Díky předem za napsání jakékoli zkušenosti
Nádrž 63l místo 55l
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž 63l místo 55l
Ahoja můžete mi poradit, jestli lze dát nádrž z plasťáka-63 litrů do chromáka-55 litrů. Asi jo, ale jaké to obnáší komplikace-např. předělat elektriku-protože chromson má čerpadlo vně a plastson ho má v nádrži, atd,.....?????
BMW The Ultimate Driving Machine
-
Piďo
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Není. 55 litrová nádrž má čerpadlo vně nádrže. 63 litrová nádrž má čerpadlo uvnitř v šachtě.Fido píše:Dle mých informací je to stejný.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Úchytná místa jsou snad stejná, jen jsou jinak hadice a elektroinstalace k čerpadlu a palivoměru.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Tak zkusím vylovit tohle téma.. Třeba bude mít někdo nové postřehy.
Sháním teď nádrž.., mám plast 55l. U 63l verze bych se vyhl té blbé propojce nad kterou vede hnací hřídel.. Která trpí při neopatrných opravách zadní nápravy, a dle toho taky vypadá...
Co jsem zatím mohl zjistit - dle ETK by snad nádrž měla jít do kastle nasadit bez úprav. 63l se dávala jak do kabrií, tak i sedanů a kupéček 4r i 6r.. Předpokládám, že kastle pro to speciálně upravena nebyla.
Pro předejití problémů bych hledal nádrž s vnitřním čerpadlem.
Vzhledem ke shodností palivových trubek, usuzuji, že bych mohl nechat pal. filtr vepředu.
Co se týče toho ventilačního systému - tady si nejsem moc jist.. dle nákresu ETK se jeví trochu chaoticky a strašidelně. Tady to zkusím ještě prozkoumat na svém autě.
Problém, který určitě sám nevyřeším jsou budíky a druhý plovák(ale to je třešinka).
Nenajde se někdo, kdo tohle řešil a poradil, zda bude stačit výměna budíku, či se liší celá přístrojovka.. Zda si vystačím s dosavadními hadicemi, zda je stejná přívodní trubka? Nebo zda přehlížím nějakou nástrahu? Pomohlo by to moc.
Sháním teď nádrž.., mám plast 55l. U 63l verze bych se vyhl té blbé propojce nad kterou vede hnací hřídel.. Která trpí při neopatrných opravách zadní nápravy, a dle toho taky vypadá...
Co jsem zatím mohl zjistit - dle ETK by snad nádrž měla jít do kastle nasadit bez úprav. 63l se dávala jak do kabrií, tak i sedanů a kupéček 4r i 6r.. Předpokládám, že kastle pro to speciálně upravena nebyla.
Pro předejití problémů bych hledal nádrž s vnitřním čerpadlem.
Vzhledem ke shodností palivových trubek, usuzuji, že bych mohl nechat pal. filtr vepředu.
Co se týče toho ventilačního systému - tady si nejsem moc jist.. dle nákresu ETK se jeví trochu chaoticky a strašidelně. Tady to zkusím ještě prozkoumat na svém autě.
Problém, který určitě sám nevyřeším jsou budíky a druhý plovák(ale to je třešinka).
Nenajde se někdo, kdo tohle řešil a poradil, zda bude stačit výměna budíku, či se liší celá přístrojovka.. Zda si vystačím s dosavadními hadicemi, zda je stejná přívodní trubka? Nebo zda přehlížím nějakou nástrahu? Pomohlo by to moc.
Jak vyhnul propojce? tu maj vsechny nadrze...
filtr nechat..
ventilace-nevim jak treba karbec, ale podle me to maji vsechny nadrze..
prehodit budik a plovak..
filtr nechat..
ventilace-nevim jak treba karbec, ale podle me to maji vsechny nadrze..
prehodit budik a plovak..
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
venitilace muze byt rozdilna dle roku a motorizace, ale lze to celkemsnadno a logicky uzpusobit, mereni neni nijak ovlivneno
propojka je vzdy
cerpadlo vnitrni..no nevim... klidne bych dal vnitrni a vnejsi ze starsi verze, dle toho, jake mas moznosti a co te vyjde levnejc s ohledem na funkcnost a spolehlivost
budik,plovak menit jak kaze Iwan
propojka je vzdy
cerpadlo vnitrni..no nevim... klidne bych dal vnitrni a vnejsi ze starsi verze, dle toho, jake mas moznosti a co te vyjde levnejc s ohledem na funkcnost a spolehlivost
budik,plovak menit jak kaze Iwan
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Pokud je tou propojkou myšlená trubka č.4 na obrázku, tak ta teda vždy není. Já jí na kábru se 63l nádrží nemám a není to jediná nádrž, kterou jsem viděl a neměla jí.
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
Ja som nedavno menil z 55 na 63 a skutocne tam ta prepojka nie je. Nadrz pasuje bez komplikacii a ani hadicky nie su problem ale treba menit budiky a dozapojit druhy plavak ktory tato nadrz naviac oproti 55litrovej obsahuje. Tu na tetjto scheme zistis ako:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
já se přidám s názorem, že jsem řešil ne výměnu nádrže, ale to, že špatně ukazovala (63L)...stačí vyměnit budík, ale musí to být ten správný, ocejchovaný do 60L a za tim ještě tečka..
Jinak propojka na těhle nádržích není, sám jsem se divil jak to funguje - je to uvnitř spojený U trubicí.
Jinak propojka na těhle nádržích není, sám jsem se divil jak to funguje - je to uvnitř spojený U trubicí.
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
Dík moc,
uvidím co se seženu v nej stavu. Takže shánět můžu..
Stanco - výstižná odpověď:)
Ve schématech se až tak nevyznám
Ale něco z toho vyčíst dovedu.
Až bude nádrž doma, eventuálně ještě požádám o radu.
budha - Napadlo mě, jestlis třeba neměl budíky 63, ve kterých někdo vyměnil budík..
Ale podle schématu by to skutečně mohlo být tak, že je potřeba osadit jen pin navíc
uvidím co se seženu v nej stavu. Takže shánět můžu..
Stanco - výstižná odpověď:)
Ve schématech se až tak nevyznám
Až bude nádrž doma, eventuálně ještě požádám o radu.
budha - Napadlo mě, jestlis třeba neměl budíky 63, ve kterých někdo vyměnil budík..
Ale podle schématu by to skutečně mohlo být tak, že je potřeba osadit jen pin navíc
Tak to sorry...rukama mi prosly snad vsechny motorizace chrom/plast (krom kabria) a propojku mela nadrz vzdy 
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
Opravy, upravy, G.O...
A kurva, co to je ?
hned v dalsim prispevku od Macka
nova-nadrz-e30-prvni-chromaci-t83265.html
to jsem nikdy nevidel
hned v dalsim prispevku od Macka
to jsem nikdy nevidel
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
Opravy, upravy, G.O...
Ha, uz to vidim... 58L do 9/1983 ... 316,318,320,323
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
Opravy, upravy, G.O...
Netušíte někdo, jestli bych tu od Macka ncpal bez nějakých větších úprav na toura? Moje asi bude nic moc kolem hrdla co se připojuje tankovací hadica ...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA