324td
-
Jerrywell123
-
David324td
-
Návštěvník
ok ozvu kdyztak zatim dikecDavid324td píše:Čus tenhle problém sem řešil na mojí E30 324TD rv 90, závada--velká řídicí jednotka KO, pokud budeš chtít, mám jednu dobrou doma, dávám ji za 3000Kč. Nejlepší by bylo kdyby sis jí tam mohl vyzkoušet a viděl bys. Sem z Č. Budějovic, tak když budeš mít zájem tak třeba napiš sms 777671582
324td Nejede
Ahoj, koupil sem včera krásnou zachovalou E30 za super peníze, nedalo se to nevzít, akorát s tím problémem že i když zatopím pod kotlem z 0 na 100 to má za 25 vteřin a na dálnici max 120-130 s tím že přijde kopec a zpomaluji ... ten motor je opravdu tak líný?? Turbo totiž normálně syčí ... nebo může být někde závada?? Dííks 
- Chuck47
- E30.cz mecenáš
Re: 324td Nejede
25 vteřin jezdila kámošova stodvacítka na plyn. já mám změřených 13 vteřin (některý koně už za ty leta umřely a člen mezi sedačkou a volantem neumí moc sprinty - z výroby má být akcelerace 11.9) - rychlost přes 200kmh není problémplesounek píše:Ahoj, koupil sem včera krásnou zachovalou E30 za super peníze, nedalo se to nevzít, akorát s tím problémem že i když zatopím pod kotlem z 0 na 100 to má za 25 vteřin a na dálnici max 120-130 s tím že přijde kopec a zpomaluji ... ten motor je opravdu tak líný?? Turbo totiž normálně syčí ... nebo může být někde závada?? Dííks
co myslíš tím že turbo syčí? já o něm v autě ani nevím...
tím myslím to, že se motor začne pomalu pozvolna roztáčet, a v určitý moment (nevím kolik otáček -> nejde otáčkoměr), to začne jemně fičet (když mam stažená okýnka a zaposlouchám se) a auto malilinko rychleji zrychluje... je to prostě slyšet i trošinku cítit že tam turbo něco dělá... ale nevím jestli to neco dokazuje nebo může být i tak mrtvé... koukal sem pres sání a vypadalo to jakože má lopatky normálně všechny a mechanicky neni poškozený ... akorát trošku oleje v sání ale to mám i u eskorta 51kW a ten lítá jak drak oproti tomuhle
)
takže takovéhle zrychlování není normální u tohohle auta ?? no to rád slyšim, přijdu si blbě když to vzhledově vypadá jako největší sporťák a do kopců brzdim felicie a favority :// navíc spotřeba nic moc protože se musi jezdit pořád plný plyn
takže takovéhle zrychlování není normální u tohohle auta ?? no to rád slyšim, přijdu si blbě když to vzhledově vypadá jako největší sporťák a do kopců brzdim felicie a favority :// navíc spotřeba nic moc protože se musi jezdit pořád plný plyn
a jeste jedna vec co nevim jestli může mít něco společného, ale když se rozjíždím a napřed dám spojku do tahu a pak až přidávám plyn tak nereaguje vubec, vubec nic to neudělá, napřed musim malinko roztočit motor a pak až začít pouštět plyn ... což je nahovno hlavně při rozjezdech do kopce ... doufám že to půjde nějak vyřešit, za ty peníze se to fakt nedalo nevzít, zbytek a karoserie je naprosto zdravá navíc v krásný barvě ...
a ted sem to poprve natocil po noci
DD chytl sice normalne na dve otočení, ale kuckal tak dve minuty, vynechával, skoro chcipal a mezitim zakouril celou ulici
D to asi neni normalni chod motoru?? prodávající zrejme tuhle fázi absolvoval jeste pred mym prijezdem i kdyz me upozornoval ze trva nez se ohreje a svadel to na spatne zhavicky...
Tak jsem byl u kluka v servisu a koukal nato a turbo - to táhlo tam se mi hýbe uplně opačně, když přidám plyn nic, když pustim plyn turbo foukne.....takže turbína prý vubec nefunguje jak má, což prý asi dělá nějaký ten ventil tam připojený hadičkou (když chcípnu motor tak syčí) ... to že při studenym startu motor 2-3 minuty vynechává, strašně kouří a nereaguje plyn ... to prý může být asi čerpadlem že je KO... další věc servo pumpa je KO ... další věc že teče z motoru olej někde dole ... další věc zvlněné přední kotouče (hází volant při brždění) ... další věc mrtvej otáčkoměr, ekonoměr, vnitřní ventilátor a osvětlení interiéru...
takže mi vlastně pochválil jen tu karoserii, která je opravdu jak kdyby vyjela z fabriky protože auto měl 12let pán který v zimě nejezdil a dával do depozitu což mam potvrzeno dokladama k auto ....
nicméně co myslíte, má ještě toto cenu dávat dohromady???
takže mi vlastně pochválil jen tu karoserii, která je opravdu jak kdyby vyjela z fabriky protože auto měl 12let pán který v zimě nejezdil a dával do depozitu což mam potvrzeno dokladama k auto ....
nicméně co myslíte, má ještě toto cenu dávat dohromady???
- Chuck47
- E30.cz mecenáš
určitě to má cenu - kotouče jsou spotřební zboží
pojistky jsou ok? pojistka č.20 - ventilátor, č.21 vnitřní osvětlení
servo buď přetěsnit nebo sehnat funkční, pokud je v háji čerpadlo, vyměnit
unikající olej - co možno nejvíc otři spodek motoru do sucha hadrou, pak koukej kde se olej objevuje
mrtvej otáčkoměr a ekonoměr - otackomerandekonomer-324td-t36071.html
táhlo u turba - wastegate - to ti bude muset poradit někdo zasvěcenější
filtry jsou základ, ale to palivový čerpadlo může být taky v háji
pojistky jsou ok? pojistka č.20 - ventilátor, č.21 vnitřní osvětlení
servo buď přetěsnit nebo sehnat funkční, pokud je v háji čerpadlo, vyměnit
unikající olej - co možno nejvíc otři spodek motoru do sucha hadrou, pak koukej kde se olej objevuje
mrtvej otáčkoměr a ekonoměr - otackomerandekonomer-324td-t36071.html
táhlo u turba - wastegate - to ti bude muset poradit někdo zasvěcenější
filtry jsou základ, ale to palivový čerpadlo může být taky v háji
a nemuze treba ten spatny chod a kourivost pru studenym startu atd nebo neco ostatni vyse popsany delat ridici jednotka nejaka?? jen me to tak napadlo kdyz tu prolezam forum ... no zda se mi to ze je to dost problemu najednou, kdyby se to dalo tak za 10-15 max dát do pucu určite do toho pudu, je to krásný auto jinak
jestli mas dost penez a nervu, tak do toho jdi..
ale podle toho co popisujes, to je na go motoru, cerpadla, turba i vstriku...
kolik by to melo mit cca najeto?
bud to ma cca 250 origo, nebo nejakej nasobek stocenej dolu ...
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...
jinak u td se neda verit naprosto nicemuIwan píše:jestli mas dost penez a nervu, tak do toho jdi..
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...