2.5 24v v E30

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 11. 04. 2005 12:49

2.5i M50 by asi měla bejt lepší jak 2.5i M20, ne :twisted: 8) - vo tom by, si myslím, nemělo bejt sporu.

Ta 2.8i M52 by měla mít průměrnou spotřebu nižší jak jakákoli 2.5i ( M20, M50, M52 ) ve "stejný zástavbě" a samozřejmě v optimálním stavu.
BMW The Ultimate Driving Machine

Georgio

Příspěvek od Georgio » 11. 04. 2005 13:52

Mám 2,5 VANOS už asi třetí rok ve své E30 a až na nějaké detaily celkem v poho. Co se týče spotřeby tak jako u každýho motoru, tj. podle nohy. V průměru kolem 8 - 9 litrů, ale nehonim to.

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 04. 2005 14:19

DAN píše:2.5i M50 by asi měla bejt lepší jak 2.5i M20, ne :twisted: 8) - vo tom by, si myslím, nemělo bejt sporu.

Ta 2.8i M52 by měla mít průměrnou spotřebu nižší jak jakákoli 2.5i ( M20, M50, M52 ) ve "stejný zástavbě" a samozřejmě v optimálním stavu.
Tak na to bych nespoléhal, tohle téma už tu probíhalo a podle názoru některých členů klubu o jejichž znalostech ani na okamžik nepochybuju je 2,5 M50 bez Vanosu horší než M20.....koníky přece nejsou všechno, důležitej je taky krouťák a jeho průběh....
Moje osobní zkušenost podložená přímým srovnáním se dvěma auty vybavenými tímto motorem ( 2,5 M50 ) dopadla úplně stejně, ani jedno z nich mě nedokázalo ve sprintu porazit i když papírově na to maj obě ( a to zkuste někdo fíkovi říct že to tam má blbě zastavěný :lol: )

Ty wole, jestli tady ještě někdy někdo bude řešit zástavbu jakýhokoliv motoru do patnáct let starýho baworáka a při tom řešit zároveň spotřebu tak se odsud wodhlašuju a zapomínám že nějakej E30 klub existuje, protože to je pořád dokola. Už si kurwa uvědomte čím jezdíte a proč tím jezdíte a pokud do toho chcete lámat prachy aby to byl mazel tak neřešte kolik to žere. I kdyby ta M52 2,8 měla třeba o litr menší spotřebu než všechny ostatní motory tak se vám to vrátí tak za deset let a to by ještě většina z vás musela najezdit tak 5X tolik co teď. Vždyť to je jako by jste chodili píchat do bordelu a řešili kolik stojej kondomy..... :x
member of zewl crew

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 04. 2005 14:21

jsem se zase vytočil, pardon za ty výrazy ale muselo to ven.....to je fakt jak když v tramvaji posloucháš důchodce co jedou přes celý město aby si koupili o bůra levnější máslo :? :roll:
member of zewl crew

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 11. 04. 2005 14:29

Mao píše:jedou přes celý město aby si koupili o bůra levnější máslo :? :roll:
pardon ale prosim kde ze maji to maslo?
dekuji
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

Fikux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fikux » 11. 04. 2005 14:33

Mao píše:Vždyť to je jako by jste chodili píchat do bordelu a řešili kolik stojej kondomy..... :x
To je přirovnání :D ale dávám ti za pravdu ... pokud někdo chce vysypat 20 litrů do 15 let starýho auta jenom kvůli tomu, aby měl o pár koníků navíc, tak by asi nemusel řešit jestli si to vezme o litr benzínu víc nebo miň
Zewl-crew "M3 E3O rulezzzzz"

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 11. 04. 2005 14:37

Mao píše:jsem se zase vytočil, pardon za ty výrazy ale muselo to ven.....to je fakt jak když v tramvaji posloucháš důchodce co jedou přes celý město aby si koupili o bůra levnější máslo :? :roll:
To je v pohodě :D , akorát s těma důchodcema, jsi nepoužil moc dobrý přirovnání - pro ně to bude dycky lepší, páč maj socku zadarmo - takže jim to pomuže dost - maj pohyb, společenskej styk a ještě maj dobrej pocit z toho, že ušetřili bůres. :twisted:
Čecko je relativní.

