Jaký zimní pneumatiky?

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
DEJVID

Jaký zimní pneumatiky?

Příspěvek od DEJVID » 21. 09. 2007 08:34

Tak se nám začíná pomalu ochlazovat a někteří z nás budou brzo přezouvat na zimní pneumatiky a jelikož toto bude moje první zima se zadohrabem a rád bych jí přežil bez úhony chtěl bych nějaký doporučení jaký pneumatiky koupit.

Teď mám na autě 14" BBS a na jaře budu asi stejně kupovat jiný kola tak jsem myslel že bych na ně nazul zimáky 185/60 nebo 175/65 nebo nějakej jinej rozměr.

PS: Vím že se to tu každoročně opakuje ale technologie jde kupředu. :)
BMW E30 318is & E46 320d Touring

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 21. 09. 2007 09:06

Na 14" podle mě ideální 185/65, super zimní guma je GoodYear UltraGrip - s báwem jsem s tím vyjel všude.
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Asmodeus

Příspěvek od Asmodeus » 21. 09. 2007 14:37

Já jsem na Touringu měl 185/65 R14 nějaké protektory a jezdil jsem i na hory (Beskydy) bez problémů! Vzadu seděla jen manželka s malou a vyjel jsem i tam, kde na předohraby se zimákama dávali řetězy, naprosto bez problémů! :wink:
Podle mě když nebydlíš přímo na horách, tak ti stačí na zimu i ty blbé protektory (samo zimní! :) ), ale musí mít dost vzorku - na zadek podle mě minimum 5-6 mm, pak už to nemusí být úplně ono!
Jen jsem klukovi v pneuservisu řekl, že to chci na zadohrab, tak mi vybral nějaké s hrubším vzorkem. Odjezdil jsem na nich dvě zimy s Touringem (pak jsem ho prodal), jednu zimu pak s Astrou a dvě z nich ještě letošní zimu vydrží. Zbylé dvě už mají jen 4,5 mm, tak pudou... :)
Takže tak! :wink:

ales.

Příspěvek od ales. » 21. 09. 2007 17:03

co mě dost zaujalo bylo tohle http://www.pneuvranik.cz/zimni-pneu.php
nebudu to mít na denní jezdění a budu je využívat vícenemě jen do sněhu a ledu, prostě na noční letby zasněženou krajinou...už se těším a sem nato dost zvědanej...první protektory a už mě nebavilo stát mezi dvouma taborama, kdy jeden říká v klidu a druhej nikdy, chci si to vyzkoušet :twisted:
PS:jinak si myslím, že je jedno jakou značku zvolíš ty osvěčený si kvalitu držej a rozumnej kompromis je barum nebo matador...pokud to nebudeš kupovat nový, tak at to má hlavně min 6mm vzorku at nakonci zim njezdíš poslicku:-)

Packall

Příspěvek od Packall » 21. 09. 2007 19:52

ales. píše:co mě dost zaujalo bylo tohle http://www.pneuvranik.cz/zimni-pneu.php
nebudu to mít na denní jezdění a budu je využívat vícenemě jen do sněhu a ledu, prostě na noční letby zasněženou krajinou...už se těším a sem nato dost zvědanej...první protektory a už mě nebavilo stát mezi dvouma taborama, kdy jeden říká v klidu a druhej nikdy, chci si to vyzkoušet :twisted:
PS:jinak si myslím, že je jedno jakou značku zvolíš ty osvěčený si kvalitu držej a rozumnej kompromis je barum nebo matador...pokud to nebudeš kupovat nový, tak at to má hlavně min 6mm vzorku at nakonci zim njezdíš poslicku:-)
docela uz stará vec, jezdil jsem je uz lonskou sezonu na aerodecku ca5 ( 130Ps /880kg ) a na mondeu v kombajnu a max spokojenost, bydlím v brdech takze nebývá ani tak problém se snehem, to projedu ale byl jsem překvapenej jak se hezky skrábou poledu...
Individuální dovoz z U.S., Astrálie a dalších zemí ** pancerové hadice na míru**performance díly etc**silikonové hadice, spojky, kolena**Výprodej KN položek za zajímavé ceny**Zakázkové leštení vč límců kol**Denso iridium za super ceny**

ales.

Příspěvek od ales. » 22. 09. 2007 09:52

Packall píše:
ales. píše:co mě dost zaujalo bylo tohle http://www.pneuvranik.cz/zimni-pneu.php
docela uz stará vec, jezdil jsem je uz lonskou sezonu na aerodecku ca5 ( 130Ps /880kg ) a na mondeu v kombajnu a max spokojenost, bydlím v brdech takze nebývá ani tak problém se snehem, to projedu ale byl jsem překvapenej jak se hezky skrábou poledu...
to je docela možný, já se to dověděl při povídání s jedním člověkem o zimním ježdění a říkal, že ho taky docela překvapily...říkám, moje první zkušenost s protektory, tak sem zvědavej:-)
PS: přece jen když ta firma ročně vyrobý 300tis pneu, tak nějakou zkušenost už mít bude a v dnešní době by si snad nikdo nedovolil vyrobit něco co by mohlo být potencialně nebezpečný.

Odpovědět