Takže IS vs 2.5
Měl jsem možnost vyzkoušet naladěný IS a zhruba stejně naladěnou 2.5
Is po chiptuningu sport filtry, na 2.5 upravená hlava, sání, svody, oba vozy omezovač 7.200 ot.
moje hodnocení: Is docela slušný svezení, klidnej chod, pokud chcete předjíždět, musí to člověk trochu potočit, oproti 2,5 se s nim dá jet za 6 l/100km, jelikož je to 16ti ventil, jde rychleji do toček, spotřeba (všech 2.5 co jsem zatim jezdi)l nejde pod 8l (netvrdim že nezajedete s menší spotř.) jede mnohem líp od spoda, předjíždění, naprosto bez problémů vetšinou na 5 r.s. zvuk je u 2.5 hezčí ale v mým případě ten zvuk zase nehraje takovou roli,
náklady na ůdržbu: IS je oproti 2.5tkám u nás poměrně málo a tím pádem jsou díly o dost dražší a hlavně se blbě sháněj, zkuste si sehnat třeba olejovou vanu oba kusy, (kdyby někdo chtěl tak na SZ

)
navíc pokud se neco podělá v hlavě u IS, třeba milionkrát tady rozebírané samostavy, tak jich tam je 16 stejně jako třeba gufer na ventilech atd.....
zlatej 8 miventil, jelikož 18tka neni žádný dělo a člověk jí musí víc vytáčet opotřebení proti 2.5 je taky o něco vižší jinak vše stejné
a k tomu omezovači v závodním autě máme omezovač 7.200ot, auto má odjeto 4 sezony + trénování řadíme skoto vždy na omezovači, a motor jezdí v extrémních podmínkách před měsícem jsme kontrolovali lágry na klikovce, vačku, vahadla, olejový čerpadlo a vše OK
stejně tak v civilním touringu mám omezovač na 7.2 využívám jen čas od času a taktéž vše OK, pokud kupujete kvalitní olej nic se neděje