Já sem teda se svou bejvalou e30 325i taky spráskal nějakou 2.5i 24v, ale nepřikládal jsem tomu žádnou důležitost - přičítal jsem to jinýmu zpřevodování, i když nevim co tam měl.

Jsem stejně pořád přesvědčenej, že 24v i bez jury Vanýska je lepší jak 12v :roll: , no převedu to takhle, kdybych v autě měl pod kapotou díru a vedle sebe dva motory, tak bez sebemenšího zaváhání chmátnu po 2.5i M50 a samozřejmě "výš" ( M52, 2.8i M52,...) :twisted:
BMW The Ultimate Driving Machine

Záchvat

Příspěvek od Záchvat » 11. 04. 2005 14:59

Tak si porovnejte dvě auto e34 s M20 a M50. Co asi pojede líp? A ten samej rozdíl bude při stejnejch diferákách i u e30 ne?
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 11. 04. 2005 15:11

tohle tema bych zamknul... :P :twisted: 8)

ostatne asi jako 95% tech servis a tuningu...tech zbylych 5% na vyreseni spotřeby, otazky kolem M40 a M42 a VANOS ci NEVANOS by melo vzhledem k frekvenci techto dotazu a s ohledem na to, ze ani jeden z tazajicich to v zivote stejne neudela...si myslim zcela dostacujici... :P :evil: 8)
Obrázek

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 04. 2005 15:22

To je v pohodě , akorát s těma důchodcema, jsi nepoužil moc dobrý přirovnání - pro ně to bude dycky lepší, páč maj socku zadarmo - takže jim to pomuže dost - maj pohyb, společenskej styk a ještě maj dobrej pocit z toho, že ušetřili bůres.
Čecko je relativní.

....

Jsem stejně pořád přesvědčenej, že 24v i bez jury Vanýska je lepší jak 12v , no převedu to takhle, kdybych v autě měl pod kapotou díru a vedle sebe dva motory, tak bez sebemenšího zaváhání chmátnu po 2.5i M50 a samozřejmě "výš" ( M52, 2.8i M52,...)
Jak s malejma dětma...... :D

1) důchodci smrděj, votravujou, pruděj a v tramvaji zabíraj místa na sezení nám težce pracujícím....zajímavý je že svý problémy musej řešit vždycky v době kdy je potřebujou řešit normální lidi a zdržujou.... :D

2) zkusím to teda jinak vy nevěřící: když si představím tu spoustu peněz, starostí, shánění a práce na jejímž konci je dost pochybnej výsledek, tak mi zástavba 2,5 M50 do E30 přijde jako spláchnout peníze do záchoda...
jistě, pokud budu mít místo motoru díru, v garáži funkční a bezproblémovej 2,5 M50 u kterýho nebudu vědět co s ním, budu to mít kde udělat a jak udělat, nebudu vědět co s volným časem a s penězma, pak je to dobrej nápad......ale klidně si můžem udělat anketu kolik takovejch lidí tady je ( zvlášt když tady řešíte jestli to pak bude žrát míň nebo víc ) a myslím že se nenajde ani jeden takovej člověk. Jedinou výhodou zástavby tohohle motoru do E30 je že to dobře vypadá ale to mi přijde jako dost špatnej důvod pro utrácení peněz
member of zewl crew

Angel-bmw

Příspěvek od Angel-bmw » 11. 04. 2005 16:26

to Mao:Trosku to s tem duchodcema prehanis ne?Jsou to sakra stary lidi kteri se snazej vypadnout z bytu od debilnich serialu.Zkus si nekdy sedet doma a nechodit nekam ven se svoji holkou a nebo s kamosema do hospody.To se muzes zachvilku navazet do mentalne postizenejch co obcas jezdej v mhd.Stejne jako duchodci za svuj stav nemuzou!

