samosvor+špatnej olej-> nesamosvor. Náprava???
samosvor+špatnej olej-> nesamosvor. Náprava???
Dostal sem se k samosvoru kterej má však najeto prej cca 5tis s obyč olejem a už nějak nesamosvírá. Když sem ho měl venku tak sem točil jednou stranou a druhá se do určité rychlosti točila na stejnou stranu ale když sem točil rychleji začalo se to najednou točit obráceně. Při točení od kardanu lze jakoukoliv stranu udržet bez problému nehybnou... Ptám se: Je ouplně v pytli a já vyhodil peníze, nebo se to může srovnat po výměně oleje za správnej? V případě že ne (jak už sem byl víceméně informován) co je potřeba udělat (vyměnit) aby zase fungoval jak má? Nebude to dražší (při nákupu nových dílů) než moje auto? Díky za rady a názory.
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.
608 / 057 967
608 / 057 967
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Samosvor je v podstate lamelova spojka v olejove lazni stlacovana pruzinou. Pri naliti nevhodneho oleje se lamely spali a nezbyva nez je vymenit za nove. Prodava se spojka do samosvoru jako nahradni dil, v ETK Diagrams 33_0085 differential-limited slip diff.unit, cislo dilu 33 14 1 209 653. V AuTecu maji cenu 27500 Kc vc. DPH 

A stejně zabejvám... Mě tak napadlo, nešlo by to obložení těch lamel vyměnit? Když se můžou přenejtovávat spojky, proč by nešlo tohle? Nebo je to nějakej eště víc speciální materiál?
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
608 / 057 967
608 / 057 967
- gusto318is
zavolej Hanisovi....ten něco říkal, že m možnost repasí diferů.Tony píše:A stejně zabejvám... Mě tak napadlo, nešlo by to obložení těch lamel vyměnit? Když se můžou přenejtovávat spojky, proč by nešlo tohle? Nebo je to nějakej eště víc speciální materiál?
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru