema byt nahodou zluta cara na silnici????
Vypadalo to spis jako oznaceni nebezpecne hrany chodniku pro duchodce, kteri maji opodal svuj pecovatelsky dum..
No a podruhe dnes..parkoval sem na miste, kde je vjezd pro zamestnance fakulty..parkuji tam vsichni studenti vcetne me po celou dobu meho studia a nikdy nic.
Podle meho ti nemohli dat za sterac jen tak pokutu, nebylo to spis predvolani k podani vysvetleni prestupku?
E39 535i sedan

Fx

Příspěvek od Fx » 03. 11. 2005 20:25

adam320 píše:Na tom lístku je předvolání na stanici jejíž hlídka ti tu pokutu vypsala....když se nodostavíš neni za to možnej postih, například: moje verze je že přes noc strašně chcalo a bylo to uplně rozmočený, nevěděl jsem kam stim a nebo řikam rovnou že jsem se na to vysral. Prostě ty se nedostavíš a tak to předaj z tý stanice k přestupkovýmu oddělení a to tě zkontaktuje obálkou s modrym proužkem,čímž máš první výhodu: nejednáš o přestupku s tim idiotem co ti jí dal :wink: což je větší šance na úspěch, druhá výhoda je že parkování se nedokumentuje fotkou ani se to neměří( mi bylo řečeno na stanici) no a tak jim to vysvětlíš razantně s kecama stylu žijete z mejch daní tak mě neprudtě a nebo uvidiš že zaberou city a zahraješ chudýho studenta. Tyhle dvě verze aplikuju celkem často já a výsledek je vždy pokuta 100kč a nebo při konfliktu s první verzí můj odchod a nepodepsání ničeho....nikdy mi už nic nepřišlo

Na tom přestuopkovym většinou sedí někdo koho to taky moc nebere řešit hovadiny, spíš si smlsnou na vysoký rychlosti v obci :oops: nebotakňág

Pak asi můžeš říct že měl auto pujčený člen rodiny a proti němu nemusíš vypovědět nic, to jsem nikdy nezkusil
Předně na žádnou výzvu k podání vysvětlení NEREAGOVAT. Ale pokud něco přijde poštou, rozhodně to převzít, protože nevíš, co kdo vymyslí. Jediná šance, co legálně můžou, je 1) buď tě předvést (už to vidím, jak někoho berou do klepet kvůli špatnému parkování) nebo 2) rozhodnout ve správním řízení i bez tebe, pokud se domnívají, že mají dostatek důkazů. Po uplynutí 1 roku od spáchání přestupku nelze již přestupek projednat, tak zní zákon. Takže si ukládám všechny výzvy k podání vysvětlení (chodí s modrým pruhem), někdy jedna, někdy dvě. Pak už se vždycky překulí rok a je pokoj.

