DC píše:driftování s přemotorovanejma autama je pro amatéry

mel sem videni: vidim te skakat na louce do vysky, mavat ruckama a volajic, "litat letadlama je pro amatery" ...
DC píše:a tak mluví ten kdo nebyl na poslední Sosně, kde se titaniky proháněly jak divý

prohanet se jak divy, letet pod tlakem 10 metru bokem je neco jinyho nez o cem sem si myslel ze je tohle tema. Vis, potiz je v tom, ze kazdej mluvime o jinym driftovani ..
tak jo ... hadat se fakt nebudu
Kdyby byla pravda co rikas, tak proc by asi podle tebe meli auta co jezdej a vyhravaj D1 v prumeru kolem 450PS?
amateri? Ne profesionalove!
Podle me to bude asi celkem blizko tomu "
idealnimu autu na drifty" i kdyz lze za jistech predpokladu driftovat i s mnohem horsi konfiguraci. Dobre, ja za nejhorsi konfiguraci pro skutecny driftovani povazuju ze seriovejch ( moc jich pravda neznam) aut M3 E36 s jejim vykonem, jizdnima vlastnostma a svornosti zadniho diferencialu. S timhle autem muzes uz tak nejak driftovat i kdyz ve vetsich rychlostech uz to pujde asi celkem spatne.
S tvym autem, a oprav me pokud se pletu, lze ridit smyk jen za podminky, kdy mas obe zadni kola stejne na zemi ( protoze mas pohaneny jenom jedno kolo stejne jako ja), mas idealne vytocenej motor a dost setrvacnosti, a uzky gumy do 20 cm sirky. Je minimalni nadeje ze se ti tyhle podminky podari splnit na suchu v rychlostech nad 80km/hod kvuli nakloneni. Ale mozna jsi mel v sosne fakt nastavenej podvozek na drift a rekneme ze by 25% svornosti BMW stacilo ... ja tomu neverim .....
Jedina sance jak si zadriftovat s touhle konfiguraci je podle me relativne kluzkej povrh ( treba Brno kdyz naprsi ) aby se auto tolik nenaklanelo diky treni pneumatik a tim ti neutikalo tolik vykonu odlehcenym kolem nevyuzity pryc a taky aby jsi nepotreboval tolik vykonu k ruzne rychlymu protaceni kol.
Jinejma slovama ... Kdyz tady citujes drift bibli, nerikaj tam nahodou neco o diferencialu? To jsou prece naprosto klicovy veci pokud se chces opravdu bavit o driftovani ... a nebo si pak muzes podat ruku napriklad s Lenou ( fakt nic ve zlym .. jen vim jak to vidi ona ) a mluvit o tom s ni na jakoby jeji urovni vnimani driftu. ( Boze, to zas budu za nabubrelyho curaka

... mno, vin to stejne nekdo velmi brzo smazne

)
Jak chces u sebe mluvit o rizenym smyku kdyz mas pohaneny jenom jedno kolo a to kdyz se ti nazvedne, tak veskerej vykon, kterej bys moh pouzit pri rizeni toho smyku utece? Muzes mi to vysvetlit? Nerek jsem ze to nelze, rikam ze naprosta vetsina tricek, vcetne tvoji je na driftovani proste malo ... kdyz te to zacne opravdu bavit a budes to chtit resit ( tak jako treba Ondra ) tak to pochopis.
ale mozna se seredne pletu a 325i E30 bez svornosti je fakt moc dobry auto na driftovani .... muj pekac na to rozhodne nestaci ...
ehmm to sem fakt tak mimo?

...