diky za trpelivost
jeste chvili budu resit M40 a jeho cvakani
jeste chvili budu resit M40 a jeho cvakani
porad to dela kraval a to cim dal vetsi, uz se s tim pomalu stydim i jezdit, fakt des, je to nepravidelny coz mi prijde divny, vim ze tady uz to bylo milionkrat ale porad sem nepochytil nic konkretniho - vite o nekom komu bych to dal aby zjistil odkud je problem? prijde mi divny ze je to nepravidelny, kdyby to bylo porad tak to beru spis nez takhle. co ten Petr na cernaku?
diky za trpelivost
diky za trpelivost
když musíš, tak ..... BMW
To mi dela presne taky - nekdy cvaka porad - treba i na volnobeh, pak je to zas uplne ticho. Menil jsem tedkon olej a je to porad v podstate stejny.
Zajimalo by me, jestli by na to aspon nejaky teoreticky vliv mohlo mit pridani nejakeho pripravku do oleje - jestli by mel nekdo konkretni a dobrou zkusenost - ale moc tomu neverim.
Zajimalo by me, jestli by na to aspon nejaky teoreticky vliv mohlo mit pridani nejakeho pripravku do oleje - jestli by mel nekdo konkretni a dobrou zkusenost - ale moc tomu neverim.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
ale vzduchovy kompresor nema vyssi tlak ako olej? a navyse olej je o fest hustejsi ako vzduch? napada ma, ci nie je uz vymlete olejove cerpadlo a teda uz nedava taky tlak, aby sa stihal dostatocne plnit mazaci okruh a teda aj sprcha.KuaJa píše:Sprcha funguje bajecne.
Kdyz jsem menil olej, tak jsem ji profukoval vzduchem a jde naprosto volne.
Ad mineral: preco by tam nemohol ist? 10W mineral urcite, 10W polosyntetika takisto.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na redukčním ventilu olejového čerpadla a stavu motoru, ale při teplotě oleje kolem 80°C by se měl tlak pohybovat zhruba od 1,5 baru na volnoběh až po 6 barů při zvýšených otáčkách.darkeye píše:vi nekdo jakej tlak by tam mel byt kdybych to nechal nekde premerit? tam se sroubuje nekde nejaka tlakova sonda ne?
Tlak oleje změříš po vyndání čidla tlaku oleje a po našroubování měřáku tlaku patřičného rozsahu.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
-
Venca.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
vstreky cvakaju takym jemnym cinkotom ako keby kovova tycka na nieco kovove, stava sa ze ich pocut. Pocul som vsak nazor, ze ked ich uz takto pocut, tak ze uz su nic moc, ale je to len nazor.Tweety píše:Není to můj případ, ale je možný že by takhle cvakali vstřikovací ventily ? Někdo mi tvrdil že jsou elektro - magnetický a že někdy cvakaj
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Včera jsem byl s autem v servisu , tak jsem se rovnou technika zeptal jakej olej do M40 a on na to, že je to vlastně jedno, že oni tam lejou syntetiku. Tak nevím. Co člověk to názor a každej stím má jiný zkušenosti.IKE píše:Když jsem byl kupovat olej tak mi řekli že tam minerál vůbec nepatří.
BTW: byl to autorizovaný servis BMW
momentálně bez.......
O tom uz tu byla parkrat rec. Vsichni mechanici uz maji vymyty mozky skolenim na novy motory, tak by lili plnou syntetiku i do polivky, kdyz varej veceri.mizuh píše:Včera jsem byl s autem v servisu , tak jsem se rovnou technika zeptal jakej olej do M40 a on na to, že je to vlastně jedno, že oni tam lejou syntetiku. Tak nevím. Co člověk to názor a každej stím má jiný zkušenosti.IKE píše:Když jsem byl kupovat olej tak mi řekli že tam minerál vůbec nepatří.
BTW: byl to autorizovaný servis BMW
E39 535i sedan
asi uplne jasna vec .. ale zkontroloval bych hladinu oleje ...
vcera mi M40 zacla desne cvakat a zjistil jsem, ze mam malo oleje .. nastesti me to tuklo hned (par malo km k prvni benzince) .. akorat jsem tam nechtel lit mineral, tak jsem bral olej za 320Kc/litr (OMV)
cvakani hned prestalo ... (jsem v pulce mezi ryskami)
lepsi 320 kc nez cokoliv podelat .. rikal jsem si ..
petr
vcera mi M40 zacla desne cvakat a zjistil jsem, ze mam malo oleje .. nastesti me to tuklo hned (par malo km k prvni benzince) .. akorat jsem tam nechtel lit mineral, tak jsem bral olej za 320Kc/litr (OMV)
cvakani hned prestalo ... (jsem v pulce mezi ryskami)
lepsi 320 kc nez cokoliv podelat .. rikal jsem si ..
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
a