Teprve když nastane varianta 2), je třeba akce. To se mi stalo zatím jen jednou - na počátku roku. Byl jsem v Liberci, a když jsem chtěl odjet, auto mělo botu. Zavolal jsem městskou, co ji tam dala, nechal sundat, zaplatil 300 za sundání. Pokutu za špatné parkování jsem ovšem zaplatit odmítl a do protokolu uvedl, že trvám na projednání přestupku ve správním řízení a nyní se k němu nebudu jakkoli vyjadřovat. Pozor na pusu, někdy se poldové, když nemají důkazy, žoviálním způsobem snaží z člověka vylákat nějaké přiznání, pak je to horší (typu to jste to sem nepostavil moc dobře, že, haha, no nic, my nebudeme zbytečně přísní... nebo jeli jsme nějak rychleji, asi tak 80, že? to pokud nemají záznam z radaru) - nic, držet ústa. V tomhle případě v Liberci jsem tedy odjel a čekal, kdy mi přijde předvolání ke správnímu řízení. Nepřišlo - místo něj přišlo rovnou rozhodnutí o projednání přestupku v mé nepřítomnosti a udělení pokuty. Ve stanovené lhůtě jsem proti tomu podal odpor. Pak už mě museli ke správnímu řízení vyzvat. Oni to dělají takhle, protože vědí, že v takovýchhle případech jsou v těžké důkazní nouzi a doufají, že člověk radši zaplatí pokutu a nebude nikam chodit. Tak jsem se tedy dostavil a do protokolu řekl v podstatě to, že řídila a parkovala osoba mně blízká, kterou odmítám sdělit, ovšem i s čísly paragrafů. Taky jsem uvedl, že mám svědka, že v dobu špatného zaparkování jsem byl úplně jinde, a tenhle svědek že je ochoten to dosvědčit jak u nich, tak případně u soudu. To mi poradil právník, aby se lekli, protože jinak by se opět mohli spoléhat na to, že to k soudu nedám, protože to stojí větší peníze než pokuta. Po celou dobu jsem se opět na radu právníka choval velmi slušně, zdvořile a jen jsem stále opakoval své stanovisko. Paní to zapsala do protokolu, a za 3 týdny mi přišlo vyrozumění, že řízení proti mě zastavují. Teď ještě čekám, až nabude právní moci, a vydoluju z nich ty 3 stovky za sundání botičky, protože tímto se mých 300 korun stalo plněním bez právního titulu ruku v ruce s bezdůvodným obohacením toho, od koho mám na to sundání botky stvrzenku (jakási technická firma).
Samozřejmě se můžeme bavit, kolik mě stál navíc benzín a čas atd., ale jsem toho názoru, že člověk by se v takovým případě neměl nechat jen tak dát. Vtip je v tom, že se nikomu běžně do správního řízení nechce, takže oni rozhodují protiprávně (tj. tady bez důkazů, že auto jsem tam zaparkoval já) a boužel jim to asi většinou vyjde. Ale pokud se nedáš, nemají šanci.

Nebo jim pošli nějakej takovej dopis :-)

Jméno, Příjmení V …. dne ….
Ulice xx
PSČ Město

Městská policie Město
Útvar řešení přestupků ÚCÚ MP
Ulice xx
PSČ Město

Věc: Vyjádření k Vašemu č.j. MP ÚCÚ ÚŘP – xxxxxxx

Na základě Vaší výzvy k podání vysvětlení ze dne ……… č.j. MP ÚCÚ ÚŘP – xxxxx Vám sděluji své
písemné stanovisko

Uvedené vozidlo SPZ xxxxxx typ: Značka auta vlastním a prohlašuji, že jsem s tímto vozidlem ve Vámi uvedeném termínu xxxxxxx nejel a tudíž nejsem osobou, která by se dopustila přestupku ve smyslu § 22 odst. 1 písm.d) zákona č. 200/1990 Sb.
K osobě řídící toto vozidlo uvádím, že je mi známa, ale s odkazem na § 12 odst. 3 zákona č.283/1991 Sb.o Policii České republiky a analogicky na zákon č.553/1991 Sb. a § 35 odst. 3, zákona O správním řízení č. 71/1967 Sb. využívám svého práva a odmítám k této osobě vypovídat, protože tato osoba je ve vztahu ke mě osobou blízkou, tak jak uvádí Občanský zákoník § 116 zákon č. 40/1964 Sb., bych její újmu pocítil jako sobě vlastní.

Prohlašuji, že všechny údaje výše uvedené jsou pravdivé.

A nazdar bazar :lol:
E39 535i sedan

duska
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Příspěvek od duska » 03. 11. 2005 21:49

Fx píše:
duska píše:Po dlouhe dobe jsem si privezl do Zlina auto a mam ho tu 3dny, 2x jsem jel do skoly a zaparkoval u fakulty a 2x jsem dostal pokutu za sterac.
Podle meho ti nemohli dat za sterac jen tak pokutu, nebylo to spis predvolani k podani vysvetleni prestupku?
presne je to OZNAMENI O PRESTUPKU
je zde napsano datum, prestupek, navrhovana pokuta a jine..

Odpovědět