... velmi aktualni dotazy

Asi by bylo lepsi demontovat komplet z auta, po dilech se to shani tezko. Jedine, co je pouzitelne z E34 (a mozna i z E32) je dryer (nemci mu rikaji trockner), takova plechova skorokoule s tlakovym snimacem a nejakou naplni co vstrebava vodu. Potrebujes:wentyll píše:Da se sehnat klima v rozumnem stavu, musi to byt z E30 nebo jde z 5xx a 7xx? Za jakou cenu a jak velky problem je ji dostat do auta?
... velmi aktualni dotazy
Klima má svůj přídavný svazek od pojistkové skříně k chladiči a kompresoru, něco je v hlavním svazku k tělesu topení - koukni, kolik je v konektoru pro topení vodičů, měl by být takřka plně obsazený. Řídící jednotku to nemá, řídí se termostatem (který má nastavenou hysterezi) jako domácí lednička.kdo. píše:Protože nad implantací klimy taky uvažuju ... ... Prostě, jak moc je to drátů a kam s nima?? Předpokládám, že v orig. svazku vodiče nebudou.
Psal jsem ti mejl.caran.a píše:Mynulej víkend jsem si tam montoval klimu.Neni to takova tragedie.Jestly budeš mít chut tak ti to vysvětlim.napiš mi na mail caran.a@quick.cz. .Dokonce vim o jednom autě 318i bez papírů s klimou.Čau Sašík
Topení má vlastní svazek, spojující spínač ventilátoru, předřadné odpory, ventilátor, osvětlení a elektroventil. Je napojený na hlavní svazek vlevo od topení, vedle (nebo na?) sloupku řízení. Tento konektor vyhledej a koukni na počet kabelů. V hlavním svazku jich musí být o několik více než ve svazku topení.kdo. píše:Co mám považovat za svazek k topení?? Ten od ventilátoru k přepínači, nebo kde hledat??
Ano. Spínač klimy jen uvádí celý systém do chodu. Není v něm elektronika, jen dva kontakty.kdo. píše:... zapínání a vypínání klimy je vlevo od přepínače ventilátoru. V mém případě zaslepeno deklíkem. Jestli jsem tě pochopil dobře, tak jinak vevnitř nic není.
Konstantní teplotu nastavit nemůžeš. Ani pro klimu, ani pro topení. Není to systém se zpětnou vazbou, který by reguloval chladící/topící výkon na základě porovnání vstupní a výstupní teploty topení s teplotou vzduchu v kabině. To měly až E32, E34, ...kdo. píše:termostat (kde je, nebo kde má čidlo) udržuje konstantní přednastavený výkon, čímž zapíná a vypíná kompresor sám bez možnosti řidiče toto ovlivnit a řidič může jen korigovat množství vzduchu ventilátorem. je to tak? Takže nemůžu nastavit požadovanou konstantní teplotu v kabině?
Čeče, Francisi, teď si mě dostal. Jakej chladič serva, nemyslíš turba, nebooleje??Francis píše:Kondenzátor klimatizace je před chladičem hned za maskou. Na něm je ventilátor. Když to vezmu od předu tak je tam: mřížka masky -> chladič serva -> ventilátor klimatizace -> kondenzátor klimatizace -> chladič -> větrák chladiče -> motor
Chladič serva je taková osmička nebo dvě oka trubky 8mm průměr, je hned za mřížkou. Kondenzátor je velký skoro jako chladič, jen je tenčí. Ventilátor je přes celý chladič.kdo. píše:Čeče, Francisi, teď si mě dostal. Jakej chladič serva, nemyslíš turba, nebooleje??. Jen pro představu, jak velkej je ten ventilátor a kondenzátor?? Nevíš o nějakém autě, nejlépe šestiválec, z kterého by se dala vyndat?? Určitě máš větší rozhled než já.
Aha, díky, ten chladič serva nemám, tak mě to zmátlo. Takže ten ventilátor kondenzátoru vlastně "hlídá" i teplotu motoru a chladí navíc se standardní vrtulí.Francis píše:Chladič serva je taková osmička nebo dvě oka trubky 8mm průměr, je hned za mřížkou. Kondenzátor je velký skoro jako chladič, jen je tenčí. Ventilátor je přes celý chladič.kdo. píše:Čeče, Francisi, teď si mě dostal. Jakej chladič serva, nemyslíš turba, nebooleje??. Jen pro představu, jak velkej je ten ventilátor a kondenzátor?? Nevíš o nějakém autě, nejlépe šestiválec, z kterého by se dala vyndat?? Určitě máš větší rozhled než já.