chvění
chvění
Čaute kluci!mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy.Nejdřív jsem nic nepociťoval,ale teď když šlápnu lehce na brzdu,tak cítím jemné chvění.Když šlápnu víc,tak nic.Možná to má i souvislost s tím,že se mi chvěje lehce volant,když ho držím lehce jednou rukou.Když ho držím oběma,tak taky nic.Že by špatně vyvážené kola???Mám nové pneu,montáž i vyvážení v servisu Barum,tak nevím M10 318i
- RedBaron
- Kontaktovat uživatele:
Re: chvění
Zkontroluj čistotu (rez) a rovnost dosedací plochy náboje s kolem, rozhodně nech vyvážit kola, zkontroluj vůli v ložicích, pak zkus kola třeba o šroub pootočit, někdy to pomůže, protože nevyváženost na kole sečtená s nevyvážeností kotouče už můžou dělat neplechu, někdy dokonce posunout gumu na ráfku. Kotouče bych stáčel až na posledním místě, je to poměrně velký zásah do jejich struktury, vše se za krátkou chvíli jen zhorší a je to dobrý tak na zamaskování na prodej. Tomu jemnému třesu taky může zabránit výměna gumových silentbloků na tom nejsilnějším rameni.laajosh píše:Čaute kluci!mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy.Nejdřív jsem nic nepociťoval,ale teď když šlápnu lehce na brzdu,tak cítím jemné chvění.Když šlápnu víc,tak nic.Možná to má i souvislost s tím,že se mi chvěje lehce volant,když ho držím lehce jednou rukou.Když ho držím oběma,tak taky nic.Že by špatně vyvážené kola???Mám nové pneu,montáž i vyvážení v servisu Barum,tak nevím M10 318i
Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: chvění
Tohle je nejčastější příčina znehodnocení nových kotoučůRedBaron píše:Zkontroluj čistotu (rez) a rovnost dosedací plochy náboje s kolem.
Kotouče jsou vyváženy již od výrobce, takže jejich nevyváženost je skoro nulová.RedBaron píše:protože nevyváženost na kole sečtená s nevyvážeností kotouče už můžou dělat neplechu.
Stáčení kotoučů je pitomost, zvlášť jestli jsou chlazený uděláš tím víc škody než užitku.anonym píše:dost možná se ti ti kotouče trošku zkřivily ,nech si je presoustružit...
Pokud máš účet je nejlepší je reklamovatlaajosh píše:mám teď asi týden nové kotouče ATE i destičky od stejné firmy..
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou