chvění

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
laajosh

chvění

Příspěvek od laajosh » 03. 08. 2004 11:57

Čaute kluci!mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy.Nejdřív jsem nic nepociťoval,ale teď když šlápnu lehce na brzdu,tak cítím jemné chvění.Když šlápnu víc,tak nic.Možná to má i souvislost s tím,že se mi chvěje lehce volant,když ho držím lehce jednou rukou.Když ho držím oběma,tak taky nic.Že by špatně vyvážené kola???Mám nové pneu,montáž i vyvážení v servisu Barum,tak nevím M10 318i

Venca.

Příspěvek od Venca. » 03. 08. 2004 12:23

Asi bych zkontroloval vůli v ložiskách kol.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 10. 08. 2004 11:39

dost možná se ti ti kotouče trošku zkřivily ,nech si je presoustružit.... :wink:

RedBaron
Kontaktovat uživatele:

Re: chvění

Příspěvek od RedBaron » 10. 08. 2004 13:10

laajosh píše:Čaute kluci!mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy.Nejdřív jsem nic nepociťoval,ale teď když šlápnu lehce na brzdu,tak cítím jemné chvění.Když šlápnu víc,tak nic.Možná to má i souvislost s tím,že se mi chvěje lehce volant,když ho držím lehce jednou rukou.Když ho držím oběma,tak taky nic.Že by špatně vyvážené kola???Mám nové pneu,montáž i vyvážení v servisu Barum,tak nevím M10 318i
Zkontroluj čistotu (rez) a rovnost dosedací plochy náboje s kolem, rozhodně nech vyvážit kola, zkontroluj vůli v ložicích, pak zkus kola třeba o šroub pootočit, někdy to pomůže, protože nevyváženost na kole sečtená s nevyvážeností kotouče už můžou dělat neplechu, někdy dokonce posunout gumu na ráfku. Kotouče bych stáčel až na posledním místě, je to poměrně velký zásah do jejich struktury, vše se za krátkou chvíli jen zhorší a je to dobrý tak na zamaskování na prodej. Tomu jemnému třesu taky může zabránit výměna gumových silentbloků na tom nejsilnějším rameni.
Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT

laajosh

Příspěvek od laajosh » 11. 08. 2004 15:18

můžou se kotouče zvlnit,když je mám 14 dnů?byly úplně nové.Zajížděl jsem je opatrně.Zkusím převážit ty kola + geomerie.A na ty silentbloky se taky chystám,jestli jsou to ty gumové kola,vevnitř vyřízlé-je tam z každé strany tak půl cm vůle.Díky MOC!

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: chvění

Příspěvek od Hanis » 11. 08. 2004 15:35

RedBaron píše:Zkontroluj čistotu (rez) a rovnost dosedací plochy náboje s kolem.
Tohle je nejčastější příčina znehodnocení nových kotoučů
RedBaron píše:protože nevyváženost na kole sečtená s nevyvážeností kotouče už můžou dělat neplechu.
Kotouče jsou vyváženy již od výrobce, takže jejich nevyváženost je skoro nulová.
anonym píše:dost možná se ti ti kotouče trošku zkřivily ,nech si je presoustružit...
Stáčení kotoučů je pitomost, zvlášť jestli jsou chlazený uděláš tím víc škody než užitku.
laajosh píše:mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy..
Pokud máš účet je nejlepší je reklamovat
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Odpovědět