Já přispěju taky svojí troškou do mlýna. V současné době vlastní 3xE39. Je to 2xE39 530d touring (jednou verze manuál a jednou automat). Třetí kus je E39 M5.
Další E39 530d touring má můj táta.
Já jsem s E39 spokojen naprosto. Samozřejmě má vyšší hmotnost, ale je to opravdu tank, je to dané tím, že je to opravdu ještě z poctivého plechu a ne z papíru jak dneska a všude samej módní prolis, aby se to nepromáčklo, kdyby se o to člověk nedejbože opřel. Až 8 airbagů. Kamarád kdysi když vrakoval E39 touringa, tak šroťák, co pro to přijel, měl problém promáčknout střechu.
Má svoje obvyklé mouchy, které má asi každé auto a novější o to víc. Koroze je bohužel taky u E39, ale nic co by se nedalo pořešit. Slabé místo jsou zadní zvedací kostky a klasicky zadní vrata.
Obratnější na silnici je samozřejmě limousina, u touringa jde znát ta zadní část navíc a vyšší těžiště. Já osobně preferuju podvozek M-packet, bez něj bych E39 nechtěl, je sice bez něj o něco pohodlnější, ale s M-packetem je to úplně jízdně o něčem jiném a pro mě je to opravdu "radost z jízdy", což prostě u konkurence postrádám a u novějších bmw bohužel taky. Jestli benzín nebo nafta, to už je o prioritách každého. Mě třeba vyhovuje u nafty ten dojezd, nemusím pořád jezdit tankovat plyn. Krouťák je slušněj a jeho projev je u BMW spíš jako benzín, táhne až skoro do omezovače, ne jako u koncernu, kde se zprudka nadechne a chcípne. Spotřeba mezí 7-8 litry s třílitrovým motorem a 500Nm mi nepřijde jako špatná a to nejezdím moc ekonomicky. Tankuju jenom u benziny Vervu, ale i obyč naftu, používám VIF. Měním olej a víc neřeším. Na tátovým jsem měnil turbo. Jinak na podvozku klasicky vyměnit silentbloky zadní nápravnice, když to člověk zvládne sám, není to žádná tragédie, ale chce to přípravek. Jinak se podvozkové díly dají opravdu řešit od ATE, ideálně z Ebaye. Bylo mi to doporučeno od někoho, kdo měl najeto 60tkm na té sadě. Já už mám najeto skoro 70tkm a odešla tyčka stabíku, jinak nic. Samozřejmě kdo čeká náklady na servis na úrovni felicie, tak ať si to nekupuje ani omylem. Měchy na nivo jsou dražší sranda, ale zase vydrží x desítek tisíc km a doporučuju předělat světla na bixenon s novými kryty.
Novější auta sice jsou mladší, ale ten servis u nich je ještě nákladnější a serou se daleko víc. U dieselů se musí dělat rozvody a těch posledních musí motor ven. Kamarád nedávno koupil F11 535d s poctivými 130tkm a servisem jen origo bmw a kleknul mu mezinápravák, sranda za kilo.

Další má F11 530d a začala mu klepat ojnice, prý trpí na šály.
V létě používám jako dailycar M5 s LPG a baví mě to moc, takže 540i bych klidně doporučil, pokud někomu nevadí, že bude častěji tankovat LPG a hlavně bude ochotnej pro jistotu vyměnit rozvody. Často se rozsypou lišty.
Jako perličku můžu uvést kamarádovu E39 530d touring, kterou koupil s 260tkm na tachu, ale měla na hrbu 650tkm a pořád jezdila naprosto v pohodě.
Pokud mi to ekofašisti nezakážou, tak E39 budu jezdit asi dlouho. Za mě je teda povinnost M-packet (jak podvozek, tak exteriér) a z výbavy sedačky v kůži s výhřevem a paměťma, velká navi, DSP, roletky pro děti v zadních dveřích......