K te spotrebe souhlasim,ale kdyz to nekoho zajima tak proc se nezeptat ne?Mozna uz to tu bylo reseno milionkrat ale kdyz nekdo chce nato porad odpovidat tak to proste ignoruj.

Ten 24v dela v E30 celkem dost.Ten kroutak a par konicku je znat.Debata o hovne.Zkuste si dat sprint a uvidis ze ti naklepe.Sice ne o dve auta jak tu nekdo psal ale naklepe.
E46 328CI & Octavia 1.9Tdi

RobertV

Příspěvek od RobertV » 11. 04. 2005 18:39

já nechápu proč se řeší spotřeba pokud má někdo 2.5 tak už asi ví kolik to papá,ne? v tom souhlasim s maem,a když to tak vemu,myslim že je jednodušší způsob jak nahonit koníky a krouták a výměna motoru my nepřijde moc ekonomická,a kvůli 20 kobylkám se s tim srát je nesmysl,maximálně jak se už řeklo do naleštěný vonavky bych ho šoupl taky,aby to dobře vypadalo 8) já jezdim po praze i za 16/100 a nestěžuju si, jsem spokojenej ,jinak bych si nekoupil 2.5

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 04. 2005 18:41

Angel-bmw píše:to Mao:Trosku to s tem duchodcema prehanis ne?Jsou to sakra stary lidi kteri se snazej vypadnout z bytu od debilnich serialu.Zkus si nekdy sedet doma a nechodit nekam ven se svoji holkou a nebo s kamosema do hospody.To se muzes zachvilku navazet do mentalne postizenejch co obcas jezdej v mhd.Stejne jako duchodci za svuj stav nemuzou!

K te spotrebe souhlasim,ale kdyz to nekoho zajima tak proc se nezeptat ne?Mozna uz to tu bylo reseno milionkrat ale kdyz nekdo chce nato porad odpovidat tak to proste ignoruj.

Ten 24v dela v E30 celkem dost.Ten kroutak a par konicku je znat.Debata o hovne.Zkuste si dat sprint a uvidis ze ti naklepe.Sice ne o dve auta jak tu nekdo psal ale naklepe.
Ad důchodci: příště rovnou pro ty co berou všechno vážně napíšu že je to ironie.
Pokud někoho zajímá taková kokotina jako spotřeba 15 let starýho šestiválce o objemu 2,5 l ( každýmu kdo má trochu rozum dojde že se to nedá zprůměrovat a že bude nejspíš dost velká ), tak se může kouknout do tabulek kterejch se po netu válej mraky a nezasírat tím forum, protože a) už se to tu řešilo asi milionkrát
b) kloudný odpovědi se nedopracuje, 90% lidí přibásňuje údaje o svý spotřebě ( nechápu proč ale je to tak, schválně si projdi odpovědi na tohle téma a zjitíš že tu snad není jedinej bawec co by žral přes deset :roll: )
c) takhle starej motor zvlášť po zástavbě do jinýho auta nikdy nebude žrát stejně a záleží taky na řidiči a na tom kde jezdíš

Ad srovnání: přečti si mý příspěvky trochu nazpět a zjistíš že jsem tu možnost přímýho srovnání měl a žádnej náklep se nekonal ani v nejdivočejších fantaziích obou pánů majitelů - řidičů. E30 s tímhle motorem jsem pojel v Mimoni ( bez problémů ) a v Lánově jsem sprintoval proti Fikuxovi, kterej má tenhle motor v pětce a i když je fakt že je pětka těžší než E30, tak s tímhle motorem akoníkama navíc jak tomu říkáte by mi měla být soupeřem a ne pokaždý skončit o dvě auta za mnou ( mohu doložit videem )

nakonec poznámka pro ty co nečtou pořádně mý příspěvky: i kdyby ten motor byl o něco lepší než M20 ( a možná je ale ještě mi to nikdo nedokázal ) tak to za ty peníze a sraní nestojí....to je můj názor
member of zewl crew

