bezkontaktné zapalovanie
bezkontaktné zapalovanie
Mate niekto pls schemu na bezkontaktne zapalovanie ? som sa dohrabal na nete od jedoduchych (3xR a 3xT) az po take kde boli v rozdelovaci opticke senzory ... nescem robit nic komplikovane. Dik.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Pokud mas E30 tak tam bezkontaktni zapalovani je.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Aha, pletes si pojmy. Bezkontaktni je takove zapalovani, ktere nema rotujici vacku a kladivko, nema kontakty na nizkem napeti. U E30 je rotujici hvezdice a Halluv snimac, kontakty nejsou.
Ty zrejme mas na mysli staticke zapalovani bez rozdelovace vysokeho napeti, pro kazdy valec samostatna zapalovaci civka. V E30 to ma 318iS (blok s civkami na podbehu a kabely je svickam), v E34 a E36 maji motory M50 zapalovaci moduly primo na svickach bez vysokonapetovych kabelu. To chces?
Ty zrejme mas na mysli staticke zapalovani bez rozdelovace vysokeho napeti, pro kazdy valec samostatna zapalovaci civka. V E30 to ma 318iS (blok s civkami na podbehu a kabely je svickam), v E34 a E36 maji motory M50 zapalovaci moduly primo na svickach bez vysokonapetovych kabelu. To chces?
323ti stock condition
323ti stock condition
ano ano ... presne to ... pojmy som si poplietol, dost mozne,lebo sa v tom hrabem uz druhy den po nete tak mi z toho kusok tiez hrabe.
Take nieco mam na mysli. skratka tranzistorove alebo tyristorove zapalovanie, lebo ked sa pozriem na ten rozdelovac tak strach a hroza ... a kamos s tym na skoduli 105 spravil taky maly zazrak.len ked tak teraz na to pozeram, treba tam 4 cievky, 1 nestaci ... a taky tranzistor co zopne 20 KV z cievky asi nie je ...
Take nieco mam na mysli. skratka tranzistorove alebo tyristorove zapalovanie, lebo ked sa pozriem na ten rozdelovac tak strach a hroza ... a kamos s tym na skoduli 105 spravil taky maly zazrak.len ked tak teraz na to pozeram, treba tam 4 cievky, 1 nestaci ... a taky tranzistor co zopne 20 KV z cievky asi nie je ...
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
No jo, pokud nahradis klasicke zapalovani bezdotykovym tak je pokrok znat. Ale jeste jednou: E30 uz ma BEZDOTYKOVE, tedy elektronicke zapalovani. Jetronic ma v rozdelovaci halluv snimac, Motronic ma rozdelovac pouze a jen na rozdeleni vysokeho napeti a predstih se vypocitava z polohy klikoveho hridele. Myslim ze konverze na staticke zapalovani ti nic neprinese, vlozene naklady budou daleko prevysovat vysledny efekt.
323ti stock condition
323ti stock condition
[quote="tadeus"]ok. je to moje prve auto, tak som kusok splaseny, slo mi o tie kontakty v rozdelovaci, lebo su dost zaoxidovane a znicene. asi len splasim novy kryt a novy ten palec ci ako sa to vola ...
ja som tam dal palec z Š120 podla rady Majstra Bajzíka a funguje to bez problémov, len za menej peňazí.
Pozitívum na tom je, že sa tým vyradil obmedzovač. len potom bacha na otáčky
.
P.S.: odkial si?
ja som tam dal palec z Š120 podla rady Majstra Bajzíka a funguje to bez problémov, len za menej peňazí.

P.S.: odkial si?
Fajčiť síce budem, ale piť neprestanem!