Zarovcicka v BC
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Zarovcicka v BC
ETK samotnou zarovku nezna, na tom mini tistaku na kterem jsou uchyceny je napsano max 10V... jedna mi odesla, nevi nekdo jakej je to typ a specifikace? Displej podsvicenej jen z jedny strany vypada blbe 

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
v autecu to prodavaji jen jako celek, asi za 1200,-
mam tam taky naletovanou z budiku...a pohoda uz par let..
mam tam taky naletovanou z budiku...a pohoda uz par let..
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
takze leda hovno panove...v budicich jsou bajonetky nebo priletovany bajonetky... napadlo mne, ze velikostne by mohli byt podobne v tlacitkach a ejha, je to tak...napr v tlacitku vystrahy je navlas stejna, pasuje do te paticky jak prdel na nocnik. Kuchejte tlacitka s podsvicenim, je to tam 

Pokud se bavíme o žárovkách, které osvětlují BC, tak jsou 12V, normalizované. Jsou k sehnání ve speciálkách na žárovky. Bez problémů.
http://www.arnos.cz/arRubrList.aspx?intRubrKis=819
Maxi tak vidiš a furt se budeš hadatTomas is píše:Pokud se bavíme o žárovkách, které osvětlují BC, tak jsou 12V, normalizované. Jsou k sehnání ve speciálkách na žárovky. Bez problémů.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
panove, BC ma vzadu na tistaku napsano " achtung max 10V".... a proc sem tak hustej - vcera mi jako na potvoru odesla i druha zarovcicka, tak sem vykuchal dalsi prepinac a dal tam uz obe novy.... displej sviti mnohem mene nez by mel, to tedy znamena ze 12V zarovky jsou pro napajeci obvod moc... proto taky ten napis max 10V... jo a vidim a furt se budu hadat, pac vim o cem pisu, protoze napriklad tyhle do BC jsou dva druhy, jedna podsvecuje tlacitka - ta je stejna jako v pristrojovce a dve dalsi jsou NALETOVANY na tistaku a maji jinou hodnotu, a neni to ta mala bajonetka ktera je napr. v patici pro osvetleni popelniku.M40TURBO píše:Maxi tak vidiš a furt se budeš hadatTomas is píše:Pokud se bavíme o žárovkách, které osvětlují BC, tak jsou 12V, normalizované. Jsou k sehnání ve speciálkách na žárovky. Bez problémů.
Maxi, ten tistak jsem nevidel rozebrany. Ale pocitam, ze jsou pouzite standardni 12V zarovky pro vetsi vykon (proud), zde provozovane pri nizsim napeti. Kdyz ti sviti malo ty kusy co mas, pouzil bych typ s vetsim vykonem.
Kdyz jsou zarovky podzhavene, maji radove vetsi zivotnost (podobne jako elektronky
). To bude duvod tohoto reseni, spolu s barvou svetla posunutou k cervenemu spektru.
Alternativa s malosmerovou LED bude fungovat taky, jen je potreba odzkouset velikost serioveho resistoru na patricnou intenzitu svetla (odhadem od 300ohmu vyse, ~ 680ohmu?).
Kdyz jsou zarovky podzhavene, maji radove vetsi zivotnost (podobne jako elektronky

Alternativa s malosmerovou LED bude fungovat taky, jen je potreba odzkouset velikost serioveho resistoru na patricnou intenzitu svetla (odhadem od 300ohmu vyse, ~ 680ohmu?).
Pánové, jsou to skutečně standartní žárovky. Žádných 10V. Mrkněte na ten odkaz a jsou tam. Osvětlují jak nápisy u tlačítek, tak displei. Intenzitu osvětlení pouze mění ten malý snímač pod displejem, který určuje intenzitu osvětlení v závislosti na světle okolo (čím víc světla okolo, tím víc svítí žárovky a naopak). Takže pokud máte ten snímač něčím zakrytý, nebo je v hajzlu, tak potom i žárovky budou míň svítit. Nic víc, nic míň. Taky vím o čem píšu.
Mě přijde že to předtím svítilo uplně stejně,bylo jedno jestli byla tma nebo světlo a že by odešel zrovna když odešly i ty žárovky to se mi nezdá,no nevím nejsem v tomhle oboru moc fundovaný tak do toho radši nebudu kecat.A co kabro je tatovo tak mi to je jednoTomas is píše:Pánové, jsou to skutečně standartní žárovky. Žádných 10V. Mrkněte na ten odkaz a jsou tam. Osvětlují jak nápisy u tlačítek, tak displei. Intenzitu osvětlení pouze mění ten malý snímač pod displejem, který určuje intenzitu osvětlení v závislosti na světle okolo (čím víc světla okolo, tím víc svítí žárovky a naopak). Takže pokud máte ten snímač něčím zakrytý, nebo je v hajzlu, tak potom i žárovky budou míň svítit. Nic víc, nic míň. Taky vím o čem píšu.

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
Vis uplny hovno o cem pisesTomas is píše:Pánové, jsou to skutečně standartní žárovky. Žádných 10V. Mrkněte na ten odkaz a jsou tam. Osvětlují jak nápisy u tlačítek, tak displei. Intenzitu osvětlení pouze mění ten malý snímač pod displejem, který určuje intenzitu osvětlení v závislosti na světle okolo (čím víc světla okolo, tím víc svítí žárovky a naopak). Takže pokud máte ten snímač něčím zakrytý, nebo je v hajzlu, tak potom i žárovky budou míň svítit. Nic víc, nic míň. Taky vím o čem píšu.