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 04. 2005 18:47

RobertV píše:já nechápu proč se řeší spotřeba pokud má někdo 2.5 tak už asi ví kolik to papá,ne? v tom souhlasim s maem,a když to tak vemu,myslim že je jednodušší způsob jak nahonit koníky a krouták a výměna motoru my nepřijde moc ekonomická,a kvůli 20 kobylkám se s tim srát je nesmysl,maximálně jak se už řeklo do naleštěný vonavky bych ho šoupl taky,aby to dobře vypadalo 8) já jezdim po praze i za 16/100 a nestěžuju si, jsem spokojenej ,jinak bych si nekoupil 2.5
Heuréka, konečně po dvou stránkách blábolů rozumnej názor :D

Protože aby jsi z toho opravdu dostal poctivejch 20 kobyl tak se do toho vysypeš jak hovado, to je podle mě úlet. Když už tady někdo přemýšlí o výměně motoru tak probůh aspoň za něco smysluplnýho, třeba za tu 2,8 M52, tam už se dá mluvit o nějakym rozdílu a je to za +/- stejný peníze.
member of zewl crew

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 11. 04. 2005 18:51

ja nevim ale klidne svoji spotrebu napisu a opravdu mi 2.5 nezere 16l

ale abych to objasnil 323 mi zrala i 17l/100km a u 325 mam pri stejnym stylu jizdy jako sem jezdil s 323 nejvisi namerenou spotrebu 13.4l/100km merim natankovanim uplne plne pak jezdim jedu ke stejne pumpe natankuju zas po okraj a pocitam :wink:
tot vse co sem chtel 8)
Obrázek
Obrázek

Angel-bmw

Příspěvek od Angel-bmw » 11. 04. 2005 18:57

Pise tu spoustu lidi tak jak ma clovek rozeznat kdo to jak mysli?Ale ok.
Ano spotrebu ti nikdo nerekne a taky nechapu proc.Serou me lidi jak verejne hlasaj po forech ze jejich 2.5 zere 8 a to jezdej po praze okolo 120km/h.Znam pripad ze si ho koupil student a namlsan nizkou spotrebou zahy zjistil ze mu to zere 13.Vymenu motoru za Vanos mi prijde logicka kdyz se treba nekomu potka motor tak tam rovnou soupnout 24.Je to mozny ze jsi mu naklepal ale ja jsem videl pravej opak tady u nas.Ok vec stavu motoru a ridice taky.Sorry predchozi prispevky jsem necetl jen me zarazil ten posledni protoze predchozi prispevky v jinych forech se mi zdali narozdil od takovejch tech kecalku rozumne.Howk :lol:

RobertV

Příspěvek od RobertV » 11. 04. 2005 19:03

to maranelo,samozřejmě že máš pravdu,ale proto jsem napsal I ZA 16,což je tak asi když na to šlapu a nešetřim! jinak taky průměr bude těch 13.aby jsme si rozuměli... :D

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 11. 04. 2005 19:06

RobertV píše:to maranelo,samozřejmě že máš pravdu,ale proto jsem napsal I ZA 16,což je tak asi když na to šlapu a nešetřim! jinak taky průměr bude těch 13.aby jsme si rozuměli... :D
Ok no me se prave jeste za 16l s 325 nepovedlo ale 323 to bastila jak prd mrska al etaky gut jela :wink:
nic uz to tu nebudu zasirat :oops:
Obrázek
Obrázek

Angel-bmw

Příspěvek od Angel-bmw » 11. 04. 2005 19:09

Ja uz jsem se naucil to nejak neresit.Hodim do toho kolik zrovna mam a je mi jedno jestli to zere 13 nebo 16.Ale to svezeiiiii je parada :lol:

RobertV

Příspěvek od RobertV » 11. 04. 2005 19:13

angele,jinak mi prozrad,nic proti tobě,se neuraž,ale jak si přišel na to že máš 200 kobil jak píšeš? máš to ověřený z motorový brzdy? máš protokol?

Odpovědět