Klepe v motoru
Klepe v motoru
Mám 318 M40 a kdzž to nastartuju tak to trochu zaklepe "než namaže" a když je to téplý tak to někdy dělá taky a jede to hůř. Připadne mě že se to ozívá z hlavy. Je možný že to jsou zdvihátka? když jsem je před dvěma lety měnil a je nanich max. 30tisíc, nebo vačka která je trochu ojetá, nebo olej? Liju tam Mobil S 10W40. Nebo nějakej ventyl? Měřil jsem tlaky a všechny válce mají 10,6. Poraďte než začnu nakupovat ND.
Re: Klepe v motoru
Záleží na tom, co všechno jsi měnil. Protože, když měníš zdvihátka, tak je většinou třeba vyměnit i vačku, vahadla a podložky ventilů. To všechno je totiž většinou vymlácený, pokud jsou špatný zdvihátka. Je to klasická slabina m40.Přema V píše:Mám 318 M40 a kdzž to nastartuju tak to trochu zaklepe "než namaže" a když je to téplý tak to někdy dělá taky a jede to hůř. Připadne mě že se to ozívá z hlavy. Je možný že to jsou zdvihátka? když jsem je před dvěma lety měnil a je nanich max. 30tisíc, nebo vačka která je trochu ojetá, nebo olej? Liju tam Mobil S 10W40. Nebo nějakej ventyl? Měřil jsem tlaky a všechny válce mají 10,6. Poraďte než začnu nakupovat ND.